[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pete albe pe discusi  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
dinu
Member

IP:

Am 7buc discusi 4 maturi si 3 micuti(5-7cm)de ceva vreme au inceput sa se inegreasca si se pot vedea pe ei niste pete albicioase.Am ridicat temp.treptat adica in 2 zile de la 29 grade la 33-34 grade vreo 4 zile ca-mi era frica pt ramirezi, corodoras si un ancistus si am mai pus cloramfenicol (1cap.la 20l) si sare grunjoasa.Dupa aceste 4 zile pareau ca si-au revenit un pic si am coborat temp.la 31 grade si am schimbat din apa.Petele au reaparut si nu stiu ce sa le mai pun ca medicament.
Rog frumos cateva pareri.
Multulesc.
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce aspect, ce forma si dimensiune au petele, si unde sunt situate? Tratamentul cu sare este folositor, atentie la dozare, in apa moale 1g la 15L, in apa dura 1g la 8 L, timp de 2-3 zile, dar daca incalzesti apa dai ocazia eventualilor paraziti sa se poata inmulti mai repede. Lasa temperatura apei la 28-29°C. Daca se agraveaza boala repede si se simt pestii foarte rau, si nu poti afla ce au, este mai bine sa-i tratezi cu un medicament care are actiune asupra mai multor paraziti, cum este "protazol" sau "omnipur", dar fereste-te sa folosesti medicamente diferite in acelasi timp, care ar putea forma combinatii toxice. Daca crezi ca boala nu afecteaza pestii prea mult, asteapta pana pot sa apreciez mai bine ce-ar putea fi cauza, si grabeste-te cu raspunsul. O imagine ar fi foarte folositoare!

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
dinu
Member

IP:

Acopera partea de sus a pestelui si au marimea intre 1cm/2cm si 2cm/3cm si seamana cu o mazga albicioas iar pestele secreta un fel de mucus pe corp incercand sa se curete si bineinteles ca se freaca de burete. Acvariul este steril cu 2bureti clasici si un fan 1.Apa este putin albicioasa.Cred ca este deciclat acvariul.Cu pozele c-am greu ca petele se vad doar pe cobalt ,pe snake rosu si albastru ,iar cand ma apropii de acvariu incep sa se miste si se dechid la culoare.
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Dacä-i deciclat schimba apa 25% / 2-3 zile, scade portiile de hrana, adauga AquaSafe sau Aqutan, lasa sarea in apa, si aereazä ceva mai intens, la 28-30°C. Medicamente pui doar daca vezi ca se fac petele mai mari, sau nu apare o inbunatatire in atreia sau a patra zi dupa ce ai pus sare. Resturile neconsumate de hrana le scoti cand vezi ca nu mai mananca, cat mai din timp, si completezi apa. Apa trebuie tratata cu Aqua Safe sau Aqutan cel putin cu o ora inainte de schimb, ca sa-si poata face solutia efectul. Daca dispar petele, adaugi Aqua SafeStart sau Nitrivec, schimbi apa abia dupa 4 zile si nu speli filtrele ca sa se poata fixa bacteriile in bureti. Verifica corect si atent aciditatea si duritatea apei, mai ales pe cea temporara, KH! Am impresia ca ai ceva iritant in apa, dar nu pot exclude prezenta unor paraziti. Daca se poate ar fi bine sa cunosc valorile aciditatii si duritatii. Poate sa fie Cupru sau Zinc in apa de la tevi. N-ar fi rau sa ai o rezerva de carbune filtrant de buna calitate pentru acvaristica, asa cam 500ml. Sau si mai bine sa filtrezi o parte din apa prin osmoza inversa. De RO vei avea nevoie oricum cat de curand.

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
dinu
Member

IP:

Aseara am schimbat 25%apa ,am pastrat concetratia de sare si am mai aplicat si cloramfenicol.Cred ca este vb.de o intoxicatie deoarece am schimbat locul de alimentare cu apa (adica am pus din bucatarie nu de la baie)de 2ani nu am avut aceste probleme apa fiind pusa numai de la baie ,cum am schimbat locatia i-am terminat.Plecand dimeineata si venind seara am observat tarziu problema.Numai cand au inceput sa se inegreasca am putut vedea puful pe ei.
dinu
Member

IP:

dinu wrote:Aseara am schimbat 25%apa ,am pastrat concetratia de sare si am mai aplicat si cloramfenicol.Cred ca este vb.de o intoxicatie deoarece am schimbat locul de alimentare cu apa (adica am pus din bucatarie nu de la baie)de 2ani nu am avut aceste probleme apa fiind pusa numai de la baie ,cum am schimbat locatia i-am terminat.Plecand dimeineata si venind seara am observat tarziu problema.Numai cand au inceput sa se inegreasca am putut vedea puful pe ei.

Am ajuns de la munca si acum arata toti mult mai bine,apa mai este inca albicioasa.Scuze ca nu pot da date despre proprietatile apei,dar sper sa ajung la un magazin sa i-au niste teste.
Multumesc mult pt. ajutorul acordat.
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai lasat apa sa stea ca sa iasa gazele din ea? Nu-i bine s-o pui la pesti imediat dupa ce ai luat-o de la robinet.

dinu
Member

IP:

Am pus in acvariu AQUA SAFE si am facut un test al apei de la TERTA 5in1.
Am asa NO3=25;NO2=0;GH=16;KH=3;PH=7.2
Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa umblu pe viitor, pt.a le fi mai bine pestilor. Multumesc
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Trebuie sa dai importanta foarte mare filtrului biologic pentru ca sa obtii o apa de calitate buna, sa faci schimburi de apa de 25-30% la 5-7 zile, sa le oferi o hrana care sa nu-i infecteze cu paraziti sau cu ouale lor, si sa elimini orice sursa de stress.

dinu
Member

IP:

Carja Ioan wrote:Trebuie sa dai importanta foarte mare filtrului biologic pentru ca sa obtii o apa de calitate buna, sa faci schimburi de apa de 25-30% la 5-7 zile, sa le oferi o hrana care sa nu-i infecteze cu paraziti sau cu ouale lor, si sa elimini orice sursa de stress.

Pai tocmai de ce imi era frica nu cred ca am scapat.Tocmai am zugravit ap.si i-am mutat de 2ori si cred ca stresul este primul factor.Am in proiect sa maresc acvariul,dar sper sa-i pot stabiliza pana la sfarsitul proiectului.
Am facut masuratori din nou pt.ca nu citisem cu atentie prospectul.
NO3=25
NO2=0
GH=8
KH=0sau3(culorile sunt aproape asemanatoare)
PH=7.6
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Doar o mica observatie, poate utila. Daca apa din acvariu e cea de la robinet, fara adaos de apa osmozata, cred ca este undeva o eroare cu testerul de KH. Niciodata in Bucuresti, nici dupa ploi abundente in zonele de captare a apei, nici un coleg de forum si nici eu nu am avut KH sub 4, deci intre 0 si 3 este f putin probabil. De obicei KH in apa de robinet de aici este in jur de 5-6 si GH cam intre 8-12 in functie de cartier. Daca e amestecata cu apa moale, KH-ul in acvariu poate fi si sub 3, desigur.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
dinu
Member

IP:

INTROS wrote:Doar o mica observatie, poate utila. Daca apa din acvariu e cea de la robinet, fara adaos de apa osmozata, cred ca este undeva o eroare cu testerul de KH. Niciodata in Bucuresti, nici dupa ploi abundente in zonele de captare a apei, nici un coleg de forum si nici eu nu am avut KH sub 4, deci intre 0 si 3 este f putin probabil. De obicei KH in apa de robinet de aici este in jur de 5-6 si GH cam intre 8-12 in functie de cartier. Daca e amestecata cu apa moale, KH-ul in acvariu poate fi si sub 3, desigur.

Pana acum nu am facut nici un fel de test,poate nu sunt invatat cu el.
Asa cum am mai spus testul esteTETRA 5IN1.Am facut de vreo 5 ori testul
si mi-a iesit 3,dar daca las sa treaca mai mult de un minut sa compar valoarea culoarea ajunge in dreptul cifrei 6.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: