[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fertilizanti Masterline parere  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Florin82
Membru de baza

IP:

Foloseste cineva linia de fertilizare de la Masterline inclusiv cu carbon lichid? As vrea sa iau de pe nevertebrate. Din cate am inteles sant produse la noi in Romania.
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu am folosit personal, dar am prieteni care folosesc linia Masterline si-s multumiti.
Colegul @marian4232 este cel care a gandit formula. Il gasesti aici http://acvariu.ro/forum/user/profile/3473.page

This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2017 17:30:44

Mama prostilor e mereu gravida!
Florin82
Membru de baza

IP:

Eu pana acum nu am folosit nici un fel de fertilizare. Doar c02 din spray in clopot de la tropica si Easy Life Medium Filter. Dar macro si micro deloc.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Am citit recomandarile produsului. Este ceva de tip 3 in 1. Ce mi-a atras atentia este faptul ca poate fi dozat si zilnic si saptaminal.
Pentru un acvariu de cca. 100 litri brut se adauga 3 ml/zi. Este foarte important de stiut ca substantele fertilizate sunt chelatate.
Asta inseamna ca poti sa umpli o seringa de 20 ml, o lasi sub acavriu si introduci zilnic cite 3 ml. Asadar iti ajunge o saptamina, fara sa mai
desfaci flaconul. Este suficient sa agiti seringa si sa injectezi 3 ml, asa, in trecere pe linga acvariu, dimineata, inainte de cafea. Iar
cind pleci in concediu, injectezi doza de termen lung.

Interesant ...

PS Chelatarea substantelor nu este o noutate, stabilitatea lor ar trebui sa faca diferenta.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Florin82 wrote:Eu pana acum nu am folosit nici un fel de fertilizare. Doar c02 din spray in clopot de la tropica si Easy Life Medium Filter. Dar macro si micro deloc.

Cit de bine plantat este acvariul si cu ce fel de plante?

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
Florin82
Membru de baza

IP:

Bacopa caroliniana, Eleocharis pusilla si Marsilea hirsuta. Am pe toate algele alea verzi nu stiu cum se numesc acum. Ma gandesc daca fertilizez cu micro macro si co2 lichid poate reusesc sa fac un echilibru plante-alge. Poate sa reduc si numarul algelor. Si un anubias legat de un mopani dar e cam distrus de alge.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2017 19:20:46

Florin82
Membru de baza

IP:

Plus ca trebuie sa imi vina si o lampa Dennerle de 11w.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Poti pune o poza?

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Florin82 wrote:Bacopa caroliniana, Eleocharis pusilla si Marsilea hirsuta. Am pe toate algele alea verzi nu stiu cum se numesc acum. Ma gandesc daca fertilizez cu micro macro si co2 lichid poate reusesc sa fac un echilibru plante-alge. Poate sa reduc si numarul algelor. Si un anubias legat de un mopani dar e cam distrus de alge.

Din cite inteleg ai un acvariu nano. Cu exceptia Eleocharis, celelalte plante sunt medium. Asta inseamna ca le trebuie CO2 si fertilizare. Fertilizarea complexa nu te ajuta sa lupti cu algele in mod direct ci indirect, stimulind dezvoltarea plantelor care intra in competitie cu algele pentru nutrienti. Ca sa scapi de alge iti trebuie un bun echilibru chimic al apei, plante cu crestere rapida si vietuitoare mincatoare de alge (melci, creveti, pesti). Poti incerca si produse pe baza de acid salicilic. Asta ca o abordare generala a problemei. Daca pui o poza, cred ca toti colegii iti vor da sfaturi la obiect.

[Email]
Florin82
Membru de baza

IP:

Azi mi-a venit linia de Masterline. Am inceput sa sa fertilizez si deja iese din plante firisoare de bule. Producatorul recomanda ca la 30 de l sa se dozeze zilnic 1 ml. Si pentru macronutrienti si micronutrienti. La fel si co2 tot 1ml zilnic. Pot sa alternez 2 zile macro si 1 zi micro? Cum credeti ca este mai bine? Sau sa dozez zilnic macro micro si sa urmaresc ce se intampla cu plantele. Am dat comnada si de un acvariu Dennerle de 60l care va ajunge peste 10 zile maxim.
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

producatorul recomanda sa pui zilnic 1 ml la 30 litri. tu poti doza cum vrei...pe raspunderea ta

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: