[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Marsilea vs. Glosso  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut, am auzit ca marsilea ar fi o planta cu mai putine cerinte ca glosso.Este adevarat?Motivul pentru care intreb este ca as vrea sa imi pun in acvariu ceva plante-gazon.Voi ce ma sfatuiti, maine imi cumpar substrat jbl floorapool, am bomba de co2 si 20w lumina.

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Marsilea quadrifolia (si alte marsilei), intr-adevar este mai putin pretentioasa decat Glossostigma elantinoides. Va creste binisor si in zone mai umbrite ale bazinului, in timp ce glosso prefera o lumina ceva mai mare. Marsilea este de un verde mai inchis in timp ce glosso e mai deschisa la culoare si are un asptect mai diafan, asa...
Totusi, problema cu Marsilea este ca nu e chiar o planta acvatica pur-sange si are obiceiul ca atunci cand ti-e lumea mai draga sa se ingalbeneasca din motive obscure. De asemenea s-ar putea sa ai norocul sa mearga bine pana te plictisesti de ea.

Cunoscandu-le pe amandoua, daca ar fi sa aleg acum intre ele, as alege totusi glosso pentru ca per ansamblu covorul arata mai bine si e mai des. Asta ti-as recomanda si tie daca zici ca ai CO2. Banuiesc ca ai de asemenea si o fertilizare decenta.

Arpopos, nu ai zis 20W la ce acvariu.

Toate cele bune.
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma scuzi 30 l.

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Lumina e rezonabila. Ar trebui sa-ti mearga bine si Glosso.
Pana la urma e chestie de gust, ce mai incoace si-n colo, ia-o pe care iti place mai mult.
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Recomand glosso. Ai lumina suficienta pentru ea, ceva fertilizant in masa apei ii va prii, si va fi mult mai deasa si bine asezata ca marsilea.
Eu nu agreez marsilea deoarece creste un pic mai inalta iar efectul vizual dat de tulpini nu prea place ochiului, in schimb glosso daca are lumina suficienta creste des si la nivelul pietrelor fara a se urca pe "scara"
Oricum ar trebui sa analizezi si sa iei in calcul ritmul lor de crestere: glosso avand un ritm de crestere mai alert fata de marsilea.

old Consigliere

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: