[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclare acvariu 15 l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
BettaChuck
Member

IP:

Vreau sa imi mai fac un acvariu de vreo 15-16 l tot cu plante, pentru un Betta care mi-a placut foarte mult si pe care o sa merg sa il cumpar si vroiam sa intreb daca credeti ca se poate cicla un acvariu asa mic sau e mai bine sa schimb 50% din apa saptamanal si sa aspir subtratul in loc sa incerc cu filtru? Din pacate trebuie sa fie tot acvariu mic, momentan nu pot avea un acvariu mare, asa cum imi doresc.
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Da. Il poti cicla si cu putina grija il poti tine ciclat. Iei un filtru cascada cu un debit de vreo 250-300l/h, il umplii pe cat se poate cu ceva pt filtrare biologica(gen siporax, mini siporax, matrix, etc) si cu o cana de 1l schimbi la 2 zile cate 1l. Iar in ziua 7 poti scoate aproximativ 3l prin aspirare. In total o sa ai un raport de 30% apa schimbata in 7 zile si un echilibru al apei constant.
Daca gresesc sa ma corecteze colegii cunoscatori.
Bafta multa cu proiectul tau! Stima

This message was edited 1 time. Last update was at 26/02/2016 22:34:20

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
BettaChuck
Member

IP:

R4du wrote:Da. Il poti cicla si cu putina grija il poti tine ciclat. Iei un filtru cascada cu un debit de vreo 250-300l/h, il umplii pe cat se poate cu ceva pt filtrare biologica(gen siporax, mini siporax, matrix, etc) si cu o cana de 1l schimbi la 2 zile cate 1l. Iar in ziua 7 poti scoate aproximativ 3l prin aspirare. In total o sa ai un raport de 30% apa schimbata in 7 zile si un echilibru al apei constant.
Daca gresesc sa ma corecteze colegii cunoscatori.
Bafta multa cu proiectul tau! Stima

Multumesc frumos! Stiu ca poate nici 15 litri nu e ideal pentru Betta dar daca il tin intr*un acvariu curat, cu stimulare(plante), eventual ceva ascunzis si evident mancare buna, poate nu o sa fie chinuit.
R4du
Member
[Avatar]

IP:

15l este ok pt un betta. Sa ii faci un loc unde sa se ascunda si sa ii pui si o planta cu frunze mari...o sa vezi ca dupa ce se acomodeaza cu locul o sa stea la plaja toata ziua pe frunzele ei.
Apa sa o lasi pe la 26 grade, temperaturile mari ii accelereaza metabolismul. Nu exagera cu hrana. Iarna e bine sa pui ceva peste acvariu, pt ca el respira aer de la suprafata(este un peste labirint)iar diferentele mari de temperatura, dintre aerul de afara si apa din acvariu, il pot imbolnavi.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/02/2016 22:49:45

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
BettaChuck
Member

IP:

Ma gandeam la o Anubias nana si mai multe Crypto parva toate organizate in jurul unor roci Dragonstone (mici bineinteles, vreau sa ramana si ceva spatiu pentru betan) eventual o Clodaphora aruncata pe acolo ca am vazut ca le place la Betta. De ascunzis inca nu stiu ce sa fac. Incalzitor va avea sigur si o sa fie la 24-25 de grade iar ca hrana, la niciun peste Betta pe care l-am avut nu i-am dat mai mult de 4(rar 5) granule pe zi si toti au fost ok(nici slabi, nici obezi).
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru ascunzis poti pune o nuca de cocos

Larva' cartoon!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: