Message |
|
Easy start mai bag cand schimb apa?
|
 |
|
Si inca o intrebare gupy din cate stiu eu este peste de apa dulce voi merge doar pe guppy si vreo 2 sanitari la inceput,
Trebuie sa adaug sare in acvariu?daca da ce cantitate?
|
 |
|
Testele acelea 5 in 1 sunt cu benzi colorate si la no3 imi arata cea mai deschisa culoare care e apropiata de valoarea 0,
Alta intrebare voi face schimburi saptamanale de 10 litri , calculez pt acestia 10 litri si mai adaug easy start say nu?
Deoarece pe tubul de easy start scrie ca se adauga in ziua 1 ,7 si 14 dar nu mentioneaza niciunde ca daca fac schimb de apa sa adaug din nou...
Probabil ca in mod normal nu ar trebui facut nici un schimb
|
 |
|
Am facut si primele teste 5 in 1 de la easy life 5in 1 strips
Ph undeva la 7
Kh undeva la 80 ppm
Gh undeva la 25 ppm
No2-0
No3-0
Cum e mai ok cu sau fara spray bar?
|
 |
|
Pot sa cumpar 2-3 sanitari sa bag in acvariu?
Mie foarte greu sa ma uit la acvariu gol...
|
 |
|
Am sa scot acel castel si am cumparat un lemn de mopan care urmeaza sa il introduc in acvariu dar nu mam grabit deoarece am citit ca ingalbeneste apa si prefer sa il las o saptamna ,chiar 2 intro galeata de apa schimbandui zilnic apa
|
 |
|
Nu imi prea place ideea ta cu spray barul e mai bine cu el in acvariu? Mi se pare destul de frumos estetic asa ,am impresia ca,cu el bagat in acvariu is curenti de apa cam puternici cu toate ca el e dat pe minim
Si asa saraca planta din stanga jos e cam adiata/fluturata de curenti filtrului ma gandeam chiar sa o mut de acolo mai spre centrul acvariului.sau?
(O sa redimensionez fotografile doar ca acum sunt de pe telefon)
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Buna ziua , doresc sa intru si eu in lumea acvaristilor de curand miam cumparat un acvariu de 54 litri cu filtru termometru,incalzitor,+capac cu neon de 15w, vreau sa spun ca mam documentat cateva ore pe internet despre ciclarea lui si apoi mam pus pe treaba,o sa enumer pasi facuti si as dori sa stiu opinile voastre daca am procedat corect.
Am pus un subtrat de 2-3 cm aqua basic jbl,(pe care nu lam spalat),apoi un strat de 2-3 cm pietris de 2-3 mm cumparat spalat de vreo 10-15 ori si apoi fiert si iar clatit.
Merg pe ideea unui acvariu viu ,cat mai natural,am instalat filtrul pe modelul spray bar ,am umplut acvariul si am turnat 10 ml easy start apoi am plantat cateva plante mai rezistente ( a spus vanzatorul) si am pus totul in functiune ,toate astea sau intamplat in ziua 1 apa era usor tulbure in primele ore dar spre a 2 zi s-a mai limpezit dar nu complet dar am observat la suprafata putina mizerie stand pe marginile acvariuluo tind sa cred ca sa format din substratul de fertilizant am scos exact 10 litri de apa cu aspiratorul pot spune ca am reusit sa elimin mizeria de la suprafata acum acvariul pare curat dar usor limpede am pus la loc alti 10 litri de apa si inca 2ml de easy start este ok cum am procedat in primele 2 zile?
|
 |
|