[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu primit cadou. Bun, si mai departe??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

angell wrote:2. in ceea ce priveste lumina: acvariul meu are capac cu un neon cu lumina alba...
Aici mi-ai smuls un zambet. Raspunsul a fost asa nevinovat de naiv incat e chiar frumos in simplitatea lui. Dar asta este vina mea, ca nu am mentionat ca ma interesa numarul de wati. Dar din moment ce ai zis ca nu doresti plante deocamdata, atunci nu are importanta.

angell wrote:...(am citit ca pentru un acvariu plantat e recomandata lumina galbena deci iata inca un motiv care ma determina sa nu folosesc momentan plante vii).
Asta a fost si mai frumoasa. Culoarea depinde de ce anume ai in acvariu. Daca ai plante, atunci cele mai bune sunt tuburile mov (cu rosu si albastru) pentru ca asta le ajuta sa creasca. Culoarea alba este buna pentru ca in general contine mai multe culori, si astfel lumineaza mai bine pestii scotandu-le nuantele in evidenta. Nu sunt expert, dar e o teorie intreaga cu tipul culorilor tuburilor unui acvariu.

Daca totusi nu vrei plante, nu as insista sa pui pesti gen Characidae (ex. neoni) pentru ca nu cred ca s-ar simpti prea in largul lor. Avand in vedere ca ai apa dura... eu tot cred ca o familie mica (2-3 membrii) de africani marunti ti s-ar potrivi. Din pacate, eu nu cunosc tare bine acesti pesti, asa ca poate un expert in africani ti-ar putea recomanda ceva pentru micutul tau acvariu.

Din pacate dimensiunea mica a acvariului limiteaza mult posibilitatile tale. Dar asta nu inseamna ca nu poti face ceva magnific (daca o faci cu cap). Succes!

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Avand in vedere ca ai apa dura... eu tot cred ca o familie mica (2-3 membrii) de africani marunti ti s-ar potrivi.

Niste Neolamprologus multifasciatus (intr-adevar pitici ) sau Julidochromis dickfeldi ar merge. Numa' sa pui mina pe ei, sint aproape imposibil de gasit .

Poze: smilie ... Poze cu plante
angell
Junior member
[Avatar]

IP:

ok, cred ca am inteles cam ce am de facut. multam pentru sfaturi, tinem legatura si sper sa revin cu niscai poze cat de curand.

If war is hell then what comes after?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: