Author |
Message |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/09/2014 12:12:18
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Dupa mai multe incercari am startat un nou nano
Acvariu: 41 x 25 x 35; 36l brut; appx. 30l net, open top; re-startat in forma actuala pe 06.09.2014
Lumina: 2 x 16w T5; 1 x Aquazonic Super Tropical Pink si 1 x Aqua Zonic Super Sun; Program iluminare 18:00-23:00 cu priza programabila.
Filtrare: JBL E-901GL cu debitul la 50%; Siporax, Matrix, Micromec, JBL Bio-Nitratex si Seachem Purigen; la re-start am folosit JBL FilterStart pus peste materialele filtrante (3 flacoane conform specificatiilor JBL), EL FilterStart (aditie in ziua 1, 7 si 14), Seachem Stability (aditie zilnica in primele 7 zile).
Initial am cumparat pentru acest bazin un JBL E-401GL insa avea debitul foarte mic si nu era circulatie in bazin. E-401GL functioneaza in parametri doar daca este umplut numai cu bureti. Momentan il folosesc pentru filtrare mecanica la un bazin de 126l.
Mai folosesc un surface skimmer Ocean Free SurfClear care desi are debit foarte mic functioneaza bine si tine suprafata apei curata.
Racire: JBL Cooler 100 caruia i-am facut si un reglaj de turatie cu un Zalman FanMate + JBL CoolControl; setat sa tina apa la o temperatura de 25 grade.
CO2 presurizat de la un sistem mini cu difuzor ceramic CO2 Tropica 3-in-1
Decor: Icelandlava
Substrat: Tropica Plant Growth Substrate, JBL Manado si deasupra ceva Volcanit
Aici am intampinat cele mai mari dificultati. Initial, 2 saptamani, am folosit Colomi CoAqua Active Substrate Antrazithe pentru care producatorul da o multitudine de beneficii (marketing). In primul rand nu arata in acvariu asa cum m-am asteptat eu, era destul de ne-natural si am avut foarte multe plante carora le-a putrezit radacina. Apoi am incercat Volcanit pe care nu l-am clatit in prealabil si a tulburat apa foarte mult. Nici eu nu am avut rabdare sa astept cateva zile sa se limpezeasca apa. Intr-un final am spalat bine Volcanit-ul, l-am trecut printr-o sita si din saculetul de 5Kg a mai ramas cam 1 litru. Am facut aceeasi operatie si cu Manado pe care-l avem de la un setup mai vechi.
Flora: poate prea multe... Echinodorus, Cryptocoryne, Anubia, Bacopa, Hygrophila corymbosa, Nymphoides hydrophylla, Rotala rotundifolia, Staurogyne repens, Ludwigia glandulosa, Lobelia cardinalis small form, Lilaeopsis.
Fertilizare: JBL Ferropol saptamanal dupa schimbul de apa, JBL NanoFerropol24 zilnic; gama Easy Life, in special ProFito, Fosfo, Kallium-Potassium.
Fauna: momentan am introdus echipa "anti alge" 2 Otocinclus, 5 creveti Amano, 3 melci Spiral Horn care sper sa nu parasesca "incinta". Mai sunt si 2 melci de substrat. Peste 2-3 saptamani as vrea sa adaug 5 Microrasbora Galaxy sau Boraras Brigittae (depinde ce gasesc) si 5-6 creveti Red Crystal.
Momentan am 2 intrebari
1. Daca foloseste cineva surface skimmer care exista pe tevile de tur ale filtrelor externe Sun Sun. As avea nevoie de cateva referinte. Ma gandesc sa adaptez un astfel de skimmer pe turul filtrului sa sa renunt la skimmer-ul stand alone.
2. Gazonul de Lilaeopsis. Cred ca l-am plantat prea des. Stiu ca o sa creasca destul de greu. Credeti ca este bine sa-l tund acum sau sa mai astept?
|
|
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/09/2014 11:35:16
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Imi place ca ai folosit lucruri de calitate in acvariu, felicitari
Ce ma ingrijoreaza e lumina multa (32 W la 30 litri de apa) si fertilizare full...desi acvariul tau are 5 zile de la start.
Eu as fi lasat un singur neon, fara fertilizare macro. (pentru inceput)
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/09/2014 12:28:14
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Salut Stefan,
Acvariul este in functiune de 6 saptamani, cam cu aceleasi plante dar cu alt substrat si alt filtru.
