[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Urgenta scalari!  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am 13 scalari sunset blusher de vreo 2.5 - 3 cm. Totul bine si frumos pana ieri. Au inceput sa nu prea manance (inainte tabaceau pe hrana, acu nimic), si sa stea prea "linistiti". Acum 5 minute il vad pe unul parca amortit, inota in deriva, purtat de curent si ocazional invartindu-se in cercuri. Apoi mai vad cum ceilalti stau spre suprafata apei, sau uneori mai retrasi (in grup, pana acum erau vioi si explorau mult). Apa este aerata, este curata, este limpede, filtrata... gris nu au, aripioare nu sunt afectate... dar nu stiu ce au. Temperatura era de 25 sau 26 grade, dupa ce am scazut-o acu cateva zile ca era la 28 de grade si aveam probleme cu incalzitorul (nu se regla exact, dar am rezolvat cu el acum), iar acum am ridicat-o la 28, in speranta ca isi vor reveni.
Va rog sa ma sfatuiti in priviinta acestei probleme cat de curand posibil. Multumesc...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ce le dai de mincare?
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

SERA MIKROPAN For Fry (+ multi-vitamin)

Le-am mai dat de asemenea chironomide de 2 ori parca, saptamana trecuta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am uitata sa mentionez ca tot cu sera mokropan au fost crescuti de prietenul care mi i-a dat, doar ca el i-a mai intretinut si cu artemia (cat erau foarte mici desigur, au o bucata bun de cand consuma hrana uscata cu bine)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cu aceeasi hrana am crescut si puii de ancistrus fara probleme, expira in noiembrie anul acesta, deci... nu cred ca ea este de vina

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Deja sunt doi care au probleme si mai banuiesc inca unul...

:aaa:
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Chiar nu stie nimeni ce au?
Le-am mai dat acum de macare niste hrana fina rosiatica, am crezut ca i-ar atrage, dar nimic... neonii infuleca de numa' , ancistrusii sunt ca de obicei indiferenti... iar astia... se pare ca bolnavi, si nimeni nu stie ce au...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mdah, cam asta-i...
Deja sunt patru care stau pe fundul acvariului (pe lateral), restul inca sunt in aceeasi stare de amorteala, am micsorat debitul apei scoase din filtru ca sa nu-i zapaceasca. Astazi am sa schimb o treime de apa sa vad daca se rmai imbunatateste starea (la 28 de grade se comporta la fel...), si as fi vrut sa iau niste albastru de metil sa vad ce face, sa bag cateva picaturi, dar mai bine era daca stiam si ce au, e ca si cum ai lua pastile fara sa stii de ce esti bolnav. Trebuie sa verific ph-ul sa vad ce-i cu el... si sper sa rezolv problema.
Va multumesc de ajutor...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Fa un schimb masiv de apa, de 50%, cu apa conditionata cu AQUTAN. Lasa temperatura la 26 de grade, aerarea in functiune si poti micsora debitul la filtru.
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am aflat ca as avea nevoie de turba pentru micsorarea ph-ului, sa faca apa propice scalarilor si dupa cum vad mai sus, am nevoie de Aqutan. As face o comanda de pe Zoo-plus. Cam in cat timp ajunge si cam care sunt taxele postale, stie cineva? Vreau sa comand cat mai repede posibil.

- Sera Aqutan 100 ml
- Sera Super Peat – turba granulata 500 g
[Email] [WWW] [Yahoo!]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Dar stii ce pH ai? Ca sa stii daca trebuie sa il scazi....
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu trebuie sa mai fac nimic prea curand... nu mai am scalari, da, ph-ul era intre 6.5 si 7, nu mi-am dat seama exact. Am sa iau altii cand termin de construit an acvariu mai mare, dupa ce il conditionez, si toul este echilibrat. Asta este, sa-mi fie invatzatura de minte. Bizar mi se pare ca pana acum nu au avut nimic, si de abia in urma cu doua zile a inceput totul, de aceea le-am schimbat cam 1/3 din apa chiar atunci, cu toate ca de obicei o schimb in weekend. O experientza din care trebuie sa invat, mare pacat ca a trebuit sa se lase asa...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Problema a fost APA. Mai exact, nitritii sau metalele grele. Chiar daca apa e limpede, curata (asa cum ai spus tu), nitritii nu dau nici un semn vizibil al prezentei lor. Singura metoda prin care se pot masura este testul de nitriti.

Se acumuleaza de la descompunerile reziduurilor.
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Acum mi-am dat seama si eu.
Scalari nu mai am. Chestia este ca am sa cumpar testele, si de ph si de nitriti. Am insa o intrebare:

Pe Zooplus, am gasit turba sera si aqutan, ma costa cam 230.000, dar suma finala era dew 400.000. Imi poate spune cineva pentru ce este adaosul de 200.000 ? Acolo spunea de o taxa, dar chiar 200.000 lei taxa?
Asta inseamana sa platesc dublu pentru produse.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca ai neaparata nevoie de turba. Turba iti poate micsora pH-ul si cand nu ai nevoie. Tu spui ca pH-ul era intre 6.5 si 7. Scalarii se simt bine la aceste valori. Sfatul meu este sa masori pH-ul de la robinet.

De Aqutan ai nevoie, sau, mai bine zis, ai fi avut nevoie inainte sa-ti moara pestanii. Daca faci schimburi regulate de apa cu aspirarea substratului, daca administrezi pestanilor hrana corect, daca aerarea si filtrarea iti functioneaza permanent, daca mediile filtrante sunt curatate saptamanal in apa pe care o scoti din acvariu (sau mai des daca acvariul este mic si aglomerat), daca respecti proportiile volum/numar de pesti, nu ar trebui sa ai probleme.
Daca totusi hotarasti ca ai nevoie indispensabila de ceva din magazinele din Bucuresti, o sa-ti trimit eu ce ai nevoie.
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

radu_luchian wrote:Imi poate spune cineva pentru ce este adaosul de 200.000 ? Acolo spunea de o taxa, dar chiar 200.000 lei taxa?

NU este un adaos, ci este Taxa de Transport prin Curierat Rapid. Adica platesti pentru a primi produsele acasa sau la servici.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc mult, daca e in regula asa am sa fac. Deocamdata nu mai am nevoie de turba, am fost sfatuit sa folosesc turba deoarece scalarilor le prieste mai bine la 5.5 - 6 pentru ph. Dar acum nu prea mai conteaza pentru mine, pana imi iau altii dureaza... si am timp sa ma documentez bine. Aqutan imi aduce cineva din sv. Eu curatam buretele din filtru la jetul de la chiuveta. cam asta-i, macar acum stiu mai bine.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

rezolvat (pestii nu mai sunt de mult!), topicul poate fi inchis.
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: