[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
declorinarea apei  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
radu_vas
Junior member

IP:

Daca tinem apa intr-un bidon care nu are gura larga iese clorul din ea?
Nu prea am unde depozita vase cu gura larga si recent am gasit 2 bidoane de cate 20l, care imi intra perfect in standul de la acvariu, unul peste celalalt. Bidoanele au niste picioruse, deci nu is lipite unul de altul, distanta intre ele fiind cam 1 cm.

Parametri apei din oras:

image
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Cunosc genul acela de bidoane, au pe fund 4 concavitati care se cupleaza su patru excrescente in partea de sus, astfel putind fi stivuite.Corect?
Nu stiu daca e in regula, bidoanele de care vorbesti au gura foarte ingusta (cam 5 cm) si volumul de apa mare.

Poti folosi produse pentru conditionarea apei, de ex. Biotopol.

Oricum, trebuie sa pregatesti apa cu min. 24 de ore inainte de schimbare. Eu folosesc bidoane de 6 litri, cum sunt alea de apa plata, dar le
pregatesc cu 2-3 zile inainte sa schimb apa, si adaug Biotopol Plus.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Le lasi mai goale si fara capac.
Schimbul de gaze are loc doar la suprafata apei. Cu cit suprafata de contact cu aerul e mai mica clorul se difuzeaza mai incet. De unde apare si sfatul - ceva cu gura larga - ca sa iasa clorul mai repede.

Daca esti grabit poti sa scazi timpul la 12 ore punind in vas o o piatra cu o pompa de aer.

Daca esti foarte grabit doar un conditioner de apa te poate ajuta - Biotopol ca exemplu (sint mai multe tipuri pe piata).

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

radu_vas wrote:Daca tinem apa intr-un bidon care nu are gura larga iese clorul din ea?
Nu prea am unde depozita vase cu gura larga si recent am gasit 2 bidoane de cate 20l, care imi intra perfect in standul de la acvariu, unul peste celalalt...

Asa cum ti-au spus deja colegii, bidoanele alea nu-s o "fericire"... dar te poti descurca cu ele, nu-ti face griji!

- clorul e un gaz, se elimina natural cam in 24 de ore... de acolo vine recomandarea de a pregati apa "de la o zi la alta".
- evident, cu cat "suprafata" apei e mai mare, cu atat mai rapid va fi procesul.
- iti recomand sa nu umpli bidoanele "pana la gura" si sa folosesti o pompa de aer (clorul se elimina mult mai repede intr-o apa "aerisita").
- o alta solutie este sa folosesti apa abia dupa 2-3 zile (in loc de 24 de ore).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pot completa ca poti agita din cand in cand bidoanele alea sa se mai "efervescenteze" cloru'

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu tin o pompa submersibila...de 1400l/h care agita apa tot timpul si am vazut ca dupa 12h ,CL=0 dar nu e bidon,e o cuva cu suprafata de la nivelul apei egala cu suprafata fundului cuvei...nu e ca un bidon cu git incust... acolo nu stiu daca mai e valabil

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Adaptor pentru baterie cada/chiuveta de la Gardena+cuple+furtun+doua filtre tip "borcan" cu doi robineti (filtrele umplute unul cu carbon activ altul cu perlon sau alt mediu de filtrare mecanic) si ai scapat de vase, pompe aer si alte minune. Ai facut schimbul de apa, ai strans mantzocariile in 3 minute si gata. Problem solved.
Edit: filtrul mecanic poate lipsi.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2017 07:57:24

Liv
Ultrahigh member

IP:

Aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27423.page

E o discutie despre filtre si filtrare.

Pentru mine am ajuns la concluzia ca mi-ar trebui asa ceva:

http://wts-online.ro/filtre-apa-instalatii/sistem-trio-filtru-apa-de-baut/sistem-filtrare-apa-trio-sedimentecarbon-matrikx-usa-ceramic

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: