[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu cu filtru incorporat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

acum vreo 2 zile m-a sunat un prieten sa construim un acvariu pentru creveti. dupa ceva sfatuiri ne-am decis sa facem unul cu filtru incorporat (prima oara am vazut asta la un user aici pe forum). usor de zis dar ne-a fost mai greu de facut, in curtea de arges nici nu incape discutie de masini de taiat sticla CNC asa ca am ales sa mergem la geamgiul de serviciu din oras... omul si-a dat silinta si a incercat sa taie cat mai bine in vinclu si dupa cotele date dar nu e chiar ca la masina dar nici asa departe... una peste alta a iesit bine.

Acvariul se vrea a fi pentru creveti si poate ceva cory. are dimensiunile 55 x 35 x 35 (cm) iar filtrul l-am incadrat in stanga spate cu dimensiunile 25 x 8 x 35 (cm).

Ideea e ca se incearca ceva lowcost cat mai mult diy dar numai pentru a vedea cat de jos se poate cobora stacheta la bani astfel incat sa se prezinte si onorabil ( nu se va face rabat de exemplu la calitatea lumini sau la mediile de filtrare).

acum o sa pun si ceva poze cu rezultatul de azi, daca sunt ceva sfaturi rog nu ezitati
[Thumb - DSC_0687.JPG]

[Thumb - DSC_0691.JPG]

suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Ok, nu a avut nimeni nimik de zis... sau poate nu s-a gasit timp, nici o problema.

Urmatorii pasi:
prietenul vrea sa confectionam un background din polistiren si ciment, (n-ar fi primul)
sa confectiona un capac din lambriu pvc si instalatie iluminat (chiar nu stim ce sa bagam sa faca lumina, rog niste sfaturi)
filtrul are cam de 5 litrii loc pentru siporax, sa punem atat siporax sau sa mai bagam si altceva pentru filtrare mecanica?
de cumparat substrat inert de culoare neagra.

ce ziceti e un plan bun? Pasii nu sunt batuti in cuie si pot suferii modificari

APE LIMPEZI SI NUMAI BINE!
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Eu nu-mi dau seama din poze cum cirula apa prin sticlele acelea, pozele nu ajuta (sau nu vad eu ).
Despre background nu stiu ce sa zic, e destul de ingust bazinul . Plus c se poate strange detitrus dupa el, iar crevetii vor o apa foarte buna.
La filtrare, foloseste si vata de perlon inainte de siporax, pe care o speli saptamanal sau mai des la nevoie.
[ICQ]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cred ca e o greseala de proiectare acolo. pare ca un compartiment al filtrului e la fel de inalt ca acvariul.
alta observatie ar fi ca mai bine ocupai toata laterala. coltul ramas doar va strica circulatia apei in bazin..pentru creveti si cory era suficient si un filtru cu burete. o alta problema ar putea fi marimea compartimentelor. va fi greu sa bagi o pompa acolo.In plus spatiul fiind mic e posibil sa vibreze din cauza sticlei.

era mult mai ok daca filtrul era in afara si putin mai mare.
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Din cate vad eu al doilea compartient e inalt cat acvariul pentru ca apa sa ajunga in el pe sub peretele despartitor.
Un Eheim 300 ar intra acolo, e mic si silentios. Si eu zic ca ar fi fost mai bine folosita toata laterala.
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cum vad eu treaba..in primul compartiment se pun perlonul si buretii. dupa vin materialele de filtrare biologica in ce ramane din primul compartiment si o parte din al doilea. pompa va sta sus in al doilea compartiment. cand se vor colmata buretii pompa va ramane cu volum foarte mic de apa la dispozitie si va merge in gol.
mai bine ar fi fost ca in partea cu buretii aria sa fie mai mare, ca acestia sa se murdareasca mai greu. la creveti posibil sa nu fie foarte grav
moisei
Member
[Avatar]

IP:

nu il mai speriati asa ca ii piere elanul. Crevetii din cate stiu nu fac multa mizerie deci poate e buna filrarea...cat despre partea ramasa langa filtru poti sa pui un colant de culoare cu capacul si sa ascunzi incalzitorul sau ce echipamente vrei tu sa mai pui
.daca orientezi returul pompei acolo poate bate fix in incalzitor (eficienta maxima)

This message was edited 1 time. Last update was at 17/12/2015 12:45:42

Apa inseamna viata
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

salutare,

1. peretele despartitor al filtrului,acesta este din buza de sus si pana la 3 cm de fundul acvariului.
2. prima camera prin care se alimenteaza filtrul cu apa, aici vom instala burete pentru filtrarea mecanica si ceva materiale filtrante bio
3. a doua camera din filtru, aici va siporax si pompa de apa de 650l/h (se va strangula out-ul pompe pentru a reduce debitul)
4. prin acea bucatica de sticla se va asigura curentul de apa in intreg filtrul astfel incat pompa sa nu poata fura din acvariu apa ci numai din filtru.

acum as vrea sa cer niste sfaturi in legatura cu iluminarea,capacul va fi din lambriu pvc deci va fi si suport pentru sistemul de iluminare. Cam ce fel de neoane sa pun la o lungime de 55 cm cat are acvariul la exterior? as mai putea monta niste becuri economice? chiar nu stiu cum voi face cu iluminarea....

la decor nu a vrut pretenasul sa renunte ( ii plac lui f mult si cum acvariul ramane la el in casa nu prea am putut sa il conving), eu daca ar fi fost dupa mine totul venea coalat cu negru mat ( si filtrul si backgroundul)

incalzitorul as avea in cap sa luam un aquael easy heater de 50w si sa il bag in primul compartiment cumva

cam ata imi vine acum in minte...
nu ezitati
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

nu stiu ce s-a intamplat, am crezut ca am bagat si poza
[Thumb - DSC_0690.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

La lungimea capacului respectiv, poti pune neoane de 24W T5.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
suru2005
Member
[Avatar]

IP:

Stefanp la tine parca am vazut un nano de acest gen acum ceva ani? Numai bine!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: