Message |
|
am renuntat la neoni si am ramas in acvariu doar cu ce am zis si m-ar interesa:
daca trebuie sa fac tratament ca sa nu se imbolnaveasca pestii ce-i mai am sau e transmisibila doar la neoni boala?
si in cazul in care cumpar alti neoni(vreo 6) e posibil sa prinda si ei aceasta boala?
|
 |
|
revin cu o intrebare:
neonii au facut ceva bubite albe si unii si rosiatice; aveam 12 si 2 au disparut iar apoi tot cate 2 am scos ca le apareau bubele si acum i-am scos pe toti chiar daca 4 nu aratau semnele infectiei;
Ce este si daca am scos neonii scap de infectie sau risc sa imbolnavesc si restul pestilor?
Si pot sa bag alti neoni sau trebuie tratat acvariul?
momentan mai am 3 beta mari(1M+2F), 5 zebre, 5 SAE(sau flying fox...nu sunt sigur), 3 corydoras, 1 plecostomus si ceva melcisiori;
|
 |
|
dan.oancea wrote:
Intre acvariu si nisa neoanelor vor fi 45 cm.
intreaba expertii daca nu e prea departata lumina de acvariu - ai cam 1 metru de fundul acvariului;
dan.oancea wrote:
... in locul geamurilor de la sufragerie, la trecerea spre balcon.
daca bate soarele pe el din tot ce am citit eu nu e deloc indicat;
bafta la proiect;
|
 |
|
stefanp wrote:SAE mananca alge,
tocmai de aceea am zis ca mi-ar folosi 3 exemplare;
corydoras mananca mancare de pe fundul apei.
Au rol diferit. Iei si tu ce anume crezi ca ai nevoie.
Dar, fii atent ca spatiul e mic, nu ii inghesui, chiar daca "acum sunt mici".
cand o sa creasca o sa-i schimb cu unii mai mici(valabil pentru orice peste care-l am);
si inca o intrebare:
eleocharis parvula - am tot citit ca ar fi frumoasa pentru 'gazon'... stie cineva cam cat costa ca sa vad de unde ar fi indicat sa cumpar(eu sunt din Sibiu) si daca pot sa o cresc fara CO2;
|
 |
|
mihai_ghe wrote:
syle wrote:As aprecia niste raspunsuri mai sugestive
5.ce efect ? cine se uita la acvariu noaptea? in natura noaptea de obicei este intuneric.Daca vrei pune prize programabile si simuleaza rasaritul si apusul-dar noapte e intuneric si pesti se odihnesc si nu sant stresati.
1.
2.
3.
Dupa cum am spus ai destui pesti pentru marimea acvariului,nu ca nu traiesc si mai inghesuiti dar au nevoie de un spatiu de miscare ,tie ti-ar placea se stai intr-o garsoniera si cu alti?.
5. adorm ca un prunc cu ochii la acvariu si pestii nu dau semne de stres;
...stiu ca am 'cam multi' pesti, dar sunt inca mici si pana cresc(o sa mai dau din ei) le sunt satisfacute cerintele minime de spatiu, iar eu intrebam daca am nevoie si de SAE(vreo 3mai mici) care au alt rol fata de ceilalti sanitari;
|
 |
|
kazaku wrote:Eu folosesc banda led albastra pe timp de noapte la ciclide si nu am nici o problema cu ei. Daca nu e lumina puternica, din punctul meu de vedere este exact ca lumina luni. Acum nu zic ca e bine sau corect. Nu sunt in masura sa dau sfaturi legat de asta, nu stiu daca e bine.
Asa am zis si eu mai ales ca nu e puternica. Mersi de raspuns.
Poate ma lamuresc altii si la celelalte dileme.
|
 |
|
As aprecia niste raspunsuri mai sugestive la toate cele 5 intrebari, chiar daca s-a mai discutat pe forum de unele chestii la care caut eu raspuns, fiecare problema e cu particularitatile ei si explicatiile generale nu acopera toate detaliile. De asemenea in legatura cu beta poate e cineva care a incercat sa-i creasca si in acvarii comunitare ca doar asta presupune si acvaristica - noi provocari - si nu raspunsul clasic ca e un luptator si nu poate convietui cu alti pesti.
Multumesc anticipat!
|
 |
|
syle wrote:
Cateva intrebari:
1. Pot sa mai adaug 1-2 femele sau nu merita ca nu-s asa 'splendide' ca un mascul?
2. Dar 1-2 femele si 1 mascul ar exista sanse ca ceilalti pesti sa nu sufere?
3. Am nevoie si de SAE sau ajung sanitarii care-i am?(3 corydoras, 1 ancistrus si peste 20 de melci mici)
4. Pe muschiul de pe crengi am observat ceva firulete gen 'panza de paianjen' care au aparut apoi si pe cabomba(cred ca asa se numesc cele gen bradulet) si cand le-am 'cules' sa le arunc aveau o culatre verzuie. Sunt cumva alge?
completare:
5. Am banda cu leduri albastre de 50 cm pe care o tin noaptea aprinsa pentru efect... e in regula sau creaza probleme la pesti sau chiar si la plante?
|
 |
|
opincarul wrote:E o femela frumusica. De asta ii lipseste agresivitatea.
1. Pot sa mai adaug 1-2 femele sau nu merita ca nu-s asa 'splendide' ca un mascul?
2. Dar 1-2 femele si 1 mascul ar exista sanse ca ceilalti pesti sa nu sufere?
3. Am nevoie si de SAE sau ajung sanitarii care-i am?(3 corydoras, 1 ancistrus si peste 20 de melci mici)
4. Pe muschiul de pe crengi am observat ceva firulete gen 'panza de paianjen' care au aparut apoi si pe cabomba(cred ca asa se numesc cele gen bradulet) si cand le-am 'cules' sa le arunc aveau o culatre verzuie. Sunt cumva alge?
|
 |
|
beta...cine stie ce gen este?
de 2 zile sta impreuna cu ceilalti pesti si n-am vazut nici o agresiune din parte lui... sper sa convietuiasca in liniste 
|
 |
|
Poze de azi cu acvariul.
|
 |
|
stefanp wrote:Pune o poza cu pestele, sa vedem.
Inca nu am ca mi s-a stricat tel si o sa incerc sa incarc cand reusesc mai multe poze cu tot ce am momentan.
|
 |
|
stefanp wrote:Eu as renunta la bancul de zebre si la masculul de betta.
Acvariul e cam micut pentru atatia pesti.
Stiu ca sunt multi dar sunt prea frumosi si mai ales ca am si banda de leduri albastre care o las aprinsa noaptea au si zebrele un efect special in acvariu(mai ales cele roz-7 la numar)
Iar beta inca nu stiu daca e mascul sau femela(ieri l-am achizitionat si nu stia vanzatorul sa-mi zica).
Apropo, sa tragi o fuga si la "Despre noi".
Trebuie sa postez si acolo?
|
 |
|
Salutare,
Am si eu un acvariu de 54l si astept pareri si sfaturi in legatura cu managementul acestuia.
Pe la inceputul lui aprilie l-am pus in functiune: am pus substrat, pietris, 2 crengi(probabil de vita), plante si apa. Dupa vreo 10 zile am bagat ceva neoni si zebre si de atunci am tot completat cu plante si alti pesti.
Acum am 12 zebre, 12 neoni, 3 corydoras, 1 ancinstrus, 1 BETA si vreo 20 de melcisori(au fost 7 si s-au inmultit..posibil chiar mai multi).
Poza e ceva mai veche(o sa revin cu una mai recenta) si acvariul e mai populat acum.
|
 |
|