[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
...si nou si incepator  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
FOLOSEA
Junior member

IP:

Salut. Eu sunt Teddy. Sunt incepator in tot ce tine de pesti, acvaristica, etc. Am cumparat un acvariu sh de 54 l. Genul de acvariu all in one. Acvariu cu capac, filtru, incalzitor ceva pietris, chiar si 2 scalari mari si 6 neoni (la care am mai adaugat eu 2). Acum doua saptamani am luat si o planta din Hornbach. Am cerut ceva neprietentios care sa nu-mi dea batai de cap. De fapt asta e problema, pentru care va cer ajutor. Planta mea cred ca e bolnava. Din verdele frumos de la inceput s-a transformat in ceva ruginiu si pare sa nu-i mearga bine deloc. Ce sa-i fac? Ce am facut gresit? Multumesc.

[Thumb - IMAG0521.jpg]

[Thumb - IMAG0520.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 20/12/2015 13:38:48

Cine sunt si ce caut eu in viata mea?
FOLOSEA
Junior member

IP:

Asta este acvariul. Mai am si o buturuga care sta in oala, la fiert, cam de doua saptamani si tot coloreaza apa in maro. Sper sa va placa. Astept criticile voastre constructive. Zi buna
[Thumb - IMG-20151213-WA0004.jpeg]

This message was edited 1 time. Last update was at 20/12/2015 14:24:19

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!
Nu stiu cu ce ai facut pozele dar cele atasate sunt fosrte foarte mici si nu se intelege nimic
In primul rand din ce am reusit sa vad in ultima poza este ca ai substratul prea subtire pentrua planta ceva in el. Pentru plante este necesar un substrat de minim 5cm. Si granulatia susbtratului pare cam mare pentru plante pentru care se recomanda granulatia 1-4mm.
Asteptam si alte detalii daca vrei ajutor sau sfaturi.
Uite aici niste articole care te pot ajuta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
FOLOSEA
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspuns. Asa este, substratul este foarte putin. Daca pun 5 cm de substrat asa cum m-ai sfatuit, plantele isi pot revenii sau sunt compromise? Vroiam sa mai intreb...am 5 kg de spartura de marmura, adusa de la o cariera de marmura din Grecia. Daca o pun peste substratul acela fin de care spuneai dauneaza cu ceva pestilor? Este foarte frumoasa si ma bate gandul sa o folosesc la acvariu. Multumesc mult de raspuns inca odata.

FOLOSEA
Junior member

IP:

Incerc sa mai pun pozele inca odata. Cred ca le-am comprimat prea mult.
[Thumb - IMAG0520.jpg]

[Thumb - IMAG0521.jpg]

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

pietrele calcaroase sau spartura de marmura introduse in apa maresc duritatea apei si asta este potrivita doar in unele biotopuri. daca ai scalari si neoni incepi prin a studia cerintele acestor specii. La fel faci si cu plantele si dupa asta vei vedea ca marmura este o alegere proasta... Esti din Bucuresti asa ca poti sa mergi la Hornbach si cumperi nisip cu granulatia 1-4mm si inlocuiesti tot substratul tau.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
FOLOSEA
Junior member

IP:

OK, renuntam la marmura.
Multumesc pentru raspuns. Maine am treaba. Sper sa pot salva plantele.

Forum Index » Despre noi
Go to: