[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Program !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca a mai folosit cineva combinatia asta de produse as fi foarte recunoscator sa primesc si eu un program de lucru cu ele cat mai bun pentru apa si plante. Va multumesc !
Atasez o poza sa vedeti si produsele !
[Thumb - IMG_20150701_210006.jpg]

Nisipul Rosu, Malawi 200L
[Email]
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut...ai ceva colectie vezi sa nu le amesteci pe toate ca cine stie ce "all-chimie" obtii in acvariu. Sa fim un pic si seriosi:

Filter medium-ul il foloseste exact pt ce zice el...mediu de bacterii pentru filtru...ca sa ajute la ciclul azotului...

ph plus...nu stiu daca e o necesitate...ala cred ca il folosesti daca ai ciclide cred...face apa mai alcalina? sa ma completeze sau corecteze un chimist

cu fertilizantii...ia-le pe rand as zice eu...si nu le amesteca...easy life Nitro cred ca il folosesti daca ai nivelul nitratilor scazut...cred ca afecteaza plantele lucrul asta si ajuta la formarea unui soi de alge...bga parca?

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu unul nu inteleg...combinatia inseamna toate acele produse folosite concomitent conform unui program? Sau sunt perechi, perechi, cate o sticla de jos cu cea de sus aferenta?
Indiferent cum ar fi, eu vad acolo produse de la...3 firme. Nu se face asa ceva ! Adica nu se amesteca produsele de la o firma cu produsele alte companii decat in cazuri foarte rare cand unui producator ii lipseste un anumit component...fiecare producator dezvolta un protocol complet pentru fertilizare / acvaristica de apa dulce / conditionare apa.
Deci, alege o firma care d.p.d.v. financiar o poti "duce" si foloseste produse doar de la acea firma conform indicatiilor.
Bafta

This message was edited 1 time. Last update was at 01/07/2015 20:26:17

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mersi ! precizez ca acvariul are 25l

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Algumin, Plantamin, PH-plus - inutile.

Filter Medium - foarte bun (tulbura apa cand il pui, sa nu te sperii)
Easy Carbo - excelent, ai grija sa nu supradozezi
Profito - fertilizant, contine elemente micro, daca nu ma insel
Ferropol - fier si potasiu, e ok sa aditionezi
Nitro - fertilizant, macronutrienti - NO3 si PO4. Adauga doar atat cat e nevoie (trebuie sa faci teste de apa ca sa gasesti doza potrivita)

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

chiar sunt inutile alea de le-ai zis ? Macar la plantamin ala ma asteptam la cv ca la pret e aproape cat un fertilizant de 250ml ... sa fie ai naibii cu produsele lor ! Imi recomanzi ceva asemanator cu Ph-plus sa fie bun ? Stiu ca am nevoie de teste maine imi vin si le fac sa vad cum sta treaba la mine in apa ca nu vreau sa bag crevetii inainte de teste sa ii gasesc dead. Mersi pentu informatii

[Email]
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca nu imi da eroare placa de memorie...cred ca la creveti e nevoie de un ph usor acid...de aceea unii acvaristi care cresc creveti pun conuri de arin in acvarii...pt a creste un pic aciditatea...sper sa nu ma insel..dar nu cred ca ii ajuti cu ph-plus.

[Email] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Explica de ce vrei sa cresti PH-ul? Daca iti doresti asta, atunci ph-plus e bun.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Shiet ! Il creste?)) Eu aveam impresia ca il scade ...) de aia am si folosit jumatate de cat zicea din dozaj pff..ce inseamna sa nu stii....Conuri de arin o sa comand odata cu crevetii deocamdata am niste lemne de cactus in acvariu cica tot asa sunt folosiutoare pt creveti.

[Email]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si daca tot am captat putin atentia as mai avea o intrebare. Vreau sa`mi comand si 2 goby din aia de apa dulce ce ziceti fac rau la creveti ?(decand mi-am facut acvariul visez la goby aia ).astia sunt http://www.nevertebrate.ro/Brachygobius-xanthozona

[Email]
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Chiar de-ar fi prietenosi cu creveteii tai...astora le trebuie apa dura...deci...nu prea se impaca...la nivel de chimie cel putin...

Ah uitai...e adevarat ca nu traiesc in apa puternic sarata...dar usoara tenta de salinitate le trebuie

http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile59.html aici mai multe detalii

This message was edited 1 time. Last update was at 01/07/2015 21:13:27

[Email] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Trebuie doar sa citesti, nu sa te pricepi..

Google:

JBL pH-plus
-Creste pH-ul si kH din acvariu. 10 ml de solutie pentru 40 l de apa, cresc KH cu aproximativ 1° gKH

Brachygobius Xanthozona
Overview:
This popular little Goby is available from time to time. It is a brackish water fish that is not suited for a freshwater set up. Given proper conditions this fish can make an interesting addition to your brackish tank.

brackish water = apa salmastra

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

in legatura cu gobyul te contrazic uita-te pe linkul care l-am pus e video cu el innotand in apa dulce..

[Email]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sau cei de pe site prostesc lumea pe fata

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

E posibil sa se adapteze la apa dulce, dar nu garantat. Posibil ca cei adusi de NV sa fie adaptati deja.

La ce pret au, nu pierzi nimic daca incerci.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Disciponel wrote:Salut...ai ceva colectie vezi sa nu le amesteci pe toate ca cine stie ce "all-chimie" obtii in acvariu. Sa fim un pic si seriosi:

Filter medium-ul il foloseste exact pt ce zice el...mediu de bacterii pentru filtru...ca sa ajute la ciclul azotului...

ph plus...nu stiu daca e o necesitate...ala cred ca il folosesti daca ai ciclide cred...face apa mai alcalina? sa ma completeze sau corecteze un chimist

cu fertilizantii...ia-le pe rand as zice eu...si nu le amesteca...easy life Nitro cred ca il folosesti daca ai nivelul nitratilor scazut...cred ca afecteaza plantele lucrul asta si ajuta la formarea unui soi de alge...bga parca?

Scuze dar.... CAND VAD IDIOTENII SCRISE.... NU MA POT ABTINE!

"Fratilor".... DACA NU STAPANITI O INFORMATIE..... tace-ti naibii din gura, ca sa nu zic "dracului"..... Sau, varianta 2: daca tot doresti neaparat sa faci postari multe.... da un search pe Google sa iti verifici informatia care "o stii".

Intreb: de unde naiba stii sau.... "cine te-a pacalit".... spunandu-ti ceea ce afirmi mai sus? DE CAND PANA CAND "EasyLife FFM" este MEDIU BACTERIAN???? Ca eu foloseam acum cativa anii cu bidoanele de 5Litri si nu am vazut urma de ciclare!

Ptr CULTURA TA GENERALA "stimabile": EasyLife FFM este un.... CONDITIONATOR / DECLORINATOR de apa. Se foloseste la schimburile de apa facute direct de la retea....
Uite, material "de studiu" daca nu ma crezi: http://www.easylife.nl/en/freshwater/easy-life-fluid-filter-medium

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cu tot respectul domnul "Nimeni"...nu trebuie sa te agiti asa...mai greseste omul...e adevarat...nu am "sapat" prea mult...m-am luat dupa nume..."filter medium" m-am gandit ca e totuna cu filter boost ori filter starter...scuze daca am dat-o in bara...nu ne nascuram toti acvaristi...invatam catinel-catinel...incercam doar sa-l ajut pe coleg cu ce mai stiu si eu...nu postez doar sa-mi arat avatarul...nu prea imi place mie sa fiu in centrul atentiei...poti sa-mi spui in privat si corectez ce am gresit cu scuzele de rigoare...

[Email] [Yahoo!]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu e vina ta neaparat.... dar zilele acestea am citit destule "indemnuri si sfaturi" eronate si.... deh, se mai umple paharul si la mine!

Ideea de baza este sa raspunzi (nu neaparat tu, ci NOI toti) atunci cand stii clar sau..... daca ai dubii, verifici ;) Nu scriem de dragul scrisului..... ptr caci cuvintele raman aici si vin "generatii noi" care vor spune la randul lor "am citit undeva..... ca FFM e bun la ciclare" ;) Ai prins ideea?
Imi cer scuze daca comentariul meu ti s-a parut mai "rastit" dar nu e asa, in realitate sunt doar un pic "acid" si atat. O zi buna

Tot astazi... ieri.... citeam "sfatul" unuia din Botosani cum ca "EasyCarbo e mai bun decat Profito"... asta in materie de "sfat pentru fertilizare"....

Ps: vezi cate comentarii "au curs" de la postarea ta si.... cati s-au sesizat?

Dan a reamintit de FFM dar nu a specificat clar scopul (a repetat insa de 2 ori: CITESTE AMBALAJUL)..... dar observ o "moda" noua: nu e mai usor sa intreb si sa las pe altii sa isi bata capul? (Aici ma refer la "casnicul de Buzau".... macar daca intreba ce sa cumpere, inainte sa arunce banii in vant! Auzi la el: cumpar PH+ ca sa scad pH-ul..... pun pariu ca nici macar in pet-shop nu a intrebat, ci s-a dus direct la raft si l-a luat! ) In fine

This message was edited 1 time. Last update was at 02/07/2015 05:57:55

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu am spus doar ca Filter Medium e foarte bun, n-am spus ca ajuta la ciclare
E un conditioner pentru apa, care (cel putin teoretic) face multe chestii bune, e un soi de panaceu universal.

Intr-adevar, aici e un forum de acvaristica, dar asta nu impiedica pe nimeni sa caute info si in alta parte (google ar fi un inceput bun).
Nu prea vad logica, cum a crezut ca ph PLUS scade ph-ul.. Adica wtf.. e PLUS! Si mai sunt multe exemple, dar am invatat sa le ignor si sa tac din gura.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Din ce ai cumparat tu acolo, nu ai nevoie decat de vreo doua, trei produse. Cele de la easylife erau suficiente.
La micro te hotarasti, ori feropol, ori profito. EL nitro nu te sfatuiesc, iar despre aditia de EL easycarbo in bazinul cu creveti mare atentie. Si inca ceva. Nu mai deschide atatea topicuri, spune ce ai de zis in jurnalul tau, ne e mai usor sa ne uitam sa vedem ce ai in bazin, de cand l-ai startat...etc. Iar bazinul daca il faci pentru creveti asigura-te ca le creezi lor un mediu adecvat. Sfatul meu e sa te opresti putin din achizitii, sa mai studiezi, mai intrebi si sa capeti mai multa experienta. Tu deja ai ramirezi in bazinul de 25 de litrii, ai si otocinclus daca nu gresesc, crevetii nu mai au ce cauta acolo. Plus ca ramirezii nu au loc in bazinul ala.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: