Author |
Message |
denis borca75
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2014 21:13:52
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
denis borca75
Junior member
IP:
|
Buna! A avut cineva creveti in un bol? Rezista fara incalzitor? In camera cu caldura? Bolul are 10litri
|
|
 |
catalin_
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2014 21:16:32
|
catalin_
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4ee0932f46276313b51570f46266a608.jpg)
IP:
|
Aspirat substrat daca poti, schimb de apa... Rezista ei, saracutii
|
um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.
elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2014 21:30:19
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Si filtrarea cum te gandesti sa o asiguri?
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
petre79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/10/2014 22:31:55
|
petre79
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/502cc2c94be1a7c4ca7ef25b8b50bc04.jpg)
IP:
|
O intrebare iti adresez...
- oare tu ai putea sa traiesti, sa rezisti intr-o "camera" de 1m/1m...??????
Cam in aceasi situatie vor fi si creveti tai , in acel bol in care vrei sa ii pui
This message was edited 3 times. Last update was at 11/10/2014 22:37:41
|
|
 |
denis borca75
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2014 09:16:00
|
denis borca75
Junior member
IP:
|
Pai eu vreau sa pun un burete ca sa aibe oxigen si curatenie. O sa schimb si apa. Stiu ca locul este mic dar si ei sunt mici, am avut in 60de litri 5creveti rcs pentru ca vanzatoru nu vroia sa vanda, si de acea vreau sa fac un bol ca l-am cumparat acum mult timp si am zis sa pun ceva in el. Daca se vor inmulti ii voi muta in acvariul de 60 de litri plantat. Aici vreau sa ii inmultesc ca apoi o sa ii mut daca o sa fie multi deci nu vor sta acolo mereu. Problema este ca acolo sunt pesti vivipari si neoni, sanitari . Acum ce plante sa bag in bol? Multumesc pentru raspunsurile rapide nu ma asteptam. Va rog sa imi spuneti ce gresesc pe acest sait ca sunt nou si nu stiu sa-l folosesc.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2014 10:54:52
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Dar nu mai bine iei sau faci un acvariu micut de 15-20 de litri?
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
denis borca75
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2014 13:37:51
|
denis borca75
Junior member
IP:
|
Pai daca fac de 20 de litri trebuie sa pun alte plante, alt capac, curatator bun, bolul cu creveti il vroiam ca fiid ceva deosebit si vedeam creveti in el. Dar in cel de 20 de litri va trebui multe plantute si am deja acvariu plantat de 60de litri in care o sa bag creveti din bol odata ce se vor inmulti si mai un acvariu hexagon de 60 de litri , populat tot cu vivipari si zebre. In bol oare ce plante pot baga? Sper ca cel din magazin sa imi vanda macar 4,5 crevti rcs, daca nu ii are la inmultire. Momentan cred ca o sa pun bolul la ciclat. Am mai avut acvariu cu creveti de 60 de litri si femele aveau oua dar nu aveam pui si cu timpu au disparut si cei maturi . Recunosc ca prima data au fost cu 2 raci si 2 creveti amano , iar apoi doar cu cei 2 creveti amano in 60 de litri , mereu am esuat. In bol imi incape incalzitorul pus in mijloc in caz ca trebuie sa mai cresc temperatura apei el nu ar fi stat mereu ci doar cand scadea temperatura si verificam cu termometru . Este mult o veoza de 9w pt bolul meu? Am gasit la un magazin la un pret bunicel si este exact cea ce imi trebuie. Nu cred ca am voie sa spun numele magazinului. Am gasit-o pe internet si poate maine merg sa vad sa o iau. Ca sa pot da drumul la ciclare , pentru ca o sa folosesc pompa comuna de oxigen cu acvarile mari de acea vreau acest bol pentru ca imi incape in camera cu celelante acvari . In caz ca bolul va prospera voi muta creveti intr-un acvariu de 20 de litri si in cel de 60 de litri plantat .
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2014 13:54:01
|
stefanp
Moderator
IP:
|
In acvariul de 20 de litri, daca nu il suprapopulezi si faci schimburi de apa regulat, te vei descurca cu acel burete bolborositor
Becul de 9W va fi mult pentru bolul de 10 litri, insa pentru un acvariu de 20 de litri ar fi numai bun (un bec de 6500K ti-as recomanda).
Cat despre plante, un acvariu de 20 de litri nu e deloc mare
Pui niste bucatele de lemn, invelite cu niste moss care nu e pretentios, iar crevetii il adora.
Mai pui doua-trei fire de elodea, o cryptocoryne de prin petshop si aia e.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
denis borca75
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2014 14:17:39
|
denis borca75
Junior member
IP:
|
Da cred ca o sa fac un acvariu de 20 de litri. Incalzitor am, pompa oxigen am o sa folosesc un burete cu tot cu oxigen pentru cativa creveti, da aveti dreptate bolu nu are ce cauta ca si acvariu, cred ca acvariul meu din pod are 10 15 20litri e micut , a fost maternitate un timp, de unde pot lua un nisip bun pentru plante? Ca la acvarile de 60de litri am nisip din pet shop care mi se pare foarte scump mai ieftin si mai bun gasesc? Ca cel din petshop are 2straturi iar primu strat e foarte scump . Iar la crevti rcs am vazut ca multi pun nisip negru de unde pot lua si eu din acela pentru micii mei creveti rcs? Am voie sa scriu numele unui magazin? Iar cele 2 straturi murdaresc oribil apa cea ce un burete nu ar putea mentine. O sa pun acvariu la ciclat. Astept mult , multe pareri vreau sa il fac frumos pentru crevteii mei rcs. Si cu timpu poate o sa iau alt model daca o sa am de unde lua cateva bucati de creveti tot ca rcs sa nasca pui la fel . Astept dupa cum am zis foarte multe sfaturi
|
|
 |
denis borca75
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2014 15:44:37
|
denis borca75
Junior member
IP:
|
Se poate inchide. Multumesc! O sa fac altul despre acvariul meu micut...
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/10/2014 15:50:40
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Gasesti pietris in magazinele cu materiale de constructii.
Doar sa-l testezi cu otet (si sa nu sfaraie).
Poti deschide un topic si cu celalalt acvariu al tau, cel de 60 de litri
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|