Salutare tuturor!
Poate ma ajutati cu niste sfaturi legate de ... cum sa il determin pe al meu Betta sa nu mai fie atât de mofturos la mâncare.
Tocmai l-am înlocuit pe Spike (cel de la avatar - care, sadly, a decedat sâmbata) cu unul nou - Sky. L-am luat din târgul de animale, de la un vânzator (nu crescator - l-am întrebat despre provenienta si omul mi-a spus ca i-au fost trimisi recent de la Arad).
Eu ma plângeam ca si cel dinainte fusese cam mofturos, dar în 3 ani mi-am dat seama cam ce-i place si ce nu. "Înlocuitorul", în schimb, este iesit din rândul ... pestilor de sclifosit. Noroc ca am 3 tipuri de mâncare...
Asadar, singurii fulgi pe care îi înghite sunt Krill Flakes de la Tropical. Pe Betta de la Tropical îi "scuipa" relativ repede, iar de NovoBetta de la JBL nici nu mai spun. Am observat totusi ca este înnebunit dupa bloodworms-ii din Betta Tropical (sunt amestecati sporadic cu fulgii iar eu îi mai dau asa 2-3/zi, ca desert). Pe de alta parte, de tubifex din cuburi nici nu se atinge.
Pot sa îl tin doar pe Krill Flakes, dar ma gândesc ca poate îî dau prea multe proteine.
Orice sfaturi sunt bine-venite. Poate v-ati mai confruntat si voi cu asa ceva.