[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin_TM
Forum Index » Profile for Cosmin_TM » Messages posted by Cosmin_TM
Salut, poti sa o bagi in acvariu fara sa o fierbi dar cred ca pluteste.
O data am fost la un pet shop si i-am spus la angajatul de acolo ca am nevoie de niste apa dintr-un acvariu plin cu plante. Rezultatul: m-a ajutat sa umplu doua bidoane de 10 litrii.
Toate astea din cauza ca am vazut rechin cu barba alba. OF !
Faye wrote:Liliacule, eu zic sa te duci sa-ti ungi incheieturile. Cine te crezi de indraznesti sa contrazici paradoxu'? El e profesor de gramatica, expert in acvaristica, mare mester in tehnica, consilier marital, omul cu logica de fier si lista poate continua la infinit. Forumul asta nici n-ar functiona fara el. Este stalpul acvaristicii romanesti. Osanale, Paradoxx!

Nu trebuie rautate. Sunt sigur ca discutiile despre viata pestilor sunt defapt lipsa experientei. Sunt oltean si cunosc sensibilitatea oltenilor la partea cu perfectul simplu iar la partea cu tehnica si logica un om din Arad m-a dat gata cu chestiile astea. Un acvariu de 400 litrii brut, 3 filtre externe si unul de substrat cu pompare in substrat de arata in zona respectiva ca un izvor subteran, in care tinea discusi si ceva mai mici pe langa. Acest om de la un acvariu pentru copiii sai a ajuns sa iubeasca viata acvatica dar a si inteles foarte bine necesitatea filtrarii. In toata experienta mea de la 90 incoace nu am vazut un om mai responsabil pentru viata pestilor. Asa ca haideti sa vedem de ce se ineaca rechinul argintiu si cum putem sa ii facem viata mai usoara

P.s. fiecare membru al acestei comunitati este foarte important mai ales ca sunt atatea orase, inclusiv Turnu Severin unde viata devine din ce in ce mai grea.
Aici ai dreptate, finaluri fericite putine. Dar pana la urma conteaza calitatea vietii, adica o filtrare serioasa, volum destul, etc.
Probabil din cauza entuziasmului nu crezi ca pestii pot muri de batranete. Eu am vazut destui pesti care mor de batranete. Carasii oare mor de batranete?
Traiesc atata la ei acasa... . Ai mei i-am avut prin 2007. Au stat cam 4 ani la mine apoi i-am mutat la altcineva cu acvariul mult mai mare. Dupa alti ani am inteles ca se vedeau semne de uzura la balamale si si-au incetat activitatea.
simo105 wrote: Am avut 2 si unul din ei a sarit in maternitate la puii guppy/ era fara capac si s-a lovit de capacul acvariului + cred ca s-a speriat in spatiu mic... era lovit in 2 locuri. La cateva zile a murit.. mi-am dat seama ca singur nu va supravietui mult timp

Nu stiu cum e cu loviturile de capac dar si eu am avut doi care noaptea isi imparteau teritoriul in apa si in aer. Auzeam niste bubuituri in capac de mama mama.... In final au murit de batranete

2 buc disponibile, sunt folosite cateva luni.
Pret: 20ron bucata.

Electrical data
Nominal wattage 36 W
Rated lamp efficacy (HF data 25 °C)
Energy consumption 44 kWh/1000h
Luminous flux at 25 °C 1400 lm
Light color 77
Color coordinates chromaticity diagram 0.338/0.243
Dimensions & weight
Tube diameter 26 mm
Length 1200.0 mm

Vand urmatoarele :

#osram Fluora 18w --- 20ron/buc --> 3buc, produs nou

#osram Fluora 18w --- 15ron/buc --> 1 buc, folosit 3 luni

#osram 18w 865 --- 8 ron/buc --> 3 buc, produs nou

#balast magnetic(T&C) 2x18w -- 10 ron/buc --> 4 buc, produs nou

#starter 4-22w (T&C) -- 0.30 ron--> 7 buc

#soclu neon T8 (fixare click) -- 0.50 ron --> 30 buc (doua variante)

#reflector oval 148 cm, aluminiu - 40 ron/buc --> 2 buc

#Pompa aer acvariu Resun AC-9902 (doua iesiri) -- 30 ron --> 1 buc, produs nou, cutie...

#Tetra Safe Start 50ml (bacterii vii) -- 18 ron --> 2 buc , produs nou

#POMPA TETRATEC APS 150 (150 l/h) -- 35 ron --> 1 buc, produs folosit(folosita doar la urgente, fara ambalaj, cadou furtun si piatra)

# stand acvariu home made, cadru metalic(sudura), vopsit alb, pal 2 cm. dimensiuni: 90Lx50lx67h. --> 100 RON (poze la cerere)

salut, standul ce dimensiuni are? 100 x 40 x ???
Vand urmatoarele :

#osram Fluora 18w --- 30ron --> 3buc, produs nou

#osram Fluora 18w --- 25ron --> 1 buc, folosit 3 luni

#osram 18w 865 --- 9 ron --> 3 buc, produs nou

#balast magnetic(T&C) 2x18w -- 10 ron --> 4 buc, produs nou

#starter 4-22w (T&C) -- 0.50 ron--> 7 buc

#soclu neon T8 (fixare click) -- 0.50 ron --> 30 buc (doua variante)

#reflector oval 148 cm, aluminiu - 40 ron --> 2 buc

#reflector ultra subtire, aluminiu, indice reflexie maxim 127cm -- 50 ron --> 3 buc (produs nou, folie pe toata suprafata)

#Pompa aer acvariu Resun AC-9902 (doua iesiri) -- 35 ron --> 1 buc, produs nou, cutie...
#Tetra Safe Start 50ml (bacterii vii) -- 20 ron --> 2 buc , produs nou

#POMPA TETRATEC APS 150 (150 l/h) -- 35 ron --> 1 buc, produs folosit(folosita doar la urgente, fara ambalaj, cadou furtun si piatra)

#acvariu 90x40x40 cm home made, sticla 8mm -- 150 ron --> folosit 2 ani, stare buna(nu prezinta zgarieturi pe laterale, vine cu capac sticla cu lungimea 75cm, instalatie 2x18w, autocolant negru, tuburi incluse)

#Filtru intern Resun SP-2500L (1400 l/h) -- 35 ron --> 1 buc, folosit, stare buna(fara ambalaj, toate accesoriile)

Trimit in tara doar pentru comenzi peste 100ron, produsele fragile doar cu predare personala. Negocieri in limita bunului simt. Accept si unele schimburi + diferenta daca este cazul cu (filtru extern, masa acvariu 100Lx40lx80h, incalzitor 300w, tub T8 30w special pentru plante, filtru UV...)

si de la mine vot impotriva scoicii, plantelor artificiale si pestilor vioi..., daca vrei sa ai tot ce e mai frumos din discusi trebuie sa scoti artificiile alea, trebuie sa alegi... . Eventual poti sa ai doua acvarii daca nu vrei sa renunti la ei... .
Ma bate gandul sa incerc cu un reflector pentru un acvariu mai mic(45l), sa-l plantez cu ceva mai pretentios ... .
Dar asta dupa ce dau drumul la cel mare la care raman momentan cu neoane (le am deja), dar pe viitor ma gandesc sa trec la leduri
salutare, si eu mai am cateva zile din varsta de 28 de ani , si sunt din Timisoara, poate colaboram ..., bine ai venit pe forumul asta !
Foarte bun sfatul , chiar am cateva idei pe care vreau sa le pun in practica(cred ca merita comentate), si momentan adun materiale sa incep constructia efectiv.
Multumesc si de primirile calde mai ales ca de fiecare data cand incep sa mai dau drumul la cate un acvariu parca ma simt iar ca la 10 ani.
Bafta tuturor si Doamne ajuta! ca exista un forum puternic in acvaristica, unit si "binedispus", transformat dupa parerea mea, intr-un manual de utilizare imens unde tot timpul mai este loc de cate un rand. Bine v-am gasit pe toti si sper sa dau drumul la un setup care sa ma faca sa stau cu ochii langa geam ore in sir
Nu o sa bag plante pretentioase in acvariu, un echinodorus sau doi ..., o sa incerc cu doua de 10 w la unul de 80x35x40, sa vad cum se comporta, o sa imi cresc puii în el... .
App de schimbatul neoanelor, stiam, dupa un timp nu mai respecta specificatiile .
Merci de raspuns, o sa intru pe cont... .
(am o lanterna de la joby cu un led si cu ea pot sa studiez fatada unei cladiri cu conditia sa fie deschisa culoarea )
Cam aceleasi dileme am si eu, ceva de firma second, sau "sunsun, aqua pro de 1000l/h" in garantie noi.
Despre astea din urma am auzit si bune si rele, consumul sa zicem ca nu e mare pana la 40W dar nu stiu cu zgomotul cum e..., tetratec 1200 nu-l auzeam in camera in care dormeam. Eu inca astept sa vad ce bani imi raman dar consider ca filtrul este ceva cu care ramai si merita o investitie serioasa.
La 350 ron poti sa cumperi ceva bun second, pentru mai multa incredere poate ai ocazia sa probezi inainte sa cumperi si daca mai are garantia..., tepele pot sa apara de unde nu te astepti, pentru ca e posibil sa il iei mai ieftin si apoi sa incepi sa schimbi pe la el si ajungi la costul unuia nou.
Bafta!!

Am gasit pe internet serafil 1100 pret intre 290 - 340 nou! debit are, pret foarte bun...
legat de partea cu plantatul, o sa am doar o zona plantata pe care vreau sa fie lumina ...., dar restul de explicatii au fost de ajuns, o lamureala rapida pot sa spun
O sa vad ce costuri implica o instalatie cu t5(spatiul ocupat avantajos), optiune disponibila momentan este 8x18W instalatie, ar fi de ajuns pentru acvariul de 100 cm ? Mentionez ca nu vreau plante in tot acvariul, restul sa o sa fie nisip si buturugi... .

Forum Index » Profile for Cosmin_TM » Messages posted by Cosmin_TM
Go to: