[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Încã un iesean  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salutã Ciprian J. din Iaºi, 32 de ani.
Încã nu am un acvariu, dar e visul meu de când eram copil. De abia acum am timpul ºi resursele necesare pentru a-mi face unul. Am citit cam tot ce mã interesa pe forum ºi în perioada urmãtoare voi începe construcþia.
Sã ne auzim cu bine.
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salutare. Bun venit. Orice neclaritate o ai poti sa intrebi.
De asemenea poti sa-ti faci un jurnal la acvariul tau, cu tot ce ai de gand sa faci, astfel noi te vom ajuta si indruma sa cumperi ce e mai bine pentru acvariu si sa nu experimentezi tepele care se dau prin pet-shopuri.
Incearca sa nu mai scrii cu diacritice, din cate stiu e interzis
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

Radu.U wrote:...
Incearca sa nu mai scrii cu diacritice, din cate stiu e interzis

Nu am vazut lucrul ãsta, dar dupã pãrerea mea ar trebui sã fie invers, doar suntem "români" nu "romani".
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut si bun venit. Da repede drumul la treaba, nu mai sta pe ganduri

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bun venit!

Radu.U wrote:Incearca sa nu mai scrii cu diacritice, din cate stiu e interzis

Problema e ca la multi nu se vad diacriticele. Io vad un cerculet in loc de "sh" si un cerc mai mare c-o tangenta in loc de "tz". Asta face posturile scrise cu diacritice foarte greu de urmarit.

Poze: smilie ... Poze cu plante
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am gasit un raspuns pe forum, ca urmare apare prima întrebare:

Doresc un acvariu cu plante (si cu pesti, normal ). Este necesarã plasarea acvariului într-o camerã cu luminã naturalã, sau este suficientã lumina de neon? Întreb pentru ca as vrea sã pun acvariul pe holul apartamentului, unde nu este luminã directã de la vreo fereastrã ci doar ce intrã din camere, deci neînsemnatã cantitativ.
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cipj wrote:Întreb pentru ca as vrea sã pun acvariul pe holul apartamentului, unde nu este luminã directã de la vreo fereastrã ci doar ce intrã din camere, deci neînsemnatã cantitativ.

E perfect daca nu e lumina naturala .
Lumina naturala e nedorita la un acvariu. E necontrolabila si poate fi sursa unei explozii de alge. In afara de asta, un acvariu se vede mai frumos daca e intuneric in incapere.

cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Iesene.
Succes cu noul tau hobby. Si la cat mai putine frustrari !

Sergiu C.

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

vezi tu , ca aproximativ, toti dintre noi folosim tuburi florescente pentru luminarea acvariului, cat si pentru o crestere cat mai buna a plantelor.
Eu zic sa te axezi pe ceva: ori plante , ori pesti.
Lumina solara nu ar fi o buna modalitate si nici nu vei avea sanse cu prea multe plante sa cresti.
Vezi ca (SH) apare pe forum un 0 mai mic
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Bun venit!
...
Problema e ca la multi nu se vad diacriticele. Io vad un cerculet in loc de "sh" si un cerc mai mare c-o tangenta in loc de "tz". Asta face posturile scrise cu diacritice foarte greu de urmarit.

Asta se întâmplã dacã foloseºti (inapoiatul de) Internet Explorer (nu vreu sã jignesc pe nimeni :-) ). Existã browsere mult mai evoluate cum ar fi Mozilla Firefox care detecteazã automat codarea paginii. La IE dacã vrei sã se vadã corect diacriticele trebuie sã mergi pe View -> Encoding -> More ºi sã alegi Central European ISO în loc de Western European.

Vã recomand cu încredere Firefox.
Scuze de offtopic
[WWW]
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

RaduU.
Ideea este ca nu vreau luminã naturalã pentru acvariu, îl pun pe hol. ªi nici prea multe plante nu vreau, doar cât sã înfrumuseþeze acvariul ºi sã acopere diverse accesorii. Peºtii sunt scopul. Bãnuiesc cã pot sã am de amândouã în acvariu în condiþiile acestea, nu?
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

deci tu vrei sa te axezi pe pesti. plante mai putin.
E normal ca poti sa tii impreuna poti sa bagi ce vrei in acvariu, dar nu toate sunt bune de pus.
plante cu nivel scazut de dificultate ti-ar merge bine, si un tub 2 ti-ar prinde bine.

cat despre off-topic, uite putin la asta
image
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Multi folosesc IE, io am Firefox, se vede tot aiurea, sint multi in situatia asta, te rog nu mai folosi diacritice .

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Eu folosesc IE, iar cand ii dau preview totul e ok, nu stiu dupa, ce s-ar intampla.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Creste numarul acvaristilor din Iasi.
Da-i bataie cu proiectul tau!!!

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit pe forum.
Si eu folosesc Firefox si se vad aiurea diacriticele.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

Sper ca asta sa fie ultimul post legat de codarea caracterelor. Mi-am propus sã învãþ despre peºti...
Sunem români, nu e normal sã scriem fãrã diacritice. De multe ori se înþelege altceva din cauza lipsei diacriticelor. Ce e mai simplu, sã fac o setare corectã, o singurã datã, sau sã mã chinui sã înþeleg texte fãrã diacritice?
Mai jos aveþi niºte link-uri cãtre niºte poze în care se vede clar ce trebuie sã faceþi ca sã vedeþi corect paginile cu diacritice:

Setare pentru Internet explorer

Setare pentru Mozilla Firefox

Dacã ne se vede clar daþi clic pe Original Size.
[WWW]
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

Aº fi fãcut un edit la postul anterior, dar vãd cã nu am.
Internet explorer
Mozilla Firefox
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu nu am decat, western unicode si cyrillic.... totusi mai bine scrie cum scriu toti de aici . eu de exemplu vad caractere ciudate in loc sa vad T-S-A e greu de citit. si sincer nu stau sa fac sau sa mai caut setari ca sa pot vedea si intelege ce scrii .... ar trebui ca aproximativ toata lumea de pe forum sa faca asta.
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

OK. Am sa ma stradui sa scriu fara diacritice cu toate ca parerea mea o stiti deja.

Revenind la pesti, vreau sa "masor de doua ori inainte de a taia o data". Am inteles ca lumina doar de la neoane e ideala. Foarte bine, inseamna ca pot pune acvariul pe hol. Acuma, lungimea maxima a acvariului poate fi de maxim 90 cm sau mai mica in locatia data. Va rog, insa, sa imi spuneti:
1. Cam care sunt dimensiunile neoanelor, ca sa calculez lungimea in asa fel incat sa se potriveasca bine in capac. Si cam care ar fi latimea si inaltimea ideale la lungimea data (70-90 cm)? Voi ce dimensiuni aveti la acvarii? Eu m-am gandit la 80x40x50 cm. Credeti ca e bine?
2. Luand in calcul ca pe hol nu este lumina naturala aproape deloc ce fel de neoane trebuie sa pun ca sa fie suficiente pentru aprox. 160 litri cat imi iese mie mai sus si sa se dezvolte si niste plantute.
3. Ce grosime trebuie sa aiba sticla la acest volum? Sticla float care se pune la termopane e buna?

Cam atat deocamdata, mai revin cu intrebari daca am alte neclaritati.
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: