[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Teste pentru calitatea apei  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
icewrc
Junior member

IP:

Am si eu niste intrebari in legatura cu aceste teste pentru ca nu am avut pana acum decat pentru pH.
Care din urmatoarele merita cumparate, ce marca si cam ce mai contin in afara de testerele respective:

Tetra AnalySet
Tetra Laborett
sera aqua-test set
sera aqua-test box
JBL TESTLAB

Multumesc si sper sa nu ma injurati ca nu am cautat destul de mult pe forum
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Link-urile cu Tetra / JBL nu-mi merg.

De la sera as merge pe "test box" caci vad ca masoara mult mai multe.
Tu ce cauti sa urmaresti in acvariu de fapt ?

PS: n-am cumparat set complet niciodata. Pentru ca oricum unele se folosesc mai repede (la mine kH-ul si gH-ul se duc cel mai repede) iar altele pot zace bine mersi (cel de cupru de exemplu). Asa ca depinde de ceea ce vrei sa obtii cu acvariul - plantat, sau reproducere pesti, sau etc - in functie de fiecare cerinta, ar trebui sa masori niste parametri sau altii.
[WWW]
icewrc
Junior member

IP:

Am doua acvarii: unul pentru reproducere de 30L si un Juwel de 50L plantat destul de bine, dar am o mica problema cu suprapopularea
Din cate am vazut Tetra AnalySet si Sera test box sunt complete. Daca am nevoie de vre-un test nu mai stau sa caut prin magazine si din cate am vazut se gasesc rezerve.

Am gasit aici niste preturi mai accesibile:
http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/378-pentru-apa/382-teste-apa/1931-test-apa-tetra-analyset.html
http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/378-pentru-apa/382-teste-apa/2109-test-apa-jbl-testlab-freshwater.html
http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/378-pentru-apa/382-teste-apa/474-sera-aqua-test-box-pentru-apa-dulce.html
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La prima vedere:

Tetra Analyset - nu contine testul de PO4 - iar testul de O2 pare in plus (adica na, poate eu sunt mai empiric, dar daca nu e oxigen, pestii stau sus si respira ).

JBL-ul - pentru mine are tot ce-i trebuie (altceva nu masor).

Sera - vad ca tot la fel ca si JBL-ul.

JBL nu am incercat insa niciodata (am testere doar Sera / Tetra) asa ca nu ma pot pronunta asupra usurintei de 'masurare' la JBL; intre Sera si Tetra, prefer Tetra ca usurinta de masurare si contrast al culorilor.

Poate ar trebui sa raspunda si cineva care a avut JBL inainte sa iei o decizie.
[WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: