[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ghici "ciuperca" ce`i -> praf alb pe plante si  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

va salut dragi coforumisti, ma adresez voua in ultima instanta pentru ca incep sa disper ...defapt incepe sa ma dispere o "chestie" din acvariu ... voi lua povestea mea de la inceput ca sa stiti ipoteza si sa ma ajutati cu concluzia

Acvariu Jewel Rekord 60

Volum aprox 45L

Lumina 10:00 ziua - 22:00 seara (cred ca va urma un program cu pauza la pranz cat de curand)

Pesti doar 6neoni si 1 sae

Nevertebrate aprox 30-50 creveti red cherry si cateva sute de melci mici

Plante :
Riccia sp. ''Dwarf''
Hemianthus callitrichoides (cuba)
Hemianthus micranthemoides
Blyxa japonica
Heteranthera Zosterifolia
Alternanthera Lilacina
Hygrophila polysperma
Anubias barteri var. nana 'Petite' (cred ca e nu sunt sigur)
Pogostemon helferi
Utricularia Graminifolia
si inca 1-2 cred

Fertilizare
Zilnic 2picaturi Ferropol24
Zilnic 1-1,5ml PPS
Zilnic CO2 aprox 1-2bule /s (noaptea inchis)
Saptamanal 15ml Ferropol

Teste momentan nu am sa va dau detalii despre apa

Totul a inceput acum aproximativ 2 sapt de cand am inceput sa introduc PPS in acvariu, nu fac nici un fel de aluzie inspre cristi ionescu(persoana de la care am luat pps-pro -> probabil ca multi stiti/ati auzit de el), sunt sigur ca nu este vina lui, daca era, aparea si la restul persoanelor care folosesc "licoarea" preparata de el, dar probabil in combinatie cu un alt element din acvariul meu s-a ajuns la ciudatenia asta, sau se poate sa fi luat sporul(in caz ca este vorba de o ciuperca) din afara.

Este drept in acelasis timp (aceeasi perioada) am adus si ceva plante noi in acvariu, iar de atunci , a aparut local un puf mic alb pe frunzele unor plante, care il curatam manual, sau care renuntam la frunzele respective... de atunci insta pana acum, a inceput sa se imprastie peste tot in acvariu, tot ce inseamna, pietre, plante, geamuri, filtru si asa mai departe ... "Mizeria" caci pot sa ii spun asa se prezinta ca un puf alb, ca un "mucegai" si daca se da cu mana/magnet(in cazul geamurilor) peste, se curata imediat . Nu stiu ce sa mai fac pentru ca v-am spus, evolueaza pe zi ce trece ... de exemplu astazi sterg geamurile, maine sunt pete destul de mari la loc. Pestii nu se ating, nici sae.
Trebuie sa manetionez ca pestii sunt in acvariu de 2 zile, timp de 1luna aproape nu am avut decat creveti pentru ca aveau pui.

O greseala care am facut-o ieri, fapt care a dus la deciclarea acvariului(partiala, daca se poate spune sau daca exista termenul asta) am schimbat ca in fiecare duminica 10L de apa, am spalat buretii din filtru in apa din galeata (totusi am o retinere ca i`am stors prea mult de mizerie in apa) am completat cu apa la loc ... si am adaugat in filtru Sera Turbo Clear(dupa sfaturile lui cosmin- andariel) aproximativ 2-2,5ml (pe instructiunile in romana scrie 5ml la 100l iar pe cutie si pe prospectul original scrie 5ml / 200L , ma rog nu cred ca de aici se trage problema pentru ca din cate stiu ar avea ceva colonii de bacterii care se pun in filtru, si nu altceva) insa, greseala mare, care am realizat-o astazi este ca dupa schimbul de apa am readaugat 1ml de pps pro, adica o doza zilnica ...drept pentru care asta a dus la ridicarea nivelului nitratilor/nitritilor, fapt pentru care toti pestii mei abea respirau astazi ...3-4 decese in randul crevetilor- din ce am putut eu sa vad si sa numar , si un sae . Inainte sa plec la munca am dat drumu la filtrul normal + inca un powerhead mic Aquael fan1 cred(cel mai mic) care il aveam bagat in acvariu si am lasat sa oxigeneze.
Acum cand am ajuns acasa totul e ok, pestii sunt toti, creveti nu vad nici deces, iar apa unpic mai limpede , dar tot putin albicioasa.

Asa ca va rog mult, pe voi, cei mai "in varsta" sa ma ajutati, este total inestetic si sunt mai mult ca sigur ca este si nociv vietuitoarelor din acvariu. Stiu ca am facut greseli, stiu acum ce nu trebuia, oarecum cred ca e bine sa realizez pe pielea mea ....implicit a pestilor care saracii nu au nici o vina dar sunt sigur ca nu sunt singurul .

Mai jos aveti poze cu acvariul si mizeria de care vorbeam (poze de acum 10min) :shock:

image image image image

image image image image

in poze se observa marimea petelor, geamurile au fost curatate ieri dupa amiaza cand am facut intretinerea la acvariu

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Inainte sa plec la munca am dat drumu la filtrul normal + inca un powerhead mic Aquael fan1 cred(cel mai mic) care il aveam bagat in acvariu si am lasat sa oxigeneze

Pai filtrul nu functioneaza tot timpul????
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

noaptea nu, este si el pus pe programabila cu lumina, astazi l-am pus separat pentru ca voi face pauza de 4h dupa masa, si sa am miscare la suprafata, sa nu am prea mult co2

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:noaptea nu,

Cuuum??? Deci filtrul principal nu functioneaza in permanenta??

In fine. "1ml de pps pro" nu va duce la cresterea nivelului NO3 pana la niveluri toxice nici intr-o sticla de cola, daramite intr-un acvariu de cateva zeci de litri.
NO2, poate. Totusi, intrucat nu poate fi intoxicatie cu CO2 la cat bagi tu, as banui mai degraba amoniacul inaintea NO2-ului.

Parca, parca sa zic ca e ceva ce nu ne spui. De ce oare am senzatia asta?

La ciuperca prefer sa nu ma bag. Iti va spune cu siguranta cineva ce si cum...
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Respecti pasii de la schimbul de apa? Adica apa statuta cateva zeci de ore pentru declorinare, adusa la temperatura acvariului cu un incalzitor, si desigur apa de la instalatia de apa rece, nu calda?
La cat sunt si eu de incepator, nu cred ca de la PPS-PRO ti se trage. Nici in combinate cu altceva. Sa te uiti pe "reteta" sa vezi ce cantitati sunt acolo la litru, d'apai la mililitru.
Si in legatura cu filtrul. Poti spune ca daca filtru nu e, nimic nu e. Oi fi io mai paranoic, da' filtrul principal de la acvar l-am legat pe o priza alimentata de la instalatia de iluminare a camerei. Mai face omu' cate-o ghidusie Acolo nu-mi sare niciodata siguranta.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Val wrote:
pc.ciprian wrote:noaptea nu,

Parca, parca sa zic ca e ceva ce nu ne spui. De ce oare am senzatia asta?

nop, nu cred ca am omis ceva, in schimb cred ca e din cauza faptului ca filtru meu sta aprins o data cu lumina dar acum dupa ce am citit si dupa ce am discutat discutii cu persoane cunoscatoare, filtru va merge 24/24

alber wrote:Respecti pasii de la schimbul de apa? Adica apa statuta cateva zeci de ore pentru declorinare, adusa la temperatura acvariului cu un incalzitor, si desigur apa de la instalatia de apa rece, nu calda?
La cat sunt si eu de incepator, nu cred ca de la PPS-PRO ti se trage. Nici in combinate cu altceva. Sa te uiti pe "reteta" sa vezi ce cantitati sunt acolo la litru, d'apai la mililitru.
Si in legatura cu filtrul. Poti spune ca daca filtru nu e, nimic nu e. Oi fi io mai paranoic, da' filtrul principal de la acvar l-am legat pe o priza alimentata de la instalatia de iluminare a camerei. Mai face omu' cate-o ghidusie Acolo nu-mi sare niciodata siguranta.

pasii la fiecare schimb de apa ... sunt aceeasi care i-am facut si pana acum deci ...nah ...nush ce sa zic, intradevar apa o iau direct de la robinet nu sta la declorinare, dar nu am avut probleme pana acum, si iata inca o greseala, de multe ori pun si apa calda ca sa vina la temperatura aproximativ normala din acvariu .... deci da, iata inca o greseala

cat despre mizeria alba ...am incercat un tratament cu pauza 4h la pranz (12:30-16:30) , si azi dimineata mai erau doar cateva urme pe ici pe colo...sa vedem diseara cand ajung acasa cum arata acvariul , posibil si faptul ca am lasat filtrul sa mearga in continuu sa fie inca un avantaj ...oricum multumesc ca mi-ati deschis ochii cu cateva aspecte si promit ca va tin la curent

[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:intradevar apa o iau direct de la robinet nu sta la declorinare, dar nu am avut probleme pana acum, si iata inca o greseala, de multe ori pun si apa calda ca sa vina la temperatura aproximativ normala din acvariu .... deci da, iata inca o greseala

E, vezi cum spui tot? Io zic sa-ti revii si sa nu mai faci greseli. Uite cum fac io. Pun azi apa la declorinat. Maine bag un incalzitor in apa, setat si verificat sa corespunda ca temperatura cu cel din acvar. Si abia poimaine fac schimbul de apa. Niciodata nu pun apa calda. Are multe nenorociri in ea. Si cu filtrul sa-ti fie litera de lege. Pentru numic in lume nu trebuie oprit, decat pentru scurte perioade de timp, atunci cand il cureti.

[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Hai nu pe bune... voi chiar credeti ca in apa calda se pun si alte balarii decat in apa rece? Are cineva vreo informatie sigura, probata, testata, referitoare la acest lucru?

Ma refer desigur la cei de la bloc, nu la oamenii care stau la casa, unde toata apa e rece si fiecare si-o incalzeste cum poate.

Eu nu stiu. Intreb.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Val wrote:Hai nu pe bune... voi chiar credeti ca in apa calda se pun si alte balarii decat in apa rece? Are cineva vreo informatie sigura, probata, testata, referitoare la acest lucru?
Unii avem microcentrale pe balcon si nu ne intereseaza :p :p :p .......

Nu cred ca baga cineva ceva in apa calda. Adica nu mai mult decit in apa rece . Io ma tem doar de cazanele vechi si putrede.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

Filtrul trebuie sa mearga non stop.
te deranjeaza zgomotul? Orienteaza-l altfel,
daca are furtun de aer: este inutil.
sau cumpara alt filtru care nu face zgomot.

Filtrul trebuie sa mearga non stop.

L.E.:
cred ca ai zis ca o sa il lasi non stop
[Email] [WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Faraonu wrote:Io ma tem doar de cazanele vechi si putrede.

Plus tevaraia de metal, care or avea ceva rugina sau mai stiu io ce. Nu stiu, poate o fi si o chestie instinctuala, perpetuata din copilarie, ceva de genul-nu fa asta" ca nu-i bine" - care inspira retinere in a folosi apa calda.

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

@val nu cred ca se pun alte balarii ...dar de obicei apa ruginita vine mai des pe conduta de apa calda si cred ca si daca intrebam pe cineva o sa ne convinga cum ca sunt la fel si nu ne spalam cu apa ...murdara )

@mosu nu ma deranjeaza filtru, numai ca dupa cum am mai spus si in alte posturi am un tata "mester" si acvarist de cand era mic ....numai ca a ramas cu ideile de atunci ... iar treaba cu filtru 24/24 chiar u o stiam, nu am citit in nici unu din ghiduri, sau poate am omis. Furtun de aer nu are, este un filtru intern de la Jewel, cel original din acvariu.

Iar ca un "THE END" al problemei mele, va anunt ca dupa 4 zile de filtru 24/24 si pauza de 4h a luminii la pranz, mizeria alba a disparut in totalitate, nu mai exista nici pe plante nici pe geamuri, GSA-ul de pe pietre a inceput sa se "rareasca" incep sa vad culoarea pietrelor in unele locuri, plantele sunt bine sanatoase, numai ca nu "bolborosesc" , cred totusi ca am prea putina lumina, dar asta e alta poveste pe care o voi continua in jurnal

Va multumesc mult pentru sfaturi si pt ca mi-ati deshis ochii :bbere:

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

cred totusi ca am prea putina lumina

E posibil sa fie si de la lumina, dar (o comparatie pe care am mai facut-o) lumina este pedala de accelelratie. Daca apesi pe ea, asigura-te ca stii foarte bine ce faci acolo. Altfel o sa ai numai neplaceri.
dar asta e alta poveste pe care o voi continua in jurnal

Ok.

Spor!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: