[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfat Iluminare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
maxu'
Member
[Avatar]

IP:

...dupa cum am specificat si in titlul topicului as dori un sfat sau macar parerile voastre in legatura cu "combinatia" de neoane ce o folosesc

Am un acvariu de 120/50/55 ..deci cam 230 de litri de apa in el cu destul de multi pesti (8-9 scalari, 1discus, 4 ghosts, un labeo si vreo 20 filigera si vreo 20 neoni si plante ce au mai supravietuit (echinodorusi , Anubias, Ludvigia, Nympheea si restul nu le mai stiu ca nu am mai avut contact cu acvaristica de mai bine de 1 an)

Dupa un an de pauza de co2 si iluminare cu 3 neoane -am incarcat butelia de co2 ..si am marit numarul de neoane la 5!

Am "pe stoc" - 2 Philips TLD 830, 2 Philips Aquarelle , 3 Osram FLoura (de 36w bineinteles) - din care folosesc acum in acvariu 5 : - 2 TLD 830..1 Aquarelle si 2 Osramuri floura asezate alternativ

Tin sa mentionez ca tldurile si aquarelu merg cam de 2-3 ani 10-11 ore zilnic si parca numai au stralucirea initiala iara Osramurile le am de anu trecut

Ce ziceti sa bag toate 3 Osram Floura + cele 2 Aquarelle sau ce combinatie imi sugerati sa fac din cele 7 tuburi ?
[Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Combinatia in principiu e buna. 830, Aquarelle si Osram Fluora sunt cam cele mai bune tuburi dintre cele cu pret rezonabil.

Problema e durata lor de functionionare. Schimba toate tuburile mai vechi de... hai sa zicem un an. (eu de exemplu le schimb la 6 luni). Oricum 2-3 ani e prea mult. Si-au cam facut datoria.

Iti sugerez, totusi, orice si oricat ai hotara sa bagi acolo, sa NU schimbi toate tuburile odata, ci pe rand la o durata de vreo 2 saptamani intre ele.

Daca nu ai plante cu crestere rapida sau pretentioase, incepi cu 0,5 wati pe litru si ...mai sapa pe forumul de iluminare.

Spor.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: