Buna!! Nu credeam ca o sa am vreodata acvariu, insa cum am spus intr-un alt post, acesti pesti (doi scalari) i-am primit in urma cu circa trei saptamani. Ma dedic lor in totalitate si orice ma sperie pentru ca sunt pe un teren nou, unde teoria ajuta mai mult sau mai putin. Ce simplu era doar cu motanul meu...
Problema: Azi dimineata am gasit femela Scalar ca avea niste excremente ciudate si anume: ii atarnau doua firisoare transparente, filamentoase unul cam de 6 mm si celalalt de vreo 2 mm lungime. Nu am apucat sa fac poza pentru ca pana am luat aparatul acestea s-au desprins si disparut. Am mai vazut acest lucru la ea de vreo doua ori de cand o am, insa doar cu un singur firisor fin a carui grosime era cam ca firul de par si in unele locuri mai umflat, perfect transparent si lung in jur de 1 cm. Nu prezinta iritatii in zona anala. Nu are abdomenul umflat. In rest excrementele sunt maro - roscat. La mascul nu am observat acest lucru niciodata.
Banuiesc ca nu este ok si ca ar trebui sa o tratez cumva. Poate imi recomandati ceva cu spectru larg. Sau poate cunoasteti fenomenul si nu este semn de boala.
Alte informatii :
Simptome: Nimic anormal. Au pofta mare de mancare (cand sunt in preajma lor ar face orice numai sa capete ceva), sunt activi, chef de zbenguiala si cafteala (aseara am gasit termometrul desprins zacand pe fundul acvariului, iar femela avea doua zgarieturi in partea laterala superioara de zici ca e Rambo plus un zbenghi in frunte

).
Acvariul: Aquael 20 litri pentru Shrimps (asa i-am primit dar o sa il schimb in viitorul apropiat)+ filtru intern Aquael simplu doar cu burete.
Chimia apei: Fac teste frecvent. Amoniacul este 0, nitriti 0-0,5 mg/l, nitrati 25 - 30 mg/l.
Curatenie: in fiecare zi plus schimb de apa 20% (lasata in prealabil 24 de ore pentru a avea temperatura camerei si tratata de clor & metale grele). Filtrul il curat o data pe saptamana doar cu apa din acvariu.
Hrana: Tetra Pro Energy (premium food for all tropical fish, multy crisp with energy concentrate). O administrez de 2 ori pe zi cat mananca ei in timp de maxim 2 minute. Le-am luat si oua de Artemia insa nu le-am dat pana acum - inca lucrez la instalatie. Acum 4 zile le-am dat putin castravete (pentru prima oara in viata lor au mancat asa ceva).
Temperatura: 26 grade celsius, insa variaza in functie de cat este de cald afara. In general creste sau scade intre 26 si 30 grade maxim.
Cam atat...daca o sa reusesc sa fac o poza cu acele excremente o sa o postez, insa FOARTE rar se manifesta asa...
Va multumesc pentru rabdare, si sfaturile pe care sper sa mi le dati.
O zi buna si pestisori sanatosi tuturor!!!