[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut tuturor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Aqua-kid
Junior member
[Avatar]

IP:

In primul salut tuturor .
Dupa cate am citit pe acest forum mi-a venit sa ma spanzur cand am vazut cat am gresit

Acvariul meu cred ca e cel mai mic de pe forum (30 l ) si cred ca sunt in aceiasi problema ca si b93dcr

Am acvariul de 9 luni la inceput normal ca nu l-am ciclat si mi-au murit cativa pesti si nu intelegeam de ce.
A 2-a problema a mea este ca schimbam TOTAL apa o data la 2 saptamani dupa ce am citit pe forum acuma o schimb 30 % / saptamana

A 3-a problema pana acum acvariul meu nu avea DELOC plante dar am inceput sa il plantez am inceput cu caboma carolina si inca o planta cu frunze mici verzi la suprafata si rosii de desubt nu stiu cum se numeste ma mai gandesc sa mai plantez vreo 2-3 plante.

Si ultima mea problema este suprapopularea.
Am 2 carasei unu roz cu ochii bulbucati si negrii , si celalalt e argintiu cu coada dubla

3 femele de betta si un mascul
1 gourami cu ceva portocaliu pe burta
si 2 sanitari roz cory cred ca se numesc

Imi cer scuze pentru ca nu cunosc denumirile dar abia ce am inceput sa descopar fascinanta lume a acvaristicii

Si vreau sa imi cer scuze fata de pesti pentru ca i-am chinuit atata timp.

Intrebarea mea este:

Daca renunt la cei 2 carasei este destul spatiu pentru restul ?

:aaa: :aaa: :aaa: Ce criminal am putut fi :aaa:
[Yahoo!]
Aqua-kid
Junior member
[Avatar]

IP:

Imi cer scuze daca am fost off topic dar sunt incepator pe acest forum .

Undei butonu edit?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Aqua-kid wrote:

Undei butonu edit?

Cu parere de rau, dar asa ceva nu mai exista. Din vina unor utilizatori "binevoitori" care au determinat aceasta decizie. Daca vrei sa completezi/corectezi ceva, trimite un PM unui admistrator sau unui moderator.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
E bine cu pestii care-i ai in 30 de litrii dar daca dai doua femele de betta ar fi si mai bine.
Plante poti sa pui oricate atata timp cat acvariul arata bine, dupa placul tau desigur . Poti sa te inspiri de aici pentru plantarea acvariului.

Si uite si un link foarte util.

Despre pesti si cat cresc de mari gasesti articole multe pe site.
[Email]
Aqua-kid
Junior member
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12398

Am pus niste poze in galerie cu pestii si cu acvariul.
[Yahoo!]
kid
Member
[Avatar]

IP:

Eventual si cei 2 carasi la care le trebuie minim 100l, si eventul si guramii care nu cred ca este pitic si creste destul de mare. Toate astea le poti inlocui cu un card de neoni max 10.
[Yahoo!]
Aqua-kid
Junior member
[Avatar]

IP:

Deci renunt la carasei si la gouramii si e bine?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Aqua-kid wrote:2 carasei ....... 3 femele de betta si un mascul ....... 1 gourami cu ceva portocaliu pe burta ....... si 2 sanitari roz cory cred ca se numesc
Parerea mea: Fara carasi si fara gourami.
4 betta si 2 cory ar merge, da' mai bine 2 betta si 2 cory .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Aqua-kid
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru ajutor.

Am dat carasei si gouramiul unui prieten care are un acvariu de 300l
In acvariul meu acum locuiesc 3 femele de betta ,un mascul toti albastrii ,masculul are si niste codite micute rosii si cei 2 cory.

Am mai cumparat 4 plante pe care nu am reusit sa le identific . Una din ele cred ca este Elodea Densa.
Am mai cumparat si niste melci cu cochilie galbena. Am vazut un articol pe site cred ca sunt pomaceea . Ma vor scapa de algele de pe peretii acvariului ?

Pe o femela de betta am vazut dungile verticale si am puso la depus.Masculul a facut o tentativa de cuib sub o frunza de la o planta de suprafata dar doar acolo pe suprafata apei 0. I-am lasat 72 ore am vazut ca nu fac nimic si i-am bagat inapoi in acvariu.A fost prima depunere.
Chiar daca au fost la prima depunere am procedat cumva cu ceva gresit ?
I-am bagat intr-un acvariu de ~15l cu o coloana de apa de 12 cm. Apa avea 26* C.

Un mic acvarist.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: