[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
gris la discus???  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Este posibil aparitia acestei boli la o temperatura a apei de peste 28 gr?

Apa : ph=6,5 Ec=0,6ms,gh=0-3,temp=28,5

Am observat simptomele doar pe blue diamont,pe red marlboro nu a aparut.

Ceva sugestii?
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, pana la 30°C este posibila inmultirea parazitului. Am patit si eu asa ceva.
Ridica temperatura in 2-4 ore peste 31°. Poti s-o ridici linistit pana la 32° si s-o lasi asa pana la disparitia totala a parazitilor, chiar si cateva saptamani. Daca apar totusi foarte multi in urmatoarele 2-3 zile, foarte multi inseamna mai multi de aproximativ 5-7 paraziti vizibili /1 cm², ceea ce poate deveni periculos pentru pesti, va fi nevoie sa apelezi la verde de malachit. Acesta se vinde in magazinele cu produse acvaristice. Nu doza altfel decat se recomanda!
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Multam frumos pentru informatie,asa am sa fac .

Sper sa nu ajung la malachit ,nu agreez deloc chimicalele astea in apa ...dar asta e .
[Yahoo!]
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai am o intrebare ,crezi cumva ca adaosul de sare iodata are vreun efect?

Nu am folosit niciodata intr un acvariu cu discusi si nu sunt sigur daca le dauneaza intr-un fel.

Pe forum parerile sunt impartite,insa nu e nimic clar in ceea ce priveste sarea.Daca se practica ,in ce concentratie?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

angelfish wrote:adaosul de sare iodata are vreun efect?
Despre sarea iodata se spune ca nu-i buna da' nimeni nu stie de ce . Am folosit la discusi sare neiodata in concentratie de 3 grame/litru si pestii nu dau semne c-ar fi deranjati. Evident ca pusa treptat, si mai evident ca n-am plante acolo .

Poze: smilie ... Poze cu plante
nano
Junior member

IP:

Porcu wrote:Despre sarea iodata se spune ca nu-i buna da' nimeni nu stie de ce

Sarea iodata contine iod sub forma de iodat sau iodura, < 35 mg/kg sare. Foarte toxic este iodul (ca si clorul, de ex) insa sarea iodata de bucatarie nu contine aceasta forma.
Eu nu folosesc sare iodata, pentru orice eventualitate . Nu am citit nimic relevant despre efectele toxice acute ale iodurii (sau iodatului) asupra pestilor.
Cert este ca iod sub forma oxidata (iodat) se gaseste chiar in apele naturale (apa marina contine cca 60 micrograme iodat, apa dulce cu mult mai putin).
De asemenea, pestii rezista la expunerea de scurta durata la o concentratie de iodura mult mai mare decit se afla aceasta in sarea de bucatarie, si anume la tratamentul cu betadina (100 mg/ml substanta activa) - o medicatie foarte eficienta, cu spectru foarte larg antibacterian si chiar antiviral - dar (ne)cunostintele mele imi provoaca scepticismul in legatura cu actiunea antivirala .
Oricum, nu as adauga sare iodata la baile de lunga durata. Iar adaosul de mici concentratii de sare de bucatarie (neiodata) are efecte benefice (mai ales in conditii de stres), ionii din sare intensificand excretia amoniacului la nivelul branhiilor.
nano
Junior member

IP:

angelfish wrote:Mai am o intrebare ,crezi cumva ca adaosul de sare iodata are vreun efect?

Nu am folosit niciodata intr un acvariu cu discusi si nu sunt sigur daca le dauneaza intr-un fel.

Pe forum parerile sunt impartite,insa nu e nimic clar in ceea ce priveste sarea.Daca se practica ,in ce concentratie?

Si inca o precizare, pentru a nu fi off topic, din cauza postului anterior: da, parerile sunt impartite si eu nu ma bazez niciodata pe tratamentul cu sare, al grisului. Ci verde de malachit.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: