[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pui de guppy  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Acvaristul-Incepator
Junior member

IP:

In dimineata asta m-am trezit cu pui de guppy.Eu momentan le fac pestilor un tratament pentru finrot cu 3ml din solutia din poza de mai jos si 5 linguri de sare de muraturi(asa mi-a recomandat un domn de la pet shop).Intrebarea mea este daca sa las puii in maternitate in acvariu sau sa ii scot intr-un vas separat?
[Thumb - 498573541.neptun-xanta-mix-diszhal-gyogyszer-10-ml.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2019 11:48:51

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu nu am auzit de guppy de apa sarata, dar mai invat si eu ( 5 linguri de sare?)

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Acvaristul-Incepator
Junior member

IP:

Si ce ar trebui sa fac? Sa nu mai fac tratamentul sau sa scot puii din maternitate si sa ii pun in altceva?
Acum o sa scriu ce mi-a spus acel domn de la pet shop:
Eu i-am cerut domnului ceva pentru finrot si fungus iar el mi-a dat solutia aceasta si mi-a spus sa o impart in 3 parti si sa pun cate o parte de solutie + 5 linguri de sare timp de 3 zile cu pauza de o zi.
Astazi ar fi a doua zi cand ar trebui sa pun tratamentul.
Astazi am pus doar solutia inainte sa vad puii si sare nu am mai pus si ma gandesc daca sa mai pun sare sau nu.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

vezi ca ca in momentul asta incerci sa rezolvi niste efecte, fara sa tratezi de fapt cauza. Acest fin rot apare in genere datorita conditiilor improprii din acvariu. Gandeste-te la acest aspect! Degeaba tratezi un efect daca nu rezolvi cauza, si asta trebuie sa o rezolvi cat mai repede! Nu stiu ce bazin ai tu(banuiesc ca nu e mare) dar cantitatea "recomandata" e buna daca vrei sa faci o saramura din pesti. Un comment pe net " Boala apare atunci când pe?tele devine stresat de ceva în mediu. Cele mai frecvente cauze ale Fin Rot sunt calitatea sc?zut? a apei ?i temperatura sc?zut? a apei. Supraînc?rcarea rezervorului, alimentarea alimentelor dep??ite sau supraînc?rcarea, precum ?i deplasarea sau manipularea pe?tilor pot provoca, de asemenea, stresul care duce la Fin Rot." " Tratamentul trebuie s? includ? schimbarea apei ?i o examinare atent? a condi?iilor acvariului. Dac? exist? resturi alimentare, aspira?i pietri?ul ?i ave?i grij? s? evita?i supraînc?rcarea în viitor." " Verifica?i pH-ul ?i temperatura apei din ap? ?i asigura?i-v? c? este potrivit pentru pe?tele dumneavoastr?. PH-ul incorect este foarte stresant pentru pe?ti ?i poate duce la boal?. Temperaturile sc?zute ale apei, în special la pe?tii cu aripioare lungi, pot declan?a adesea Fin Rot." " Mai multe antibiotice sunt eficiente; cu toate acestea, cauza principal? trebuie abordat? ?i pentru a se asigura c? boala nu se întoarce."

[Yahoo!]
Acvaristul-Incepator
Junior member

IP:

Si atunci ar trebui sa renunt la tratamentul dat de domnul acela si sa fac schimburi de apa si sa monitorizez starea apei?

This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2019 16:46:47

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

clar ca trebuie sa faci ceva cu apa si vietuitoarele din ea. In plus la noi la Boli/Tratamente gasesti o multime de cazuri rezolvate de fin rot dintre care unul aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9709.page#p86919 . Nu cunosc medicamentul ce ti l-a dat tipul ala si nu imi exprim nicio parere despre efectele lui, prefer sa merge pe retete cunoscute, incercate si cu rezultate clare

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: