[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gurami !  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Panda23
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut, de 2 zile am cumparat pentru acvariul meu un mascul si o femela Gurami iar acestia nu se ating de mancare ,femela este gestanta iar masculul nu cred ca este perechea ei asa i-am cumparat , acvariul meu este de doar 26l si mai am si neoni, xipho, guppy si zebre ati putea sa imi dati niste sfaturi atat pentru alimentatie cat si pentru reproducere, ce as putea sa fac?

Daca iti propui ceva nu renunta niciodata este posibil sa pierzi!

image
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

In primul rand cred ca ar trebui sa nu mai cumperi pesti. Sa iei un acvariu mai mare, sau daca spatiul nu-ti permite sa mai dai din pestii pe care ii ai deja.
Ar fi bine sa te prezinti si sa dai detalii despre acvariu/filtrare/rutina astfel colegii vor sti cu ce sfaturi sa te ajute.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

1 ai mult prea multi pesti acolo

2 scoate de urgenta macar xipho , gupi,

3 daca vrei gurami scapa de restul pestilor, pt o pereche de gurami acvariu minim 40 l

4 gurami nu depun in acvariu comunitar

5 gurami nu sunt pretentiosi la mancare si nici la filtrare

6 pentru a stimula depunerea , pesti trb hraniti cu artemia sau o mancare de calitate superiora timp de 2-3 saptamani, dupa care se separa pt cateva zile, daca depunerea se face in acvariu steril jumate din apa fiarta si racita, jumatate aerisita 24 h, temp 25-26, dupa depunere se scade coloana de apa 10-15cm acvariul se tine in permanenta acoperit

aceasta este o prenzentare succinta

pestisoru meu de aur
Panda23
Junior member
[Avatar]

IP:

Pff cate greseli am facut va multumesc amandurora pentru explicati ce spuneti nici cu o maternitate nu rezolv problema neaparat gurami trebuie mutati separat?

image
Danutzelu1999
Member
[Avatar]

IP:

Daca te referi la acele maternitati pentru vivipari,nu,acelea nu iti vor rezolva problema.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Faptul ca intrebi de maternitate imi da impresia ca chiar nu ai idee cum se reproduc gurami -cuib de spuma la suprafata apei-daca ai ceva frunze de plante la suprafata ajuta mult ca si suport pentru spuma ,dar cum ti s-a spus ai nevoie de un bazin mai mare altfel daca incepe treaba viata femelei e sub semnul intrebarii
[Email]
Panda23
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles multumesc frumos puteti inchide acest topic !

image

Forum Index » Anabantidae
Go to: