[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: feugen
Forum Index » Profile for feugen » Messages posted by feugen
Message
Acvarist de moda veche... (uraaaaaaaaaa nu sunt printre singurii!!!). Eu am avut primul acvariu prin 73-74 (aveam 11-12 ani). Era tot cu rama din cornier, geamurile fixate cu chit amestecat cu praf din creta, ...nisip din rau, cabomba, valisneria si oarece nucus, ...dafnia uscata si tubifex, ciclasoma hranita cu guppi, scalari graniti tot cu guppi (nu ma injurati va rog insa aveam cu sutele). Cutremurul din '77 m-a prins cu 3 acvarii: unul de vreo 150 litri, unul mic de vreo 20 litri (depozit de pui sau cresa) si unul de vreo 70 litri in care cresteam in regim de aglomeratie maxima vreo 2-300 guppi. Am stropit un picut parchetul (s-a umflat bine) si in scurt timp am dat toate acvariile, pestii si accesoriile agonisite in timp. Am facut o pauza de vreo 15 ani si am dat-o pe crescatorie (am scris in "clipul" de prezentare)... iar acum mai am un acvariu de vreo 80 litri, unul de vreo 20 litri si 2 ghimizdroace de 8-19 litri.

Bine ai venit!!!
Plantele au alte "domicilii". Topicul se poate inchide.
x_tziby wrote:mare om ,mare caracte ai fii daca ai putea trimite prin posta ceea ce ai de donat (asta daca mai este valabil anuntul)


Deja am promis plantele. Peste vreo 3-4 luni da-mi un mesaj privat sa-mi aduci aminte.
Multe fire de cryptocoryne pontederiifolia si cateva fire de... habar nu am cum se numesc. Plantele au fost scoase din acvariu in urma cu cateva minute si acum "zac" intr-o galeata.
Daca cuiva prisoseste o femela de platy, sau o femela de gurami sidefiu, sau o femela de macropodus sau 2-3 pui de ancistrus ar fi bine-veniti.
Locuiesc in imediata apropiere a CityMall (intersectia sos.Giurgiului cu sos.Oltenitei. Pe net stau putin astazi si maine (nu exista garantia ca pot citi mesageria privata si nici eventualele raspunsuri in acest topic) dupa care anuntul nu va mai fi de actualitate. Pot fi contactat la 0722578278 sau 0745578278 Eugen.
Pompa s-a vandut. Topicul se poate inchide. Multumesc pentru gazduire.
Dezinfectarea plantelor recomand a fi facuta cu apa oxigenata, exclus clor, cloramina sau alte alea.
ping`win wrote:Odihneascase in pace.

Ceilalti pesti din acvariu cum se simt? Ai avut mortalitati de atunci?


Nu. Nicio mortalitate... Pacat ca masculul de macropodus a ramas... vaduv.
"Jmecheria" nu a tinut. Femela s-a "inecat" si va fi inlocuita de unul dintre puii scosi cu ea... drept este ca mai dureaza.
snakefishmike wrote:Super tare . Primul tau post si te-ai infipt sa faci reclama .
Aaa ! inca ceva . Cum sa nu fie marginalizati de acvaristi , daca acei pesti nu-s de acvaristica ? Sau vrei sa-mi spui ca pot tine un crap de 80-100 cm si vre-o 15 kg in acvariu ???


Si totusi am vazut la cineva in acvariu cativa pui de koi. Pe langa faptul ca ramaneau piticanii datorita lipsei volumului de apa erau si extrem de stricatori distrugand vegetatia existenta... sa nu mai amintesc de mizeria pe care o faceau...
Am o femela de macropodus care s-a ales cu o rana pe corp. Mi-e greu sa spun de unde provine aceasta rana (2/2mm). Probabil dintr-o confruntare cu un gurami sau de la depunere... cand probabil o fi caftit-o masculul. Ideea este ce tratament sa-i aplic? Un tratament cu verde de malachit de scurta durata? In ce concentratie verdele? Sa dizolv in apa de imbaiere un antibiotic gen Ospen? Voi ce ma sfatuiti?
Odinioara asemenea rani le tratam prin 3-4 bai de 15 minute intr-un bazin separat de 10 litri in care dizolvam o pastila de penicilina V. Acum aia nu mai exista... insa am Ospen.
Cunosc acesti melci deoarece cand eram copil am avut si eu in acvariu, chiar si ulterior cand faceam pe crescatorul de pesti si... nu puteam sa scap de ei. Aveti cumva idee care este regimul termic minim si maxim suportat de nemernicii astia? Mai exact se pot acomoda intr-un pond supravietuind peste iarna?

P.S. Odinioara ma distram reproducand betta. Din momentul in care puii treceau pe mancare ii lasam sa "flamanzeasca". Atunci, gagimanii se hraneau cu larvele acestor melci si... vreau sa spun ca aveau o crestere si o rata de mortalitate acceptabila + rezistenta mare la boli... raportand la investitia in hrana.
MihaiA09 wrote:Atunci o sa schimbi putin. Dar cu ce sa aspir resturile.


Incearca cu un furtun...
Porcu wrote:Io am folosit oua de Artemia JBL, eclozeaza foarte bine, sint convins ca se gasesc in Bucuresti.


Multumesc pentru info. M-a ajutat un membru al forumului si maine ma duc sa le iau. Topicul se poate inchide.
dj_ando_83 wrote:nu uita ca icrele nu trebuie sa ia contact cu aerul daca le muti. la mine au depus pe filtrul intern si cand le-am mutat le-am luat cu tot cu filtru intr-o punga si le-am mutat in alt acvariu in care aveam apa de ploaie. pana sa le mut de fiecare data cand depuneau icrele se albeau in 2 zile din cauza duritatii apei. parerea mea este sa nu mai incerci inmultirea lor decat daca ai unde sa ii dai sau ai destul spatiu pentru ei.


Imi pare rau sa te contrazic, insa nu au nimic icrele daca intra in contact cu aerul. Important este sa nu le sochezi termic si ca parintii sa accepte schimbarea "domiciliului. In 90% din cazuri dupa mutarea increlor si a depunatorilor in alt acvariu acestia isi vor manca icrele. Poti incerca cu sanse minime de reusita doar mutarea icrelor intr-un bazin cu aceeasi temperatura dar bine aerat fara a fi un curent prea puternic in apa. Vei scoate ceva pui insa mult mai putini decat in cazul in care au parintii grija de ele.
O alta sansa pe care o poti avea este sa stingi lumina in acvariul unde s-a derulat depunerea, sa scoti icrele cu frunza resapectiva sau obiect (ce-o fi), dupa asta muti si parintii in acelasi acvariu cu icrele si apoi aprinzi lumina... care oricum nu trebuie sa fie prea puternica. Cu cat este mai "intima" cu atat mai bine.
Buna ziua,

De unde pot cumpara oua de artemia la un raport calitate - pret cat mai bun? Nu vreau cantitate mare si vanzatorul trebuie sa fie din Bucuresti. Imi trebuiesc sa salt niste pui de macropodus.
Betta de regula nu este un peste prea "inotator". Ii place sa stea printre plante... Faptul ca l-ai "asortat" cu tetrazona nu-i o chestie prea "ortodoxa" dar nici criminala nu este. Depinde foarte mult de "caracterul" pestilor. Am avut tetrazone care stateau bine-mercy cu scalari sau carasi... fara sa inregistrez decese. La tine pot fi o multime de motive ce au dus la moartea, respectiv disparitia pestelui. Se prea poate ca pestele sa fi fost bolnav. Faptul ca a disparut... poate fi pus pe seama sanitarilor. Acum depinde ce sanitari ai... Daca ai cory este plauzibil. Uniii acvaristi baga ancistrus in categoria sanitarilor. Cu toate ca hrana de baza este de natura vegetala, ancistrusii sunt nu necrofagi...
Substratul de turba nu este strict necesar. Fundul acvariului poate fi vopsit in negru sau pune un autocolant negru pe exterior. Trebuie folosit (in lipsa turbei) taninul. Nu stiu de unde se mai poate achizitiona in ziua de astazi. Daca nu ai, poti sa-ti "fabrici" intr-un vas separat o apa cu concentratie mare de tanin punand scoarta de copac (exclus conifere) din abundenta vreo 2 saptamani sau prin fierberea scoartei de copac.
O alta conditie importanta este sa ai acvariul protejat la lumina deoarece icrele sint fotosensibile.

Reproducatorii de neoni sunt greu de procurat sau pastrat deoarece sunt sensibili la duritatea ape, PH precum si la hranire. Daca i-ai hranit si cu tubifex... uita de ei. Hranirea corecta a neonilor se face cu hrana specializata granulata pentru caracide si/sau asortata cu zooplancton, eventual si larve mici de chiromonide numai inainte de reproducere.

Asa cum scria cineva inainte trebuie sa ai pregatita o cultura cu infuzori pentru primele vreo 10 zile de la eclozare apoi pui de artemia proaspeti (nu congelati) si micro.
Icrele se albesc din urmatoarele motive:
1. Apa nu a fost sterilizata anterior depunerii sau a fost in acvariul de baza. Apa se pregateste pentru depunere cu "Tripaflavin", "Albastru de metil" alte dezinfectante dupa care se filtreaza intens.
2. Temperatura sub 23-25 grade
3. Mascul cu probleme

Recomand pentru acvariul "materinitate" lipsa totala a substratului si a oricaror plante.

Icrele pot disparea dupa frunza in situatia in care peste noapte lumina se stinge in acvariu sau daca acvariul este suprapopulat cu pesti... scalarii ne mai reusind sa-si protejeze icrele.


Filtrul intern sau extern poate fi o problema dupa eclozarea icrelor.
Aerarea acvariului in care a fost depunerea se face printr-o piatra dispersoare, iar volumul aerului nu trebuie sa fie intens pentru a nu face un curent puternic al apei.
Filtrarea apei in acvariul "maternitate" (daca considerati ca-i musai) trebuie facuta cu un filtru model 1900 toamna tarziu din burete.

Pana dupa eclozarea icrelor nu hraniti scalarii!!!
La 24-48 ore de la eclozare (cand puisorii pleaca "la zbor" scoateti parintii din acvariu.
Incepeti hranirea cu 2-3 picaturi lapte proaspat 1-2 zile
Treceti pe infuzori sau cada nu aveti pe galbenus de ou de tara fiert tare si dizolvat in apa (cel din urma trebuie dat cu chibzuinta deoarece deterioreaza apa si se face mucegai pe fundul acvariului)
Cam din ziua a 7-a se poate trece pe pui de artemia pentru vreo saptamana
Micro reprezinta hrana pentru urmatoarea saptamana
Cand puii vor fi ajuns la 4-5mm puteti trece pe tubifex tocati si bine spalati de sange sau grindal deasemenea tocat. Tubifex si sau grindalul poate fi asortat cu artemia mai mare daca dimensiunea puilor o permite.
Dupa 6 saptamani puii trebuiesc sa ajunga la cca 2cm.

Nu trebuie neglijata schimbarea apei!!! Saptamanal se schimba 1/3 din apa pastrand riguros duritatea anterioara si temperatura.


Astept si alte intrebari... daca este cazul.
RaresLuc wrote:Salut Eugen si bine ai venit!
Eu am 2 intrebari:
-chiar toate speciile de anabantide le-ai inmultit ?
-unde cresti puii de macropodus?


Salut

Puii de macropodus ii cresc intr-un acvariu de cca 25 litri si care este incarcat cu 15 litri... dar volumul de apa creste zilnic cu 500 ml.
Nu am scos pui de la gurami pitici pe rosu si pe bleu metalizat (nu le stiu denumirile), de asemenea nu am scos pui de gurami galbeni. Am inmultit doar Colisa Lalia, Lerry, Betta, Gurami albastru, Macropdus.
Al meu are 11,5 ani... deci este mai emancipat... Este la o varsta frageda, insa optima pentru educatie, Acum daca-l vede pe unul la pescuit care-si arunca PET-ul pe aiurea, se duce si-l intreaba daca se supara ca-l ia el sa-l arunce... O data a fost injurat de un pescar si... a intervenit tati astfel incat a facut ala ecologizare pe toata tarlaua respectiva. Daca noi toti ne educam copiii astfel avem sansa ca peste 20-30 de ani sa avem o tara din ce in ce mai curata, cu mai multi pesti in Dunare sau rauri, cu mai multe animalute si pasarele nestresate de prezenta oamenilor.
Revin la acvaristica... Se intampla sa se mai imbolnaveasca cate un pestisor... sau mai multi. Incerc sa salvez ce este de salvat, iar restul ii arunc pur si simplu. Gagiul ma acuza ca sunt criminal si ca nu am incercat suficient de mult sa-l salvez.
 
Forum Index » Profile for feugen » Messages posted by feugen
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com