In prima saptamana am aprins doar un neon iar fertilizarea am inceput-o dupa 2 saptamani.
Referitor la lumina, imi pare ca lampa disipa destul de mult si am impresia ca 32W pe lampa sunt similari ca intensitate luminoasa in display cu vechiul nano care avea 2 x 8W dar sub capac si cu un reflector improvizat.
Stiu ca acvariul trece printr-un nou proces de ciclare. O sa vedem cum stau lucrurile la schimbul de apa. O sa fac un set de masuratori inainte.
Pana atunci, cateva poze cu echipa anti-alge
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2014 15:44:11
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Avand in vedere ca ma "mananca" din nou sa schimb substratul, o sa pun cateva poze cu evolutia acvariului.
23 Septembrie
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2014 15:47:27
|
nicu.laita
Member
IP:
|
3 Octombrie
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2014 15:48:46
|
nicu.laita
Member
IP:
|
29 Octombrie
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2014 17:40:45
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Plantutele arata bine
Ce substrat vrei sa pui?
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2014 19:58:01
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Plantele au mers bine in general, mai ales cele inalte.
Staurogyne repens si Lilaopsis n-au prea au mers.
O sa pun OF Absolute Planting Soil black. Asta era varianta initiala, inainte sa ma sucesc brusc la Volcanit
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2014 22:04:05
|
stefanp
Moderator
IP:
|
nicu.laita wrote:
O sa pun OF Absolute Planting Soil black. Asta era varianta initiala, inainte sa ma sucesc brusc la Volcanit
N-am auzit de solul asta pana acum.
Ai ceva informatii suplimentare despre el?
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2014 11:28:01
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Inainte de restart 07.11.2014
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2014 11:37:57
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Dupa restart - 09.11.2014
Noul substrat/sol este "P13 Absolute Planting Soil negru"; informatii aici
Provine de la poporul chinez. Bilute de 1-2 mm, foarte curat, nu a tulburat apa deloc. Se planteaza usor in el.
Acum sa vedem ce-o iesi.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/11/2014 13:02:34
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Sunt curios si eu sa vedem cum va merge.
Un lucru nu imi place la solul asta, bilutele au aceleasi dimensiuni...
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2014 10:40:22
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Update:
Pe radacina au aparut "mucozitati" albe care vor trece in timp
Substratul afecteaza parametrii apei (probabil de aceea la produsul lor Tropica recomanda schimburi de apa de 50% de 2 ori pe saptamana in primele 4 saptamani)
Situatia se prezinta astfel:
Apa de la robinet: PH 7.5-8, KH 5, GH 8-9
Apa din bazin pana la schimbarea substratului: PH 7.5-8, KH 4, GH 6 --> la schimbul de apa combin apa de la robinet cu apa de osmoza de la filtrul de apa potabila casnic (PH 7, KH 0, GH 0).
CO2 presurizat, appx. 1 bula/sec. aditia sincronizata (priza programabila + electrovalva) cu iluminarea 1h dimineata si 5h seara, 18-23. Pana acum aditia de CO2 nu a modificat PH/KH.
La 4 zile de la schimbarea substratului, parametrii apei masurati aseara (teste la picatura) sunt: PH 6-6.5, KH 0, GH 4. Nu am crescut aditia de CO2.
Am facut un schimb de apa de 50% doar cu apa de la robinet. Banuiesc ca asta este solutia pana se stabilizeaza parametrii apei.
Credeti ca remineralizarea cu Aquadur este o solutie in acest caz?
|
|
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2014 10:58:19
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Ai putea remineraliza sa cresti kH-ul la un 2-4, ca sa ai un buffer pentru aditia de co2.
In rest, e numa' bun pentru plante.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
BBogdan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2014 11:34:14
|
BBogdan
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/58f1e2bfc0c0c182f1afdab7cae02402.jpg)
IP:
|
Salut ,
daca bine vad in poze ai un difuzor de la Tropica? , esti multumit de el? scoate bule fine?...m-ar interesa si pe mine unul dar nu stiu daca e cea mai optima varinata.
Multumesc.
|
Utopia Reef 400
My Aquariums
|
|
 |
nicu.laita
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2014 15:05:40
|
nicu.laita
Member
IP:
|
Salut,
Sunt multumit de difuzorul Tropica. Bulele sunt destul de fine, este OK.
Eu l-am luat in pentru ca este compact: valva antiretur, num de bule, difuzor.
|
|
 |
|