Salutare...
Tocmai ce fetita mea a primit un acvariu de dimensiuni mici (spre rusinea mea nu stiu ce capacitate are..undeva la 20-30 l)...acvariul a mai fost utilizat prin urmare am avut un oarecare avantaj fiind nevoiti doar sa realizam un habitat pe placul nostru...detine capac cu neon, pompa de aer cu filtru(e in interiorul acvariului) si termostat (e in apa complet)...l-am aranjat intr-un petshop si am primit cateva indicatii de la domnii de acolo dar nu cred ca au fost suficiente(ori nu am avut eu rabdarea necesara sa le ascult

)...acvariul se afla in camera copilului...si acum intrebarile:
1. Am voie sa opresc, pe timp de noapte,pompa de aer si implicit si filtru (doar sunt la comun ..separat n-am nici o sansa

)...face zgomotul specific si seara e deranjant (pt mine doar...fiica-mea n-are nici un stres)?
2. Pot lasa aprins neonul doar noaptea (cea mica se teme de intuneric si as avea un avantaj renuntand la lampa din camera), ziua fiind suficienta lumina in camera?
3. Daca termostatul este setat la temperatura necesara mai am nevoie si de un termometru?
4. Am scapat putin mai multa papa la pestisori si seara trecuta apa se tulburase...acum vad ca si-a revenit...este oare cauza dejectiilor de la pestisori, acestea fiind la momentul respectiv putin in exces?
In rest m-am dotat cu tot necesarul pt un incepator in acvaristica si sper din suflet sa nu ma trezesc cu nici un pestisor cu aripioarele in sus, plutind la suprafata si pe fiica-mea bocind pe langa acvariu...
Va multumesc pt timpul acordat citirii acestui post...have a nice day