[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna seara!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
cristi.agapia
Junior member

IP:

Salutare!
Ma numesc Cristi.
La insistentele fiului meu de 5 ani am cumparat un acvariu de 60 de litri. Din pacate, fiind ziua lui si dorind sa-i fac o surpriza am cumparat specii de pesti care nu sunt pe deplin compatibile(vanzatorul m-a asigurat ca se inteleg intre ei perfect) si cred ca vor creste mult prea mari pentru volumul de apa pe care-l am. Singurul care-mi face probleme este gourami-ul care este foarte agresiv. Am pus si cateva pietre, substratul este JBL Sansibar River, am adaugat inca un neon la cel existent pe capac (am 30W). Am facut o bomba CO2, metoda cu drojdie(daca stiti cum sa scap de spuma din bidon sa-mi spuneti si mie). Am cateva plante - Echinodorus(nu stiu ce varianta), Vallisneria, ceva Java moss, am incercat si cu gazon utricularia graminifolia, dar cory mi l-au scos pe tot. Am luat si un fertilizant - Easy Life PROFITO cu care fertilizez saptamanal, deoarece e greu de dozat zilnic la un volum de apa asa mic.
Pe viitor as dori sa mai bag ceva plante - imi doresc tare mult un gazon dar nu stiu care ar rezista pestilor mei. As vrea sa renunt si la mare parte din pesti si sa iau unii care nu cresc asa de mari Problema asta e cam complicata pentru ca fiul meu nu vrea nici in ruptul capului sa se desparta de ei.
Atasez si o poza cu acvariul - asa arata la 2 luni de la start.
M-a cam prins treaba asta - visez la acvarii mari, desi e o pasiune cam scumpa si momentan cheltuielile mele se indreapta spre alte domenii.

[Thumb - WP_20161112_19_58_24_Pro.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2016 20:31:42

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Bun venit!cateva sfaturi:
-încearca sa scapi de scalari cât mai repede(cresc prea mari nu de alta si acvariul e prea mic,nu mic)
-,gourami si restul sunt ok în 60 litrii
Încearca ceva pesti ca neoni , zebre,colisa,xipho, dar uita-te cati litri le trebuie la maturitate......

Adrian

This message was edited 2 times. Last update was at 12/11/2016 20:48:22

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
cristi.agapia
Junior member

IP:

Multumesc!
Tin sa mentionez ca mai am cativa indivizi care nu prea stau la poza: 1 hoplo mustacios si foarte frumos si 2 ancistrusi. Scalarii ii sunt tare dragi fiului meu. Poate in maxim un an reusesc sa-mi cumpar un acvariu mai mare si sa-i tin pe toti. Cam ce volum mi-ar trebui pentru pestii astia?
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Doi scalari minimum 120 litri+ ceilalti pesti duce la un bazin de 200litri aprox..

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

SALUTARE..
volumul ca volumul .. dar la scalari ai nevoie si de inaltime..60,70cm...pentru ca scalarii au inotatoarele inalte.....si daca nu ai inaltime risti sa nu le creasca cum trebuie inotatoarele sau par supradimensionati in acvariu...

deschide un topic pe forum.aici lasa doar prezentare.Deschide topicul la 'Coltul incepatorului" si vei primii mult mai multe informatii

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

inaltimea ca inaltimea dar sa nu uitam de filtrare, la un acvariu de +100l ai nevoie de filtru extern.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/11/2016 00:02:33

Forum Index » Despre noi
Go to: