roby wrote:s-au schimbat planurile....oricum acvariul in triunghi nu era mic....era mare cam de 100 de l......dar acuma am gasit la u magazin un acvariu de 150 de l cu filtru exterior jb farca de 1000 de l pe ora cu 250 de usd asa ca ma gindesc sa-l cumpar,ce parere aveti e buna pompa la un acvariu de 150 del?
1000 litri/ora este cam puternic pentru un acvariu de 150 litri, recomandarile uzuale sunt ca debitul pe ora sa fie dublu sau triplu fata de volumul acvariului. Daca vrei acvariu plantat este foarte probabil ca plantele sa fie deranjate de viteza mare de circulatie a apei iar CO2-ul dizolvat in apa necesar plantelor, si asa cam putin in lipsa unui sistem de injectie CO2, sa iasa in atmosfera din cauza agitatiei apei.
roby wrote:
acuma daca imi iau acvariul asta am sa schimb pestii pentru ca vreau si plante in acvariu,
oricum acuma ma documentez in legatura cu ce fel de pesti sa pun intr-un asemenea acvariu.....aveti propuneri?
Depinde de ce iti place tie, in orice caz nu iti recomand pesti de talie mare la acel acvariu. Ia totusi un test de pH si unul de GH ca sa-ti faci o idee despre parametrii apei, in ideea de a putea alege pesti care sa provina din ape cu parametri similari. De exemplu daca ai apa foarte dura si alcalina nu te prea poti gandi la pesti originari din Amazon. Dupa ce ne poti spune niste valori o sa primesti si sugestii referitoare la pesti.