[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fundal din poliestiren (home made) !  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am citit undeva pe forum ceva priviind anumite site-ri ce ar livra si la noi... ei la unul am vazut niste decoruri meseriashe rau... super, dar problema este ca nu au trecute nici dimensiuni, nici pret si nici nu au imagine cu rezolutie destul de buna pentru a pricepe mai bine structura (un site nu intocmai profesional). Asa ca am decis sa incerc eu un decor. Am citit in 'Ghidul Acvaristului' de mai multe ori dar nu am avut tupeu sa ma bag... acum ca am vazut niste rezultate pot sa spun ca merita efortul.

De gasit o placa de polistiren destul e groasa gasesc eu. De sculptat o sculptez eu... problema este cum o colorez?

Ma gandesc la rasina, dar faza este ca ar fi mishto sa o si colorez in nuante, sa para mai reala.

Intreabari:

1. De care rasina ar trebui sa folosesc si unde se gaseste?
2. Este scumpa?
3. Se combina cu ceva (un fel de diluant special?) sau se lasa simpla?
4. Cum o colorez?
5. Este bun colorantul alimentar? Adik cel pentru ouale de Paste sau care?
6. Se pot incrusta in polistiren 'ghivece' pentru plante? (niste plante mai mici ar arata super pe pereti)

Daca este cineva care are rabdare sa raspunda la intrebarile mele, i-as fi recunoscator.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Da un Search, ca problema mai fost discutata Daca nu te descurci, atunci cere ajutor si ti se va oferi.
Vad ca esti nou pe aici, dar te vei obisnui, incet si cu rabdare. Si le mai vrei si pe toate odata. Nu se face asa. Nu te grabi, ca iti va parea rau de munca ta. Ia-o mai incetisor, documenteazate-te bine ce pesti vrei sa pui - poate nici nu au nevoie de acest timp de decor.

By the way, la ce specii te-ai gindit? :-)

Latter edit - poatul acesta l-ai vazut?
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Well... vreau cam 20-30 de neoni (dah... vreau... dorintza mare)... si niste scalari (tocmai am descoperit ceea ce sper sa fie un nou prieten: are sunset blushers, e din sv si a zis ca ma ajuta) ca tot mai am cat de cat 'experienta' cu ei, poate de data asta separ o pereche si chiar reusesc sa scot ceva pui (se inalbeau ouale... nefertilizate oare?). Scalarii am sa incep cu sase cred dar voi ramane la doar o pereche probabil (dupa ce ajung marisori ii dau pe ceilalti, ii las doar sa se formeze singur cuplul)... si ma gandesc ca ar fi mai frumos un decor de polistriren, fiidca colile de plastic din cometul de pe aici sunt najpa tare... anyway... o iau incet... inca nu am acvariul... sper sa fac toate astea intr-un an... adun material (si fizic si $$ ) si apoi mai vad eu... pana atunci mai am de documentat
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Titronix
Junior member
[Avatar]

IP:

Uite ca se te racoresti putin cu preturile la decorurile de afara

http://www.aquarien-discount.de/shop/catalog/index.php?cPath=1_2

Poti sa-ti faci din placi de poliestern cu ciment, eu asa am facut atat pentru mine cat si pentru alti...

http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=471

http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=288
[Email]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Interesant, dar eu auzisem de rasina, banuiesc ca pare o roca mai veritabila faca faci cu ciment. Dar cum se face dupa ce modelez placile si sunt gata, ma refer cum aplic cimentul?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

M-am uitat prin site-urile de mai sus.... Uau... ma cam face sa ma razgandesc (ma asteptam sa fie mult, dar chiar cateva sute de euro?, parca asa erau), in fine... corect, m-am mai racorit...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Titronix
Junior member
[Avatar]

IP:

Servus,
Eu nu am incercat pe poliuretan, doar pe polistiren...
Trebuie aplicat in mai multe straturi, primul sa fie mai subtire sa tina loc de amorsa, apoi mai aplici 2-3 straturi mai consistente.
Bafta! Sa pui poze sa vedem si noi cum ti-au iesit.
[Email]
Titronix
Junior member
[Avatar]

IP:

Cu pensula aplici cimentul... eu am facut si cu vopsele acrilice, dar s-au dovedit inutile si am renuntat, dupa 2-3 saptamani decorul va fi acoperit de alge asa ca nu te mai chinui...
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: