Author |
Message |
angell
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/08/2008 21:47:07
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
angell
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/846930886489b31d53f68b.gif)
IP:
|
Buna seara!
De curand am primit un acvariu echipat complet, de 54 L. Nou-nout. Si gol.
Dupa ce am desfacut cutia si am vazut ce cadou am primit, recunosc ca mi-am facut cruce si m-am intrebat ce sa fac cu el: sa il dau mai departe sau sa il folosesc. Am optat pentru ultima varianta pentru ca doar ce am terminat de renovat apartamentul si un coltisor "viu" m-am gandit ca ar fi tare bine venit.
Drept urmare am dat de forumul acesta, mi-am deschis cont si m-am apucat sa citesc "coltul incepatorului" fiindca sunt cu adevarat nestiutoare intr-ale acvaristicii.
Si am citit si am tot citit, am aflat despre ciclarea acvariului si altele de care nu aveam habar, va multumesc pentru sfaturi. Numai ca vin si eu acum cu o rugaminte:
tinand cont ca acvariul are 54L, imi puteti spune cu ce pesti as putea sa il populez? (indraznesc sa lansez aici intrebarea fiindca daca ma duc la un pet shop precis vanzatorul o sa incerce sa isi vanda cat mai multa si diversa marfa si nu ar fi musai vorba de bani cat de faptul ca doresc sa am niste pestisori fericiti si deloc stresati). Recunosc ca mi-ar placea sa am specii diferite cu conditia sa nu mi se transforme acvariul in camp de batalie.
As ramane datoare si daca mi-ati putea recomanda niscai plante cat si ceva substante nutritive.
Va multumesc mult pentru rabdarea cu care ati citit postul si pentru ajutorul de care intr-adevar am mare nevoie.
|
|
 |
Radu_9_4
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/08/2008 22:22:08
|
Radu_9_4
Junior member
IP:
|
Bun venit. Iti spun si eu ceva din micro experieta mea  : la plante cred ca ar trebui anubis (sa ma corecteze cineva daca am gresit) sau ceva la fel de rezistent si nepretentios (nu le am cu plantelele).Din cate stiu neonii sunt destul de apreciati si le place sa stea in turma sau poti si cu guppy dar au o dorinta sexuala cam mare(guppy) si o sa ti se inmulteasca peste masura ... Mai mult nu stiu sa iti zic ... sa iti spuna si ceilalti cu experienta ... (eu sunt jumate dintr-un incepator  )
|
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/08/2008 23:01:08
|
andras
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1057089645475cb5a7c014d.jpg)
IP:
|
Bine ai venit Angell :-) .
Pt acvariul tau ar fi ideal un card din speciile care cresc pana la max 5cm lungime, in afara de hasemania nana si zebre (au nevoie de spatii intinse).
Ti-as recomanda 7-10 neoni (Paracheirodon innesi) sau 7-10 rasbora (Trigonostigma heteromorpha) cu 3-5 Corydoras duplicareus sau Corydoras panda.
Succes
|
galeria mea |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 09:26:32
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Pentru ca apa din Constanta e extraordinar de dura nu-s de acord cu neonii sau alte specii de Characidae. E mult mai bine de crescut vivipari  .
Radu_9_4 wrote:la plante cred ca ar trebui anubis (sa ma corecteze cineva daca am gresit) sau ceva la fel de rezistent si nepretentios (nu le am cu plantelele).
Abtine-te te rog sa dai sfaturi acolo unde esti pe dinafara  . Genul respectiv de plante se numeste Anubias si n-are nici o legatura cu Anubis din The Mummy. Denumirile stiintifice ale plantelor si animalelor se scriu cu litera mare.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
angell
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 10:10:43
|
angell
Junior member
IP:
|
Porcu wrote:Pentru ca apa din Constanta e extraordinar de dura nu-s de acord cu neonii sau alte specii de Characidae. E mult mai bine de crescut vivipari  .
deci specii vivipare: este un nemaipomenit punct de plecare. Multumesc tuturor pentru sfaturi, sa ne auzim sanatosi
|
If war is hell then what comes after? |
|
 |
angell
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 10:55:49
|
angell
Junior member
IP:
|
As mai putea sa primesc un sfat cum sa dedurizez apa in asa fel incat sa imi pot largi aria de cautare a speciilor de pestisori pana in 5cm fara sa le afectez starea de sanatate?
PS Imi cer scuze ca postez din nou dar am cautat butonul EDIT pentru a scrie doleanta tot in postul anterior dar nu l-am dibuit.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 11:11:51
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
angell wrote:cum sa dedurizez apa in asa fel incat sa imi pot largi aria de cautare a speciilor de pestisori pana in 5cm fara sa le afectez starea de sanatate?
Exista o instalatie numita osmozor. Vezi aici un exemplu.
E posibil sa existe si modele ce capacitate mai mica = mai ieftine. N-ai nevoie de multa apa, acvariu e mic.
Cauta pe la magazinele online, poate gasesti ceva convenabil.
|
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 11:24:49
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
angell wrote:... cum sa dedurizez apa in asa fel incat sa imi pot largi aria de cautare...
Daca ti se pare scumpa instalatia de osmoza inversa (la care mai adaugi cheltuielile periodice cu schimbul cartuselor), mai poti folosi apa distilata (o combini cu apa de la retea in proportia care sa-ti asigure duritatea dorita), dar pe termen lung s-ar putea sa iesi tot pe acolo.
angell wrote:... niscai plante...
Pentru inceput Egeria Densa si Hygrophila Difformis. Te vor ajuta initial in lupta cu algele. Intre timp te mai documentezi si le poti inlocui treptat cu plante (mai putin pretentioase) care iti plac.
angell wrote:... am cautat butonul EDIT ... nu l-am dibuit.
Nu exista, foloseste cu incredere butonul Preview. Nu se supara nimeni ca revii cu intrebari.
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
angell
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 11:37:57
|
angell
Junior member
IP:
|
Lofty wrote: ...Nu se supara nimeni ca revii cu intrebari.
multumesc. pentru tot.
|
|
 |
Anubias
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 11:47:01
|
Anubias
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/19104275684317fc7bb1749.jpg)
IP:
|
Bine ai venit! Vad ca toti au uitat sa iti recomande cea ma usoara varianta pentru tine (avand apa dura). Poate ar trebui sa iti faci un acvariu cu africani (Malawi, Tanganika sau Victoria). In felul asta nu te vei chinui cu osmosa inversa, apa distilata etc. Bineinteles, daca iti plac plantele (si trebuie sa recunosc ca acvariile plantate sunt ingeresti  ), atunci sfaturile antevorbitorilor sunt foarte bune.
|
Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea |
|
 |
andreic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 11:53:30
|
andreic
Membru de baza
IP:
|
Sunt convins ca nu au uitat. Numai ca acvariul ei are.....54l. Cam mic pentru cilide. Nu crezi?
|
|
 |
AMON_RA
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 11:55:32
|
AMON_RA
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1589394258488e441b4bdf3.png)
IP:
|
Precis ca nu ai observat ca in primul post a scris ca acvariul are doar 54 litri .
|
“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.” |
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 14:27:48
|
andras
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1057089645475cb5a7c014d.jpg)
IP:
|
Anubias wrote:Bine ai venit!
Bine ai revenit si tu Anubias :-) , imi cam faceam griji unde te-ai pierdut atata timp. Imii pare bine ca te-ai reintors.
PS. Scuze pt offtopic.
|
galeria mea |
|
 |
angell
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 19:58:13
|
angell
Junior member
IP:
|
Tata, dragul de el, astazi a vrut sa imi faca o surpriza si mi-a lasat in brate o punga cu o planta de acvariu. Auzind ce mi-a adus, m-am bucurat. Bucuria insa a fost de scurta durata fiindca, desfacand punga, am constatat ca planta luata de tata este din... plastic. Vazandu-mi bosumflarea, mi-a explicat ca i-a recomandat-o calduros vanzatorul pe motiv ca s-ar intretine mai usor cand se va face curatenia acvariului.
Intrebare: s-o folosesc sau sa o "plantez" in cosul de gunoi?
|
|
 |
fipilica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 20:05:02
|
fipilica
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/14091067254655c20c01356.jpg)
IP:
|
angell wrote:Tata, dragul de el, astazi a vrut sa imi faca o surpriza si mi-a lasat in brate o punga cu o planta de acvariu. Auzind ce mi-a adus, m-am bucurat. Bucuria insa a fost de scurta durata fiindca, desfacand punga, am constatat ca planta luata de tata este din... plastic. Vazandu-mi bosumflarea, mi-a explicat ca i-a recomandat-o calduros vanzatorul pe motiv ca s-ar intretine mai usor cand se va face curatenia acvariului.
Intrebare: s-o folosesc sau sa o "plantez" in cosul de gunoi?
Daca ar fi dupa noi am planta-o direct la cos
Acum depinde de tatal tau, daca este sensibil, foloseste-o si mai adauga tu cat mai multe naturale. Cred ca in maxim 2 saptamani o arunca el singur
|
... |
|
 |
Anubias
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2008 21:30:22
|
Anubias
Senior member
IP:
|
andreic wrote:Sunt convins ca nu au uitat. Numai ca acvariul ei are.....54l. Cam mic pentru cilide. Nu crezi? 
Da, asa este!
AMON_RA wrote:Precis ca nu ai observat ca in primul post a scris ca acvariul are doar 54 litri .
Intr-adevar, acest mic detaliu mi-a scapat, consateanule.  Desi... poate sunt si africani destul de mici ca sa poata sa bage omu' un mascul cu 2-3 femele. Nu bag mana in foc, ca nu ma pricep asa mult la africani, dar cred ca ar trebui sa existe si niste specii mai mititele. Sau ma insel?
andras wrote:Bine ai revenit si tu Anubias :-) , imi cam faceam griji unde te-ai pierdut atata timp. Imii pare bine ca te-ai reintors.
Oooo, mersi, dar nu m-ati pierdut. Mi-am pierdut doar eu vocea pentru o vreme. Am ramas mai pasiv si lenes si nu am contribuit la forum. Imi cer scuze, ca am luat si nu am dat inapoi comunitatii. :paperbag:
Oricum, acum ramane ca Ingerasul sa decida si sa ne spuna, ca sa o/il ajutam in continuare.
|
Galeria mea |
|
 |
angell
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/08/2008 16:12:17
|
angell
Junior member
IP:
|
Anubias wrote: Oricum, acum ramane ca Ingerasul sa decida si sa ne spuna, ca sa o/il ajutam in continuare. 
pai..... am cazut pe ganduri si ma intreb daca nu cumva populand acvariul cu vivipari, cum mi-a fost recomandat, nu ma voi trezi peste putin timp cu o suprapopulare, stiind ca viviparii se reproduc precum iepurii.
Sincera sa fiu, va marturisesc ca mi-as dori sa imi cumpar si sa instalez in acvariul meu de 54 L chiar si numai 1 sau 2 pestisori dar sa fie ceva mai deosebit. Credeti ca sunt prea pretetioasa daca imi doresc acest lucru? Si daca nu, credeti ca imi puteti recomanda ceva in acest sens?
|
|
 |
Anubias
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/08/2008 16:45:59
|
Anubias
Senior member
IP:
|
Foarte bine Ingerasule ca te gandesti de pe acum la suprapopulare. Multi incepatori isi pun aceasta problema abia dupa ce acvariul lor a devenit suprapopulat. Dar, revenind, doresti sa ai un acvariu plantat sau nu? Incepand de la raspunsul la aceasta intrebare, putem continua. Ai putea sa ne spui si ce fel de lumina ai la acel acvariu? Ce fel de tuburi si cate? Ne va ajuta sa stim si asta.
|
Galeria mea |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/08/2008 08:31:33
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
angell wrote:am cazut pe ganduri si ma intreb daca nu cumva populand acvariul cu vivipari, cum mi-a fost recomandat, nu ma voi trezi peste putin timp cu o suprapopulare, stiind ca viviparii se reproduc precum iepurii.
Intr-adevar se vor inmulti mult  . O rezolvare ar fi sa dai adultii dupa ce fac pui si ....... sa cresti puii (sau doar o parte din ei) pina incep sa faca alti pui. Vei avea astfel vreo 2-3 luni de stabilitate. Apoi o iei de la inceput. Astfel nu vei avea parte de monotonie in acvariu  .
Daca vei lua vivipari e bine sa eviti xipho, pot fi rautaciosi si cresc destul de mari. Guppy si platy ar fi mai potriviti.
|
|
 |
angell
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/08/2008 09:44:08
|
angell
Junior member
IP:
|
Anubias wrote:...Dar, revenind, doresti sa ai un acvariu plantat sau nu? Incepand de la raspunsul la aceasta intrebare, putem continua. Ai putea sa ne spui si ce fel de lumina ai la acel acvariu? Ce fel de tuburi si cate? Ne va ajuta sa stim si asta.
1. acvariul meu nu va fi plantat, cel putin nu pana nu ma obisnuiesc sa il curat cum trebuie. adica va contine substratul necesar, "bob de orez", o planta artificiala si un bustean. Desigur ca in timp voi mai "umbla" la infatisarea lui dar deocamdata ma limitez la ce am scris mai sus.
2. in ceea ce priveste lumina: acvariul meu are capac cu un neon cu lumina alba. (am citit ca pentru un acvariu plantat e recomandata lumina galbena deci iata inca un motiv care ma determina sa nu folosesc momentan plante vii).
|
|
 |
|