Salut dragi pasionati de acvaristica, si bine v-am gasit in primul rand!
Ma numesc Madalin am 29 de ani originar din Cernavoda jud. Constanta si stabilit in Germania.
Povestea mea cu acvaristica incepe acum 17-18 ani cand eram copil iar intr-o noapte tata a venit acasa cu un acvariu de 40 de litri niste plante de plastic, o pompa de aer cu burete (filtru) si o sumedenie de guppy molly xipho plati si 2-3 corry, bucuria incepuse..
M-a prins microbul imediat, fiind oricum fascinat de natura flora fauna mai tot ce misca si se taraste....
Acvaristica constanta m-a tinut cam 4 ani, pana la liceu...... ulterior nu am mai avut timp de acvariu... eram foarte preocupat cu pubertatea

Ajuns la facultate in Bucuresti m-am reapucat pentru ca stateam singur in camera de camin si simteam nevoia de o extraocupatie. M-am documentat despre ce inseamna acvaristica, pentru ca stiam ca a evoluat.Am luat un acvariu de 80 de litri un filtu intern niste substrat 3-4 buruieni niste bacterii si i-am dat drumu la ciclat., dupa am bagat o mana de rasbora si neoni.... cam asta a fost acvariu pentru alti 3 ani, apoi licenta chestii nu am mai avut timp.
Dupa facultate, fiind angajat si destul timp liber am zis asta e!!!!!! acum imi permit un ACVARIU acvariu jewel 240 L (stas, tip vagon) substrat fertil plante 2 filtre externe sunsun hw 304b o lampa aquael am avut ciclide americane aequidens pulcher neon electric.Acvariu pe care am fost nevoit sa il golesc si sa-l pun la pastrat odata cu plecarea din tara.
Pe meleaguri straine m.am acomodat mai bine cumparand un acvariu de 12 litri un mic filtru intern 2 plante substrat o lampa mica de 5 w cred aquael si un beta albastru (laur) care era destul de maricel si nu a mai trait decat 8 luni, nu am golit acvariul ca nu vroiam sa il ciclez iar, a stat cu apa si filtu mergand timp de 4 luni si odata cu mutarea la casa noua dupa ce am terminat cu toate a intervenit plictiseala........ Am dat o fuga la petshopul local si am cumparat 10 creveti amano, acum incep durerile, dar asta discutam la coltul incepatorului nu

?
`