Buna ziua. Am un acvariu de 100l (cam 85 de apa) cu 2 carasi aurii marisori,2 sanitari normali+2 cu ventuze,3 zebre si cred eu tot un carasel. Am o pompa externa tetratec 600l+una interna. Apa schimb cam 45% odata la 2 saptamani si adaug de fiecare data solutie pentru purificarea apei si niste albastru de metilen. Mancare pana acum le-am dat congelata+ceva granule alternat,recent am cumparat pentru carasei mancare speciala de la tetra si le mai dau mazare de 2 ori pe saptamana. Un caras a inceput sa stea pe spate si avea coada franjurata asa ca am urmat un tratament cu Omnipur de la Sera,dar nu pare sa fi avut efect. Am pus si augmentin cu schimbul de apa aferent. Dupa 3 zile de infometare, "masaje" si mazare fiarta reusisem sa il tratez pe cel cu vezica. Astazi am observat totusi o pata care inainte era alba si acum este rosie ca si cum ar fi o iritatie pe celalalt caras care nu a avut nimic pana acum,iar celalalt tot pe spate sta... Am reusit sa ii fac o poza petei.
http://imgur.com/uLCHFBo
Ce ar putea sa fie? Cel care sta pe spate am inteles ca e de la vezica si cam greu sa se trateze...dar acea pata? S-a agravat brusc si as vrea sa stiu ce pot face. Nu am un acvariu spital destul de incapator..