[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: arusha
Forum Index » Profile for arusha » Messages posted by arusha
da da.. m-am gandit si eu la "carasul auriu" ca e chiar carasel..sper sa nu ma fi inselat
multumim mult de sfaturi...vom incerca sa recificam problemele... am incercat sa pun primul filtru din poza problema e ca nu face nimic...bazaie si atat nu scoate bule si plus de asta nu pot sa il pun la acvariu pt ca rama capacului este mai lata decat spatiu de atasare a filtrului...ea trebuie sa stea in exterior si doar taspicul in apa...sapt viitoare cumparam plantute..avem 11 pestisori...2 gupy, 3 neoni, 1 sanitar iar la restul nu le stiu denumirea ca mi-a aruncat din greseala sotul bonul de casa de la petshop...2 sunt din aceiasi specie : un mascul de culoare neagra si o femela de culoare portocaliu-galbuie, au codita lata aproape ca la gupy, 1 pestisor portocaliu (seamana foarte bine cu un caras auriu), si doi de culoare gri spalacit... castelul il lasam pt ca isi face fetita povestioare fantastice cand sta de vorba cu pestisorii...acvariu cred ca are undeva la 60 litri...dar voi sti exact luni cand schimbam 30% din apa...si calculam cu apoximatie ...momentan lasam filtrul intern..scoate bule cu caru` face zgomot...dar ne vom obisnui pana gasim alte solutii...
pt moment pestisorii sunt ok...par veseli si activi...nu exageram cu mancarea...si am reusit sa ne luam si termometru...le stingem neonul incepand din seara asta si ii lasam sa faca nani...week-end-ul acesta suntem busy dar de sapt viitoare incepem a ne documenta in forta...de ceva nelamuriri vom mai posta pentru sfaturi
toate bune!

"

La partea cu habitatul pe placul vostru e asta pe care il vedem cu castelul scufundat si planta de plastic ?! Daca e asa la capitolul asta nu mai e nimic de discutat asta atunci nu e acvariu e un kitch ..., legat de hranire asa ca o idee stomacul pestilor e cam de dimensiunea ochilor, asta pentru cantitatea de hrana -pestii de foame nu mor , de prea multa hrana da, avand un acvariu crud neciclat nici macar plante in el sa nu va mire ca se tulbura apa mor pestii etc. , ai mult de citit privind abc-ul acvaristicii , sper sa nu faci parte din categoria celor care cer sfaturi si fac in continuare tot ca ei , urmeaza pasii enumerati de ceilalti colegi si mai vedem (lumina noaptea si ziua fara ) "

multumim pt critici...avem acvariul de 5 zile...de aceea ne numim si incepatori...nu putem emite pretentii in a fi perfecti si nu putem sa discutam superior cu cei care cer un sfat... am postat pe acest forum din dorinta de a invata si a ne lamuri cu ceea ce nu am inteles chiar daca probabil am citit articole despre acvaristica etc...un castel si o planta din plastic ... atat ne-am putut permite pe moment...asta nu inseamna ca va ramane batut in cuie...vor aparea si plante naturale ..dar acvariu e de capacitate mica...nu pot sa ighesui in el prea mult...ne vom adapta pe parcurs... marea mea problema era cu filtru si pompa de aer... pe care din cele doua imagini sa il folosesc si daca imi pot permite sa opresc functionarea lor pe timpul noptii...si mai era si problema cu neonul...era mult mai ok decat fraza "(lumina noaptea si ziua fara )" sa imi explicati cum ar trebui sa fie corect...
oricum va multumesc inca o data.. si da....stati linistit ca nu sterg cu buretele sfaturile ce le primesc...e obicei le pun si in practica
rectific... a doua poza e cea cu filtrul din acvariu ... le-am pus aiurea in postare...
va multumesc foarte mult pentru sfaturi.
am citit post-urile despre acvaristica pt incepatori dar mai am de studiat...acvariul nu este nou, a mai fost folosit, doar ca in posesia noastra a ajuns chel de aceea mi-am permis sa pun pestisorii in el (nu a fost spalat in prealabil asa ca bacteriile benefice au ramas...bine asta a fost sfatul celor de la petshop ...de la ei am plecat cu tot cu apa si pesti si decor)papa la pestisori le dau seara pe la ora 18-19 doar cat pot lua intre 3 degete (nu cu lingurita ), de obicei le da cea mica (o invat sa fie responsabila cu animalutele ei), fltrul este cu tot cu pompa de aer, sunt la comun deci au un singur cablu pe care daca il scot din priza se opreste de tot deci nu pot lasa una sau alta...mai detin inca un aparatel (probabil tot fltru cu pompa) dar cei de la petshop mi l-au recomandat pe cel existent momentan in acvariu. ok..deci trebuie sa ne luam un termometru..se rezolva... in rest avem de toate...si test de apa si maglavaitz de pus in apa ce urmeaza sa se schimbe pt a scoate clorul si a deduriza...deci cam asta e...am aruncat din greseala bonul cu pestisorii asa ca trebuie sa le aflu denumirile...
din pozele de mai jos am in acvariu primul filtru..sau pompa de aer.. ce o fi e a
Salutare...
Tocmai ce fetita mea a primit un acvariu de dimensiuni mici (spre rusinea mea nu stiu ce capacitate are..undeva la 20-30 l)...acvariul a mai fost utilizat prin urmare am avut un oarecare avantaj fiind nevoiti doar sa realizam un habitat pe placul nostru...detine capac cu neon, pompa de aer cu filtru(e in interiorul acvariului) si termostat (e in apa complet)...l-am aranjat intr-un petshop si am primit cateva indicatii de la domnii de acolo dar nu cred ca au fost suficiente(ori nu am avut eu rabdarea necesara sa le ascult )...acvariul se afla in camera copilului...si acum intrebarile:
1. Am voie sa opresc, pe timp de noapte,pompa de aer si implicit si filtru (doar sunt la comun ..separat n-am nici o sansa )...face zgomotul specific si seara e deranjant (pt mine doar...fiica-mea n-are nici un stres)?
2. Pot lasa aprins neonul doar noaptea (cea mica se teme de intuneric si as avea un avantaj renuntand la lampa din camera), ziua fiind suficienta lumina in camera?
3. Daca termostatul este setat la temperatura necesara mai am nevoie si de un termometru?
4. Am scapat putin mai multa papa la pestisori si seara trecuta apa se tulburase...acum vad ca si-a revenit...este oare cauza dejectiilor de la pestisori, acestea fiind la momentul respectiv putin in exces?
In rest m-am dotat cu tot necesarul pt un incepator in acvaristica si sper din suflet sa nu ma trezesc cu nici un pestisor cu aripioarele in sus, plutind la suprafata si pe fiica-mea bocind pe langa acvariu...
Va multumesc pt timpul acordat citirii acestui post...have a nice day

Forum Index » Profile for arusha » Messages posted by arusha
Go to: