[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
caldura de la neoane?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
dinu
Member

IP:

Pot doua neoane de 18w sa ridice temp.apei la 32grade?
Capacul este de sticla si nu am nici o gaura de aerisire.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai daca vrei raspuns da si niste detalii, ca nu suntem in stare sa ghicim.Ai sticla intre corpurile de neon si suprafata apei?Cat e de mare acvariul? In principiu caldura degajata de balasturi e muuult peste 32 grade, deci la un acvariu mic e posibil sa-l incalzeasca nasol daca nu este aerisire.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
dinu
Member

IP:

siliconu` wrote:Pai daca vrei raspuns da si niste detalii, ca nu suntem in stare sa ghicim.Ai sticla intre corpurile de neon si suprafata apei?Cat e de mare acvariul? In principiu caldura degajata de balasturi e muuult peste 32 grade, deci la un acvariu mic e posibil sa-l incalzeasca nasol daca nu este aerisire.

Pai nu am sticla intre neoane si acvariu.Acvariul are 140l.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai fa-ti niste gauri de aerisire sau
Scoate balasturile si pune-le sub dulapior sau
Monteaza un cooler de PC in capac care sa scoata aerul cald+1 gaura admisie aer rece.

[Yahoo!]
sydney
Member
[Avatar]

IP:

Mitica wrote:Pai in ultimele zile au fost cica peste 30 de grade afara. Daca tu ai in casa sa zicem ..28 e foarte posibil ca neoanele +balasturile sa duca temp la 32

Chiar imi puneam si eu intrebarea oare de ce am in acvariul de 75l de exemplu o temperatura de 28-29C desi in camera erau doar 25-26C cu termostatul de la incalzitor setat pe minim . Incepusem sa iau in calcul varianta ca poate termostatul ala o fi "prost la cap", dar caldura provenita de la tuburile fluorescente 2*15W se pare ca ar putea fi o explicatie.. Saracii neoni, dupa ce i-am tinut vreo saptamana la 30C :soare: sa scap de gris, nici acum nu au parte de temperaturi cu mult mai normale..

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

mie mi-e foarte greu sa cred ca 2 neoane pot incalzi .. deoarece ele deabea se incalzesc nu sunt pe halogen ca la spoturi.
eu am avut neoane fara incalzitor si deabea tineam 25grade temperatura, si fara nici un capac. 2x18w

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
dinu
Member

IP:

LooSeR wrote:mie mi-e foarte greu sa cred ca 2 neoane pot incalzi .. deoarece ele deabea se incalzesc nu sunt pe halogen ca la spoturi.
eu am avut neoane fara incalzitor si deabea tineam 25grade temperatura, si fara nici un capac. 2x18w

Sub capac nu sunt numai neoanele.Am prins de geam (capac)un corp cu doua nepoane.(acela de metal cu circuitul in interior cu startar),pana acum am folosit un singur neon cu circuite la capete ,iar din dorinta de a avea mai multa lumina la plate am instalat acest corp cu 2 neoane.La cel vechi nu am avut aceasta problema.
De aceea am intrebat publicul.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

dinu wrote:De aceea am intrebat publicul.

Si publicul ti-a raspuns

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

LooSeR wrote:mie mi-e foarte greu sa cred ca 2 neoane pot incalzi .. deoarece ele deabea se incalzesc nu sunt pe halogen ca la spoturi.
Pot incalzi si inca destul de bine daca ai capac care se inchide bine.

Poze: smilie ... Poze cu plante
grig
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu zic sa scoti niste apa din acvariu...sa ramana vreo 6-7 cm pana la neoane. transmiterea caldurii scade... sper sa rezolvi usor problema.

oricum...optimismul e lipsa de informare!
acvariul meu!
dinu
Member

IP:

grig wrote:eu zic sa scoti niste apa din acvariu...sa ramana vreo 6-7 cm pana la neoane. transmiterea caldurii scade... sper sa rezolvi usor problema.

Am lasat capacul deschis si s-a rezolvat, acum apa are 27-28grade.
Multumesc pt. sfaturi

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: