[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme apa si pesti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gabi12
Junior member

IP:

Am luat de curand un acvariu, incepator fiind si necunoscator. Acesta are caracteristicile: 60L, filtru intern Aquael Fan1 Plus 300L/h, lumina, pesti ramasi 1 botia, 7 molly, 3 scalari, 5 zebre, 2 sanitari, 4 neoni, 4 guppy. Dupa decesele mai multor pesti am facut teste care au dat urmatoarele rezultate: NO3-25, NO2-2, GH-14, KH-15, PH-8, CL-0. Apa o schimb o data pe saptamana, 10% din volum cu adaugarea de Aquasafe. Cred ca valorile proaste ale testelor sunt din cauza suprapopularii si a unui mamifer de la petshop care m-a invatat sa spal buretele filtrului la chiuveta, omorand asa toate bacteriile sau ce era in el. Ce am de facut ca sa echilibrez apa si sa nu-mi mai moara pestii?
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ti-as recomanda sa mai dai din pesti si sa ramai doar la 2,3 specii.
Sau chiar mai bine, o singura specie, un card mai maricel. E mult mai atractiv din punct de vedere estetic.

De asemenea, mancare foarte putina, o data pe zi.

Schimburi mici si dese de apa (zilnic sau o data la doua zile), 10-15 litri de apa.

Ai mai putea sa cumperi si o sticluta de JBL FilterStart si sa o pui in buretele filtrului.

LE: Am sa te rog sa treci si pe la "Despre noi".

This message was edited 1 time. Last update was at 21/08/2014 15:44:24

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
gabi12
Junior member

IP:

Multumesc frumos. Am luat un Denitrol de la JBL. Am schimbat azi 10L de apa in care am pus 1ml din acea substanta. Este bine? Sa mai iau si acel FilterStart? In curand cred ca-mi deschid o farmacie acasa. In 1 luna de cand am acvariul m-am ales cu: Sera Toxivec, Aquasafe, Medica Contralck, CrystalWater, Albastru de metilen, sare neiodata, Denitrol.
[Yahoo!]
nicu.laita
Member

IP:

Filtrul este cam mic pentru marimea acvariului si numarul de pesti din ei. Poti sa iei un Filter Start si sa-l torni peste buretele filtrului. Asta o sa ajute cu siguranta ciclarea.
Daca ai trecut la JBL, poti sa cumperi si.
Ziua 1: schimbi 10l apa. Adaugi 15ml Biotopol direct in acvariu. Dupa o ora adaugi 6ml Denitrol direct in acvariu.
Ziua 2-10: schimbi 10l apa. Adaugi 10ml Biotopol. Dupa o ora adaugi 2-3ml Denitrol.

Dupa 10 zile acvariul ar trebui sa fie pe drumul cel bun si poti sa treci la schimburi de apa mai rare. Intai de 2-3 ori pe sapt si apoi o data pe saptamana. La fiecare schimb 10-15ml Biotopol si 2-3ml Denitrol.

Daca scade debitul filtrului, decolmatezi buretele in apa scasa din acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/08/2014 17:50:24

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: