[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Icre scalari pe filtru  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mihailescue
Junior member

IP:

Mi-au depus scalarii în acvariul comunitar pe filtru , exista vreo modalitate sa iau icrele de acolo? Au mai depus de vreo 4 ori ?i le-au mâncat cu toate ca am avut lumina aprinsa non stop. M? gândesc ca ?i dac? nu m?nânc? icrele puii nu au nici o ?ans? cu ceilal?i pesti. Am inca un acvariu mic în care ?in de obicei puii de pe?ti ?i creveti blue velvet acolo as vrea s? le transfer.
[Thumb - 15091092371881346883080.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2017 20:02:06

GreenLifeAquatics
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut!
Daca nu te pricepi sa faci imultiri la scalari sunt slabe sansele ca pui sa traiasca chiar daca ii transferi.
Ca sa transferi icrele trebuie sa muti suportul de icre in acvariu celalalt, si trebuie sa fie acelasi ph/temperatura/duritate ...., suportul vad ca e firtru tau din acvariu nu cred ca vrei sa ramai fara el pana eclozeaza icrele(3-5zile).
Daca reusesti transferul si ies larvele din icre dupa 3-5 zile trebuie sa hranesti cu infuzori care daca nu stii ce sunt si cum sa ii produci, puii iesiti vor muri prin infometare.

Am sa adaug fotografii dintr-o carte de acvaristica partea cu inmultirea scalarilor cap-coada daca vrei sa faci asta in viitor

Ape Limpezi

My Intent is Unbending.
My Focus Unending.
Every piece is a part of the whole.
Every thought that I think...
Every movement I make...
Every action I take...
Brings me closer and closer to my goal.
- Darlo Okasi
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

mihailescue wrote:Mi-au depus scalarii în acvariul comunitar pe filtru...

Salutare si bun venit pe forum!

- probabil ca perechea ta de scalari este tanara, la primele depuneri... e normal sa manance icrele, nu te speria.
- o pereche matura isi apara icrele, iar puii sunt aparati destul de viguros (cel putin in primele zile de viata, pana cand cardul iese "la zbor").
- ai facut bine ca le-ai lasat o lumina aprinsa non-stop!
- daca depun in continuare pe filtru, nu prea ai cum sa scoti filtrul de-acolo.
- puii de scalar pot fi crescuti si cu mancare fina uscata... maruntita intre degete si inmuiata in apa. Nu e obligatorie treaba cu infuzorii!

Observatii:

- Nu stim ce acvariu ai, cat de mare este, ce alti pesti ai acolo... genul asta de treburi. Treci pe la rubrica "Despre noi" si incearca sa-ti faci o scurta prezentare.
- Te rog sa-ti completezi orasul de resedinta (My Profile - Location).
- Te rog sa nu folosesti diacritice deoarece platforma software a forumului este mai veche si nu le recunoaste in mod corect... apar "simboluri" ciudate.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
mihailescue
Junior member

IP:

Am completat ?i la "Despre noi " dar trec ?i aici:
Ma numesc Edi am un acvariu de 450 l de la Juvel cu filtru intern si un filtru extern se la Sun de 5 sau 6 litri, acvariul este semiplantat, plantat in devenire. Am o instalatie de CO2 cu sistem de management de la Sera PH 6.8. Acvariul este populat cu gupy, moly , platy, anscitrus , neonI, somni de sticla , o pereche de scalari. Am reusit sa inmultesc Gupy, platy, moly si anscitrusii, la scalari mai am de învtat. 
Puii ii transfer intr un acvariu de 50l cu filtru din burete (unde am si creveti blue velvet ), ii hranesc la inceput cu nalupi de artemia dupa care cu fulgi. 
Pana acum nu am avut probleme grave cu acvariile doar niste alge pe plante si cohorte de melci mici si ascutiti.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Te rog eu, inca o data, NU mai scrie cu diacritice!!!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

la un bazin de 450 l un sun sun de 6 l e mic probabil e sun sun 302....eu am 2 sun sun 402b su filtrul intern din dotare in care am bagat inca 5l medii bio si am impresia ca e insuficienta..
scalarii nu s-ai dat la guppy?.. se mai intampla si asta..

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: