[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plante ?i probleme acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Frampolarbear
Junior member

IP:

Poate sa m? ajute cineva sa îmi spun? ce planta e asta. I-am dat start-up cam acum 2 s?pt?mâni ?i înc? nu e ciclat ce as putea face?
[Thumb - IMG_0976.JPG]

gsv
Member
[Avatar]

IP:

Salutare.
Planta cred ca este Eleocharis Parvula sau Dwarf Hairgrass.
In legatura cu acvariul poti citi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page sau aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page.
Frampolarbear
Junior member

IP:

Tin sa precizez ca substrat am tetra complete substrat peste care am pus tetra active substrate peste care am ad?ugat un pietri? fin de rau. Planta se pare ca deja da semne de oboseala, pe lemn se formeaz? ca o mâzga albicioas? gelatinoasa la început am ad?ugat in apa solu?ie ptr declorinat de la tetra ?i la 2 zile distan?? Tetra Cristal Water. Ma gândeam sa bag niste melci pentru început dar îmi e teama ca vor manca si planta nu doar algele care încep sa se adune pe peretii tancului. Revin cu poze.
Frampolarbear
Junior member

IP:

Cele 3 rânduri de substrat
[Thumb - IMG_0995.JPG]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Frampolarbear wrote:...I-am dat start-up cam acum 2 s?pt?mâni ?i înc? nu e ciclat ce as putea face?

Salutare si bun venit pe forum!

1. Te rugam sa completezi la profilul personal si localitatea de resedinta (My Profile - Location) ... ne va fi usor sa te indrumam, daca e nevoie.
2. Bazinul este proaspat, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi... "mucii" aia albi de pe lemne sunt bacterii. E normal si vor dispare in timp.
3. Poti baga melci, fara probleme... melcii nu mananca plantele sanatoase.

Edit: Te rog sa nu mai scrii cu diacritice, deoarece formatul software al forumului nu le recunoaste corect.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/09/2017 12:32:31

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Frampolarbear
Junior member

IP:

Cam asa se dezvolta mazga albicioasa, gelatinoasa.
[Thumb - IMG_0997.JPG]

Frampolarbear
Junior member

IP:

Sper sa se vad? cum iarba se tope?te efectiv la vârfuri
[Thumb - IMG_0996.JPG]

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

in primul rand.. stiu ca solutia de declorinat.. cum spui.. eu cred ca e un conditioner de apa care elimina repede clorul si cloramina si absoarbe metalele grele din apa...dar ,din cate stiu nu se pune in bazin,se pune in apa pentru schimb...Si ca orice reactie,are nevoie de ceva timp...
acum nu stiu... cum ai facut dar se pune odata la cantitatea de apa... nu am auzit sa se faca tratament de genul odata la 2 zile sau ceva in genul asta..
Daca ma insel,colegii se ma corecteze

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
MihaiF
Senior member

IP:

Pe solutia de la JBL pe care o folosesc eu , producatorul nu specifica sa o pui in apa inainte sau in bazin dupa ce ai bagat apa. Spune doar ca la x l de apa schimbata trebuie x ml de solutie .
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Adrian are dreptate : orice conditioner va genera un efect asupra apei pe care trebuie sa o conditioneze, dintr-un anumit punct de vedere. Asadar, daca vrei sa folosesti un produs care sa neutralizeze clorul, acesta se adauga in apa pregatitat pentru a fi utilizata la inlocuirea apei din acvariu. Un timp minim de actiune trebuie sa existe pentru ca orice reactie chimica de acest fel nu se produce instantaneu. Cel mai bun exemplu este Filter Medium care, adaugat in apa, are o reactie care se intinde pe 4-8 ore! Asadar, daca se respecta doza prescrisa, o aplicare ulterioara, la acelasi volum de apa, este inutila. Eu folosesc Biotopol in apa pregatita pentru schimbul saptaminal, cu o zi inainte de a o folosi. O data sau de doua ori pe luna, pun direct in acvariu, dupa schimbul de apa, Filter Medium.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: