[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ca sa nu gresesc, va intreb :  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
angelinna
Junior member
[Avatar]

IP:

salut

o sa incep cu inceputul:
acvariu 80 L, substrat sera floredepot pietris si nisip, de aprox 2 luni, filtru cu pompa de aer piatra si butete, pana de curand si un aquael fan 0 de 230l/h (intern) dar care s-a stricat, temperatura 26 de grade, iluminare 3X TLD 830 aprox 12 ore pe zi. schimb de apa 10 % cam la 3-4 zile. acvariu plantat cabomba microsorium anubias elodea echinodorusi ludwigia etc.

5 scalari 4 somni de sticla 2 ancistrusi 5 neritine.

problema a aparut de o saptamana cand unul dintre scalari a fost mutat in acvariul de carantina din cauza unui comportament foarte retras, nu mai raspundea la stimuli, nu mai venea la mancare fara sa aiba insa semne de boala, absolut nimic cu exceptia unui abdomen foarte umflat. am mutat-o in carantina si cu ajutorul forumistilor i-am pus diagnosticul de ocluzie intestinala cauzata de mancarea care s-a expandat in stomac pt ca nu am stiut sa o umezesc inainte. am pus in acvariul de carantina tratamentul de 1 lgt sulfat de magneziu la 20 L, incercand sa observ pestele cat mai mult. ce am observat a fost ca in continuare nu mai mananca nimic dar se pare ca dopul din intestin este inca acolo pentru ca nu defecheaza. in ceea ce-l priveste pe asta, nu am ce face decat sa astept.
dar, observand acvariul mare unde au mai ramas 4 scalari am vazut ca nici ei nu mai defecheaza desi inca vin la mancare cu multa pofta. astfel prima intrebare este:

pot sa le pun si lor sulfat de magneziu ca laxativ profilactic daca nu sunt inca sigura ca au ocluzie?

iar a doua, in cazul in care pt prima raspunsul este afirmativ: concentratia asta de sulfat de magneziu adaugata in apa poate determina o modificare brusca de PH ? pt ca in cazul asta as omori somnii de sticla care sunt extrem de sensibili la asa ceva

daca stiti voi un alt tratament va rog ajutati-ma ... si pe viitor nu o sa le mai dau mancare uscata sa o inghita imediat sa mai pateasca asa ceva.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

angelinna wrote:observand acvariul mare unde au mai ramas 4 scalari am vazut ca nici ei nu mai defecheaza desi inca vin la mancare cu multa pofta
Daca halesc cu pofta si nu-s umflati eu zic sa-i lasi in pace. Nu-i obligatoriu sa atirne materiile fecale dupa ei (asta depinde de tipu' hranei), poate au facut-o fara sa observi.
Daca banuiesti ceva si vrei sa te linistesti, lasa-i vreo doua zile fara mincare. Apoi ar trebui sa aiba burta supta. Iti vei da astfel seama daca au sau nu ocluzie.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: