[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alge filamentoase verzi  XML
Forum Index » Alge
Author Message
ALT_valy
Junior member
[Avatar]

IP:

algele filamentoase mi-au invadat acvariul cel NOU (2 LUNI),lumina functioneaza in doua reprize (7-11),(13-20),fertilizant lichid folosesc de la SERA iar substrat de la JBL.ROG pe cei cunoscatori sa-mi dea un sfat pentru eliminarea lor MULTUMESC ANTICIPAT
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Aici si aici vei gasi doua articole bine facute, care te vor ajuta. Vei gasi poze cu alge, cauze ale aparitiei si metode de eradicare.
Lasand asta deoparte, tu va trebui sa faci ceva schimbari. In primul rand, incearca sa folosesti o singura linie de fertilizare. Daca ai substrat JBL, mergi in masa apei cu Ferropol si Ferropol 24.
Si daca ai fertilizare, dar nu ai ce-ti voi zice mai jos, plantele nu vor manca, rezultand un exces de nutrienti in apa, nutrienti ce vor fi mancati de...ai ghicit:alge
Apoi CO2. Nici aici, nici in postul de prezentare nu ne spui nimic de CO2. Este vital pentru o buna crestere a plantelor. Pentru exemplificare: Despre CO2. Desigur, pentru inceput poti incepe cu o bomba. Da-i cu "search", ca nu vei fi dezamagit
Si nu in ultimul rand, lumina. Mai bricoleaza un on pic si mai baga un tub in capac. Macar unul. Apoi schimba-le pe ale tale cu niste Osram Fluora. Pentru inceput vor face minuni.
Pana atunci, mentine curatenia in acvariu, fa schimburi mai dese de apa si pigule cat poti de multa alga din acvariu.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ALT_valy
Junior member
[Avatar]

IP:

mltumesc alber pentru promtitudine si exactitate in raspunsdar as mai vrea sa-mi spui daca poti,jbl este un fertilizant bun daca nu ca-mi poti recomanda,mai pot schimba ceva in situatia in care sunt PS CO2am folosit de la tetra plant-optimal dar dupa ce m-au invadat algele nu am mai folosit
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

JBL este un fertilizant bun, cu care se pot obtine rezultate de exceptie. Dar, fara CO@ si lumina...
Ai spus ca ai folosit Tetra CO2 Optimat. Cam un fel de n-ar mai fi. Baga bomba, umbla la lumina, curatenie, cam ce ti-am zis in primul post.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

sau depus si pe sticla??? si mie mia invadat acvariul algele dar leam curatzat de pe sticla cu un magnet special conceput pt a curatza sticla pe interior din exterior fara sa bagi mana in apa.... si dupa 1 zi pestii au inceput sa piguleasca din alge de peste tot de pe plante de pe pietre etc... oare e bine????

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]
ALT_valy
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc alber asa o sa fac BAFTA MULTA

Forum Index » Alge
Go to: