Am un acvariu de 100l cu Vallisneria , substratul este format din nisip de rau.
Lumina este formata din doua tuburi T8 SUPER SUN GLO 18 w.
Avcvariul este populat cu 8 scalari 4 gurami albastri si un sanitar.
La acvariu nu fac schimb de apa , am un semn mic pe acvariu , iar cand apa scade (evapora) in timp pana la semnul acela , atunci il copletez cu apa circa 25- 30 de l statuta in bidioane, filtrul il spal in intr-o oala mica cu apa din bidon statuta sau mai scot apa din acvariu cateodata.
De la o vreme nu stiu ce s-a intamplat, pur si simplu vallisneria nu imi mai creste absolut deloc si anumite firicele se ard pur si simplu , prima data am crezut ca este planta bolnava dar nu , deoarece am incercat un experimient ca sa zic asa , am taiat un bidon de 10 l si am scos una dintre plante (Vallisneria) si am plantat o in bindon am tot nisip de rau in el si am pus un bec cu incandescenta cele vechi cu filament de 45 W ,ce sa credeti, imi creste incredibil de bine, daca in acvariul mare la inceput taiam la saptamana tufisuri...
|
Ma numesc Alexandru am 22 de ani si sunt din Bucuresti, nu sunt incepator ca sa zic asa, am mostenit de la bunicul meu si de la tata.
Atunci cand eram mic am avut un acvariu de 400l in casa il intretinea bunicul , din care dadea (vindea) si pesti vecinilor din bloc.
In prezent am 3 acvarii unul de 100l si doua de 40l deoarece cel vechi de 400l s-a deteriorat in timp fiind facut din rama cu, chit.
|