[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme la inceput  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
taz_ani
Unripe member
[Avatar]

IP:

salut! am un acvariu de cca o luna si ma tot confrunt cu probleme... poate ma puteti ajuta,,, are cca 70l, filtru extern, incalzitor, pietis ca substrat si plante, o roca vulcanica si o buturuga pe care s-au agatat f bine radacinile plantelor. Problema mea e faptul ca am luat-o cu capul inainte si nu i-am facut ciclarea (... si desigur problemele au aparut... de o sapatama si ceva incerc s i-o fac, daca e corect spus asa, insa problema e ca nu am cum sa mut pestii din acvariu... am 4 sanitari albi, 3 neoni (caci unul a muit), 2 zebre, un carasa auriu, un xifo si un guppy.... cu atata am ramas momentan,,, si sper sa ramana si in continuare... Intreabarea mea este: cum pot sa fac corect cicilarea fara a trebui sa mut pestii si fara a le face rau? Adaug faptul ca apa are mirosul specific de oua clocite, cum am vazut ca se scrie pe aici, insa de vreo 3 zile mirosul a inceput sa ma scada in intensitate... sper sa gasesc raspuns caci deja sunt cu moralul la pamant,,,, multumesc
P.S. sa ma ajutati va rog si cu cateva sfaturi despre utilizarea forum-ului dc nu deranjez
FuzZycore
Junior member
[Avatar]

IP:

in primul rand scapa de caras ...
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cel mai sigur,or sa iti mai moara din pesti,insa recomandarile ar fi ca si in posturile anterioare,vezi si tu pe aici : Multe,multe bule de oxigen orim prin filtre,oriprin pompe de aer cu pietre de aerare,schimburi de 30%-40% din totalul apei odata la 2-3 zile,si vezi ceva solutii de easy start al acvariului...De aici,vom vedea pe parcurs

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
FuzZycore
Junior member
[Avatar]

IP:

depinde ... la fel am facut si eu ciclarea cu pesti .. 2 ancistrus . 9 neoni . 2 scalari si sunt toti perfect sanatosi dupa 6 spatamani .... acum depinde. Daca tot vrei sa faci ciclarea cu pesti bine ar fi sa fie vivipari pt. ca sunt mai rezistenti. De asemenea cat mai multe plante
Shaba
Member

IP:

Ciclarea se va face si daca sunt pesti in acvariu insa mai greu deoarece si excrementele lor, si "respiratia" lor duc la cresterea nivelului de amoniac... din cauza caruia iti pot muri pestii.
Asa cum a scris is paradoxx schimburi de apa frecvente sunt recomandabile, insa recomandarea este sa iti iei si niste teste pentru a vedea cand ciclarea este facuta.
Alta recomandare este sa citesti articolul http://www.acvariu.ro/ciclul-azotului care te va ajuta sa intelegi mai bine ce inseamna ciclarea intr-un acvariu.
Carasul acela iti va face multa mizerie, care daca nu aspiri substratul des va produce necazuri, asadar cel mai bine este sa il donezi.
Mirosul intr-adevar va disparea in momentul in care ciclarea este gata si apa se va limpezi, asa ca rabdare.

In filtrul extern cate compartimente si ce materiale filtrante folosesti?

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Schimba zilnic 20% din apa si nu-ti mai moare niciun peste. Ce material filtrant ai in extern?

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: