[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
incepator cu probleme la filtrare. cred.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
zgatiuta
Junior member

IP:

Am un acavriu de 60*30*35, cu un filtru aquaele , 2 thoracathum, 1 black molly, 5 raxbora, 2 zebre si 1 neon din pacate. Tin sa va spun ca nu am facut teste de apa deloc. Am acvariul dupa pasti, homemade.
Le dau se mancare de 2 ori pe zi, dimineata mai putin, fulgi de la tetra. Am luat si bobite de la tetra dar pestii mici le iau in gura cand sunt in cadere si apoi le arunca. Cred ca sunt cam tari.
Am ca plante egeria, anubis si un moss.
Dupa descriere sa trec la probleme.
Substratul este luat de cand am luat acvariul, care era mai mare si l-am facut mai mic. Substratul nu a fost folosit cel putin un inainte. L-am spalat inainte sa il bag in acvariu. Mai am un filtru extetn fluval204 care trebuie sa-i schimb garnitura si ori motorasul ori axul ca atunci cand ii dau drumul pleaca foarte greu sau deloc si face si zgomot. Poate gasesc la cineva un filtru ca al meu si fac o proba sa vad ce este sa nu le cumpar pe toate.
Eu am o problema mare cu acvariul acum. Nu stiu ce sa mai fac ca mi se tot depune pe plante mizerie si cred ca si din aceasta cauza se imbolnavesc pestii. Am inteles ca e de la filtru ca e prea mic si de aceea m-am hotarat sa pun totusi acum filtrul extern in functiune (vroiam sa il pun in functiune cand voi face urmatorul acvariu, adica peste vreun an jumatate doi) si substratul are foarte multa mizerie cand fac schimbul de apa. Schimbul de apa il fac acum la 3-4 zile maxim, inainte il faceam la saptamana. Filtrul il spal in apa pe care o scot.
Va rog dati-mi niste sfaturi sa scap de mizeria de plante fara sa stau mereu sa le scutur incet in apa dupa care sa fac curatenie, la schimbul de apa.
Eu o sa vreau la urmatorul acvariu sa tin guppy din aceia viu colorati de zici ca sunt betta, un card de neoni, 2-3 sanitari ventuza si daca merg niste crabi mici. Asta ramane sa ma mai documentez.
Cam atat deocamdata de povestit. Cand o sa imi mai aduc aminte cate ceva o sa mai adaug.
[Thumb - PicsArt_11-12-04.23.18.jpg]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: