va salut dragi coforumisti, ma adresez voua in ultima instanta pentru ca incep sa disper ...defapt incepe sa ma dispere o "chestie" din acvariu ... voi lua povestea mea de la inceput ca sa stiti ipoteza si sa ma ajutati cu concluzia
Acvariu Jewel Rekord 60
Volum aprox 45L
Lumina 10:00 ziua - 22:00 seara (cred ca va urma un program cu pauza la pranz cat de curand)
Pesti doar 6neoni si 1 sae
Nevertebrate aprox 30-50 creveti red cherry si cateva sute de melci mici
Plante :
Riccia sp. ''Dwarf''
Hemianthus callitrichoides (cuba)
Hemianthus micranthemoides
Blyxa japonica
Heteranthera Zosterifolia
Alternanthera Lilacina
Hygrophila polysperma
Anubias barteri var. nana 'Petite' (cred ca e nu sunt sigur)
Pogostemon helferi
Utricularia Graminifolia
si inca 1-2 cred
Fertilizare
Zilnic 2picaturi Ferropol24
Zilnic 1-1,5ml PPS
Zilnic CO
2 aprox 1-2bule /s (noaptea inchis)
Saptamanal 15ml Ferropol
Teste momentan nu am sa va dau detalii despre apa
Totul a inceput acum aproximativ 2 sapt de cand am inceput sa introduc PPS in acvariu, nu fac nici un fel de aluzie inspre cristi ionescu(persoana de la care am luat pps-pro -> probabil ca multi stiti/ati auzit de el), sunt sigur ca nu este vina lui, daca era, aparea si la restul persoanelor care folosesc "licoarea" preparata de el, dar probabil in combinatie cu un alt element din acvariul meu s-a ajuns la ciudatenia asta, sau se poate sa fi luat sporul(in caz ca este vorba de o ciuperca) din afara.
Este drept in acelasis timp (aceeasi perioada) am adus si ceva plante noi in acvariu, iar de atunci , a aparut local un puf mic alb pe frunzele unor plante, care il curatam manual, sau care renuntam la frunzele respective... de atunci insta pana acum, a inceput sa se imprastie peste tot in acvariu, tot ce inseamna, pietre, plante, geamuri, filtru si asa mai departe ... "Mizeria" caci pot sa ii spun asa se prezinta ca un puf alb, ca un "mucegai" si daca se da cu mana/magnet(in cazul geamurilor) peste, se curata imediat . Nu stiu ce sa mai fac pentru ca v-am spus, evolueaza pe zi ce trece ... de exemplu astazi sterg geamurile, maine sunt pete destul de mari la loc. Pestii nu se ating, nici sae.
Trebuie sa manetionez ca pestii sunt in acvariu de 2 zile, timp de 1luna aproape nu am avut decat creveti pentru ca aveau pui.
O greseala care am facut-o ieri, fapt care a dus la deciclarea acvariului(partiala, daca se poate spune sau daca exista termenul asta) am schimbat ca in fiecare duminica 10L de apa, am spalat buretii din filtru in apa din galeata (totusi am o retinere ca i`am stors prea mult de mizerie in apa) am completat cu apa la loc ... si am adaugat in filtru Sera Turbo Clear(dupa sfaturile lui cosmin- andariel) aproximativ 2-2,5ml (pe instructiunile in romana scrie 5ml la 100l iar pe cutie si pe prospectul original scrie 5ml / 200L , ma rog nu cred ca de aici se trage problema pentru ca din cate stiu ar avea ceva colonii de bacterii care se pun in filtru, si nu altceva) insa, greseala mare, care am realizat-o astazi este ca dupa schimbul de apa am readaugat 1ml de pps pro, adica o doza zilnica ...drept pentru care asta a dus la ridicarea nivelului nitratilor/nitritilor, fapt pentru care toti pestii mei abea respirau astazi ...3-4 decese in randul crevetilor- din ce am putut eu sa vad si sa numar , si un sae

. Inainte sa plec la munca am dat drumu la filtrul normal + inca un powerhead mic Aquael fan1 cred(cel mai mic) care il aveam bagat in acvariu si am lasat sa oxigeneze.
Acum cand am ajuns acasa totul e ok, pestii sunt toti, creveti nu vad nici deces, iar apa unpic mai limpede , dar tot putin albicioasa.
Asa ca va rog mult, pe voi, cei mai "in varsta" sa ma ajutati, este total inestetic si sunt mai mult ca sigur ca este si nociv vietuitoarelor din acvariu. Stiu ca am facut greseli, stiu acum ce nu trebuia, oarecum cred ca e bine sa realizez pe pielea mea ....implicit a pestilor care saracii nu au nici o vina

dar sunt sigur ca nu sunt singurul .
Mai jos aveti poze cu acvariul si mizeria de care vorbeam (poze de acum 10min) :shock:
in poze se observa marimea petelor, geamurile au fost curatate ieri dupa amiaza cand am facut intretinerea la acvariu