Crezi ca pot sta alaturi de niste guppy ? As lua si eu 5-6 pui daca mai sunt.
LE: spune-mi si mie , te rog, cum functioneaza filtrul ala facut din bidon ?
Am acasa doi carasi maricei si filtrul meu se infunda des. Trebuie sa-l curat la 4-5 zile. Buretele il spal bine de tot, ca altfel pute de mori. Ma gandesc ca intr-o buna zi voi decicla acvariul si nu-mi doresc asta. Ce vad la tine, ma gandesc ca e filtru biologic. Inca n-am gasit o solutie eficienta de filtrare mecanica.
Am mai avut carasi si stiu ce zici. Fac multa mizerie, scurma substratul, etc. Pe astia ii am cred ca de vreo luna si nu s-au atins de plante. Sunt foarte cuminti.
La serviciu am mai facut un acvariu de 80L si l-am populat cu doi guppy. Astazi am mai bagat doua ventuze si un melc. Ca si comparatie, tot carasii imi plac mai mult. Sotia mea ii alinta " miresici" . Sunt porcusori dar sunt frumosi.
Dupa cum spuneam si in alt post, m-am reapucat de acvaristica. Nu cine stie ce...cat sa am unde-mi clati ochii seara. Momentan stau in Bucuresti, sect.6.
Am un acvariu de 100L , populat cu doi carasi, doua ventuze mici, 4 pui de Cory si 3 melci.
Substratul este format din nisip si pietris granulatie 2-4mm.
M-am riscat sa-l plantez si n-am intampinat probleme, desi niciodata nu am putut tine plante mai mult de 1 luna. Ori mureau, ori mi le mancau pestii, etc.
Am un filtru intern(mic, trebuie sa-l schimb) si un burete.
Ii hranesc cu mancare speciala pentru carasi, vitamine, hrana congelata si mazare. Le-am dat si salata dar nu le place.
Am pus si un filmulet sa-i vedeti.
Carasii i-am primit donatie de la Eugen de pe forum.
Numai bine!
Carasii de la Eugen , au ajuns la mine. Stau amandoi intr-un acvariu de 100L. S-au acomodat, se joaca, etc. In seara asta le-am pus si niste plante, sper sa nu mi le scoata. Ieri si astazi am observat ca unul dintre ei este alergat de celalalt. Este o alergatura tipica ca atunci cand vor sa depuna icre. Il alearga si il loveste cu botul in burta(cel mare pe cel mic). Eu am mai avut acvarii cu carasi, iar pana sa depuna icrele, masculului ii ieseau niste bobite albe pe lateralele capului. Acum insa nu este asa. Doar se joaca sau li s-a facut de... ? Sper ca saptamana asta sa le fac niste fotografii. Sunt ca doi purcelusi.
-2 carasi aurii.
-2 sanitari(aici primesc sfaturi cu bucurie in privinta specie)
-substrat care se preteaza pentru acesti pesti.
-filtru intern(chiar si second hand), dar sa fie functional.
Am mai avut acvarii dar am fost nevoit sa plec din tara si le-am dat. Acum am primit cadou un acvariu de 100L si vreau sa-l populez.
Ma adresez doar celor din Bucuresti. Ma deplasez oriunde in oras sa le ridic.