Message |
|
trasalica wrote:Waw, tu vrei sa le faci bucati si inca nu ai gasit solutia =)). Nu pune asa ceva, manufactureaza un raft stabil, sanatos.
Chiar din cauza sa nu le fac bucati am si intrebat
|
 |
|
Buna ziua.
Vreau sa imi cumpar un raft metalic pentru a putea pune 2 acvarii pe el.Unul de 54l brut si unul de 30l brut.
Intrebarea este urmatoarea,raftul va sustine acvariile fiecare puse pe cate o polita?In descrierea raftului scrie ca sustine o greutate de pana la 175 kg/polita.
O sa fie montat doar cu 3 polite.
Unul dintre cele doua as vrea sa il cumpar.
|
 |
|
Lemon wrote:Poti pune substrat fertil dedicat acvariaticii sau pamant de flori.
Daca mergi pe a 2-a varianta, iti asumi riscuri, ca nu stii ce e in pamantul ala, poate fi toxic pt vietuitoare.
Ideea e sa nu il lasi sa iasa la suprafata.
Am uitat sa mentionez ca o sa pun un strat mai cosistent de pietris deasupra pamantului.
|
 |
|
Am un acvariu de 30l si vreau sa il amenajez dupa metoda Dianei Walstad si ma intereseaza de unde au procurat pamantul cei ce si-au amenajat acvariu dupa metoda asta?M-am tot uitat pe net si am vazut ca se folosea pamant de flori din comert.
Acvariu o sa fie populat cu creveti si o familie,maxim doua familii de guppy.
Plante înca nu m-am decis,dar vreau sa fie un fel de jungla.
|
 |
|
Revin cu urmatoarele marimi ale capacului la interior:L:55 cm l:28 si distanta capacului fata de nivelul apei este de 5 cm
|
 |
|
Din lipsa de cunostinta vin cu urmatoarea întrebare.
Cum pot pune neoane T5 sau T8 la un capac pentru un acvariu de dimensiuni 60x30x30 plantat?
Acvariul o sa fie plantat cu plante care nu au nevoie de co2.
Capacul are momentan un tub led de 13w ca si cel din imagine.
Ma intereseaza de ce am nevoie pentru a functiona in siguranta?
P.S.As vrea sa fie cat mai simplu.
|
 |
|
teddy2k wrote:Si o poza cu tot acvariul.
Am vazut ceva asemanator pe youtube la cineva,dar persoana respectiva folosea mai multe lampi.
|
 |
|
ccdumitrescu wrote:Mai bine, cumperi un capac pe m?sur? ?i adaugi 2.neoane t5, mai ales ca dore?ti plantat, unde cerin?ele de lumina sunt mai mari
Am capac dar spre rusinea mea nu ma prea pricep si nu stiu de ce am nevoie pe langa tuburi pentru a functiona corect si in siguranta
|
 |
|
Salut!
Vreua sa cumpar o lampa de birou la care sa ii pun un bec de 40w si sa o folosesc la un acvariu de dimensiuni L:60 l:30 h:30 plantat si ma intreb daca o sa isi faca treaba.
A mai folosit cineva lampa de birou la un acvariu cu respectivele dimensiuni?
P.S.Daca nu este in locul potrivit rog moderatorii sa o mute.
|
 |
|
Acvariul meu este in stadiul de ciclare de 3 saptamani.In aceste trei saptamani am adaugat bacterii o data pe saptamana.As vrea sa stiu daca se poate afla daca acvariu este ciclat fara a face teste?
|
 |
|
https://coralfarm.ro/amenajare-and-intretinere-acvarii/accesorii-acvaristica/egg-crate-gratar-plastic-suport-corali/
Asta am gasit la prima cautare,dar o sa caut ceva cu gauri mai mici sau o sa incerc sa fac gauri intr-o bucata de plexiglas sau ceva asemanator.
|
 |
|
Am un acvariu cu dimensiunile de 60x30x30 si m-am gandit sa imi cumpar doi pesti betta(un mascul si o femela),dar am tot citit ca nu pot fi tinuti impreuna.Si m-am gandit sa cumpar ceva gratar din plastic ca si cel din poza si sa impart acvariul in doua parti egale.Vreau sa folosesc acest gratar fiindca m-am gandit sa bag in substrat partea de jos si sa nu lipesc nimic acvariului.Ar fi o ideea buna?
|
 |
|
Vin cu o intrebare stupida.Cand mi-am cumparat acvariul am primit doua pliculete de mancare pentru pesti,una pentru carasi si una pentru pesti marini.In acvariu sunt 3 xipho,5 neoni, 1 guppy,5 zebre si 2 scalari separati de ceilalti(mai am si 13 pui de guppy,dar pe astia nu ii includ in intrebarea mea).Din curiozitate azi am desfacut pliculetul pentru pesti marini si am sfaramat in apa o granula,iar pestii au mancat-o.O sa fie ceva probleme cu ei?Daca nu o sa fie probleme cu ei as vrea sa le dau si cea de carasi zdrobita.O sa atasez si niste poze.
|
 |
|
Si atunci ar trebui sa renunt la tratamentul dat de domnul acela si sa fac schimburi de apa si sa monitorizez starea apei?
|
 |
|
Si ce ar trebui sa fac? Sa nu mai fac tratamentul sau sa scot puii din maternitate si sa ii pun in altceva?
Acum o sa scriu ce mi-a spus acel domn de la pet shop:
Eu i-am cerut domnului ceva pentru finrot si fungus iar el mi-a dat solutia aceasta si mi-a spus sa o impart in 3 parti si sa pun cate o parte de solutie + 5 linguri de sare timp de 3 zile cu pauza de o zi.
Astazi ar fi a doua zi cand ar trebui sa pun tratamentul.
Astazi am pus doar solutia inainte sa vad puii si sare nu am mai pus si ma gandesc daca sa mai pun sare sau nu.
|
 |
|
In dimineata asta m-am trezit cu pui de guppy.Eu momentan le fac pestilor un tratament pentru finrot cu 3ml din solutia din poza de mai jos si 5 linguri de sare de muraturi(asa mi-a recomandat un domn de la pet shop).Intrebarea mea este daca sa las puii in maternitate in acvariu sau sa ii scot intr-un vas separat?
|
 |
|
Acvariul este unul de 54 litri,este echipat cu un filtru claro 600 si incalzitor thermo 50 mai pe scurt kitul de la diversa.In acvariu traiesc 5 zebre,3 guppy,6 neoni si 2 scalari.Temperatura este de 25-26 grade.Ultimul schimb de apa l-am facut joi si am schimbat 50% de apa si ma gandeam sa mai fac miercuri sau joi un schimb de 30%.M-am orientat dupa aplica?ia de la tropica.
De maine incepand sa fac schimb de 25% de apa in fiecare zi?
|
 |
|
Am cumparat in 3 ianuarie o solutie de bacterii si scria ca trebuie sa bag in prima zi si mai trebuia sa mai pun peste 7 zile ?i peste 14 zile.Problema este ca joi 10 ianuarie am uitat sa pun solutie iar zilele trecute mi-au murit 3 pesti.Astazi am bagat bacterii si sa mai bag peste 7 zile?
Si pestii au murit pentru ca nu am bagat la timp solutie?
|
 |
|
De 3 zile mi-au aparut pe acvariu niste pete mici albe asemanatoare cu picatutile de apa dupa ce se usuca.Am tot citit pe alte forumuri si se spunea ca sunt alge diatomee sau ca sunt bacterii hydra.Am schimbat 50% din apa din acvariu si am sters peretii acvariului iar dupa o zi mi-au aparut.
Ce credeti ca ar putea fi?
|
 |
|
Acum 4 zile mi-am amenajat primul acvariu(am scris detalii despre el in alt post...Daca trebuie mai scriu inca o data detaliile).In apa am adaugat pentru declorinare Tetra AquaSafe si pentru formarea de bacterii o solutie de la Easy-Life care se numeste EasyStart.Pestii din acvariu sunt voiosi(5 guppy,6 neoni, 6 zebre si 2 scalari)si nu am avut nici un deces pana acum.Intrebarea mea este,daca sa schimb maine apa(maine fiind a5a zi)si cat % apa sa schimb?
PESTII AU FOST BAGATI IN ACVARIU ZIUA URMATOARE,IAR APA NU CRED CA ESTE CICLATA
|
 |
|