[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Stand cu role?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Dragosman
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut dragilor,

Zilele aste la mine in casa incepe nebunia zugravelii, renovarilor, modernizarilor... imbunatatirilor. Asta imi da ocazia sa descopar doua lucruri:

1. Daca tot facem schimbari... de ce nu as schimba si eu acvariul cu unul mai mare? :-)

2. Descopar cat de problematica este mutarea unui bazin ceva mai maricel de colo-colo prin casa (in vederea zugravirii + montare parchet)

Ca pe viitor sa nu ma mai lovesc de problema asta, ma gandesc ca la noul stand al viitorului bazin (aprox. 400l) sa montez role pentru a fi mai usor de manevrat. Am facut un calcul simplu:
apa - 400 kg + sticla - 100 kg + substrat - 100 kg + stand - 100 kg = total aproximativ - 700 kg (daca nu mai bine)
As monta 8 role - greutatea repartizata pe fiecare ar fi de aprox 90 kg (am vazut ca exista role care rezista si la mai mult). Ma mai gandesc ca macar cele 4 role de pe extremitati (colturi) sa fie cu frana.

Eeee.... si aici apare problema... ca de-aici in colo nu am nici un fel de idee si nici de experienta.

1. Ideea de a tine pe role 700 kg e ok?
2. Cele cate 90 kg/rola nu infig rolele in parchet (de-a lungul timpului)? Si ce tip de parchet ar putea, totusi, rezista?
3. Locul de prindere a rolelor de placa de baza a standului nu poate deveni in punct nevralgic al intregului ansambu?
4. Printre standurile de firma (cumparate de-a gata), cu greutati apropiate, exista si cu role?

Daca mai aveti alte idei sau sfaturi utile... va rog nu ezitati!

Multumesc

In Aquarium Veritas!
[Email] [Yahoo!]
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

In primul rand probabil e o problema cu parchetul , probabil se va tasa .. ai putea sa pui sub role ceva care sa protejeze.. ce ? .. nu stiu .. niste prosoape, chiar nu-mi vine nimic in minte, iar daca ai de gand sa muti acvariul cu tot cu apa in el si ce mai e .. e riscant, eu unul nu m-as incumeta sa fac asa ceva ...
Gandeste-te ca daca o rola s-a rupt stricat sau orice altceva , ai stricat tot acvariul este ceva riscant... gandeste-te ca cauciucul de la role se poate tasa de-a lungul timpului ...
Nu stiu daca e un sfat util sau nu, dar sincer nu as incerca ce vrei tu sa faci ... Standuri cu role probabil sunt, daca nu le montezi tu (rolele) ca nu e greu... dar e alegerea ta, mie mi-ar fi frica sa tin in casa acvariul pe role, gandeste-te ca sunt multe riscuri...
[WWW] [Yahoo!]
fish_lover
Member

IP:

crek e cea mai trasnita idee pe care am auzit-o ... ...eu zic sa renunti la idee..asta e iti alegi un loc unde ti se pre mai frumos si gata...n-are rost sa te complici ..dak se rupe ceva la stand (role,altceva) e de rau tare... .Imagineaza-ti dak pleci de acasa ..se rup rolele sau una doar si cade acvariul peste prize sau chestii electrice..e riscant ...eu zic sa o lasi balta(sfat)oricum nu cred ca o sa mai muti acvariul vreodata de acolo ...
Inca ceva : (sfat) eu zic ca dak tot faci curatenie in casa...sa-ti :decupezi un perete si sa bagi acvariul acolo...cimentul e cel mai bun stand ).O sa iasa foarte misto ...eu am un acvariu mic pus asa (realtiv mic ) imagineaza-ti cum va arata al tau in perete la dmensiunile pe care le ai ...Bafta !!! mai vb ...

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Fa-l fara role.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
guleag
Junior member
[Avatar]

IP:

am un amic care are asa ceva,masuta cu role..dar totusi vorbim de un acvariu de 80litri si unde mai pui ca e pe gresie nu parchet...
la fel a gandit si el ca daca va trebui sa il mai mute .etc..etc..
dar niciodata nu a facuto
si cand ma gandesc ca tu faci de 400l unde sa tot il muti? se poate sa ai o casa mare..dar totusi ..!!!
grig
Membru de baza
[Avatar]

IP:

incearca sa-l faci cu role...dar sa nu stea pe role decat in momentul in care ai nevoie de permutari.
un proiect prea complicat...?
rolele as zice ca ar ramane fixe iar suportii sa fie retractili...cu posibilitate de blocare in pozitia dorita.
sper sa poti obtine o rigiditate a sistemului care sa nu-ti dea dureri de cap.
kata
Member
[Avatar]

IP:

Sau daca vrei neaparat pe role ai putea pune doar 2 role + 4 picioare fixe. In momentul in care vrei sa-l muti scoti o mare parte din apa iar apoi ridici de o parte a mesei si va merge pe rotile.
Dar de cate ori va fi necesar sa-l muti?

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"
[Email] [Yahoo!]
Dragosman
Moderator
[Avatar]

IP:

Mda... din reactiile voastre vad ca temerile mele erau reale... O sa-l las fara role!
Ma enerveaza ingrozitor ca va urma zugraveala si trebuie mutata toata mobila in mijlocul camerei - inclusiv acvariul actual (greutate totala = 450kg). As fi vrut ca macar pe viitor sa evit problema asta smilie

Oricum, multumesc de reactii si sfaturi

In Aquarium Veritas!
[Email] [Yahoo!]
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dragosman wrote:.....trebuie mutata toata mobila in mijlocul camerei - inclusiv acvariul actual (greutate totala = 450kg)

Oricum, multumesc de reactii si sfaturi

Sincer nu stiu cum va merge zugraveala cu acvariul ala asa mare in mijloc. De fapt cred ca mai bine spus este cum va merge acvariul cu zugraveala in jur.
M-am lovit si eu anul trecut de problema asta si am patit asa:
Acvariu de 140L pe un birou. Am scos 3/4 din apa si am mutat biroul cu acvariu pe el. Am pus apa din nou, totul ok. Peste citeva zile am observat apa pe jos si am constata cu stupoare ca se fisurase acvariul de la plimbare. Asa ca am dezafectat tot si DUPA zugraveala am inceput un alt acvariu.

Nu stiu daca ai mai trait zugraveli, dar eu nu vad cu ochi buni acvariul in mijlocul vopselelor, ipsosului, sculelor, gunoaielor,foliilor de plastic etc.....Plus ca eu dupa ce am pus mobila in mijloc nu prea mai avea nimic loc pe acolo.

Sfat: da pestii altcuiva pe timpul amenajarilor si acvariul gol il poti lasa in mijlocul camerei.
[Email] [Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

mikehorizon wrote:
Acvariu de 140L pe un birou. Am scos 3/4 din apa si am mutat biroul cu acvariu pe el. Peste citeva zile am observat apa pe jos si am constata cu stupoare ca se fisurase acvariul de la plimbare.
Deja vu. Credeam ca doar mie mi s-a intamplat. Eu am patit-o (tot 140 litri) cand l-am mutat cu 1/4 apa in el, de pe o veche masuta pe noua masuta. La 3-4 zile a facut poc. De fapt crackkk... Pe ce nou nu il mai mut decat daca schimb apartamentul ...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

INTROS wrote:Pe ce nou nu il mai mut decat daca schimb apartamentul ...

pariem ca nu crapa?

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Dragosman
Moderator
[Avatar]

IP:

wow! ce de incurajari! fratilor! nu pot sa renunt nici la zugraveala... si nici la acvariu !!!! nici nu vreau sa ma gandesc ce fac cu pestanii in momentul in care aud crakkkkk.... hai ! gata cu cobeala!

In Aquarium Veritas!
[Email] [Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul a crapat probabil din cauza ca nu avea polistiren expandat sub el.In plus acvariul poate fi mutat si cu foarte putina apa in el dar sa ai grija la plante.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Dragosman
Moderator
[Avatar]

IP:

johnny6600 wrote:Acvariul a crapat probabil din cauza ca nu avea polistiren expandat sub el.In plus acvariul poate fi mutat si cu foarte putina apa in el dar sa ai grija la plante.

si uite-asa ai mai adunat un post.....

In Aquarium Veritas!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: