[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
aspirator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara
caut de cateva luni bune o sepcificatie pt aspiratorul de substrat: http://pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/223~Accesorii-pentru-curatare/2825-Aspirator-Eheim-Vacuum-Cleaner-Automatic.html

si anume la ce adancime minima functioneza
Rog pe cei care il au sau lau avut daca pot sami dea un raspuns

sunt curios daca il pot folosi intrun acvariu de apro 20litri sau 60 .....sau o adancime de 15 18 cm....
o seara faina
Calin
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu il folosesc. Nu conteaza adancimea pentruca este complet submersibil. Trebuie sa te gandesti ca el are 60cm inaltime. Sincer nu l-am incercat la inaltime mica. Eu pentru un acvariu asa mic de 20l as folosi un furtun subtire.

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

un furtun subtire folosesc si eu da e foarte chinuitor sa aspir cu el .....
ce diameter are aspiratorul
am inteles ca e submersibil....ar fi trebuit sa inteleg ca daca nu il bag de tot in apa nu merge.....sau arunca apa daca partea cu plasa nu e sub apa?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Calin Mihalte wrote:Buna seara
caut de cateva luni bune o sepcificatie pt aspiratorul de substrat: http://pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/223~Accesorii-pentru-curatare/2825-Aspirator-Eheim-Vacuum-Cleaner-Automatic.html

si anume la ce adancime minima functioneza
Rog pe cei care il au sau lau avut daca pot sami dea un raspuns

sunt curios daca il pot folosi intrun acvariu de apro 20litri sau 60 .....sau o adancime de 15 18 cm....
o seara faina
Calin

Salut,

Vezi ca firma Pepika are o rubrica la noi pe forum...poti sa iei legatura cu ei, pentru a primi toate informatiile de care ai nevoie.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ba da, merge si daca nu-l bagi de tot in apa. Este oval si are cam 5 cm pe raza mare. Eu nu l-am incercat la adancime mica sa vad cum se comporta. Poate trage aer fals pe la imbinari si sa nu aspire cum trebuie. O sa incerc maine si iti spun. Oricum pentru cei 20l care ii ai tu nu se merita investitia. Daca ai avea un bazin mai mare ar fi altceva. Eu ca sa dirijez furtunul mai usor in acvariu i-am facut o atela si l-am legat de ea

This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2014 23:48:44

[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

mersi koala.....speram sa gasesc informatii de la cineva care il foloseste....
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

@ scorpionul

de fapt mai am un bazin de vreo 250l plantat....inca unu de 60l care e la usact (re-setup, motiv nu imi placea cu arata ) astept cele necesare....mai urmeaza unul de 100l cu dimensiuni interesante....si probabil un marin de 120l cu sump
dar toate la randul lor.....
prima data o instalatie de co2 pt ele cu frutune prin toata casa si probabil o butelie de vreo 10....sper sa gasesc ceva mai mare.....

apropo cine imi zice de niste robineti pt co2 cu reglaj fin.....ar trebui sa deschid un post nou pt intrebarea asta?
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

am facut dimineata cateva experimente cu aspiratorul. El are un modul normal care va trebui scufundat minim 16cm ca sa functioneze( sub aceasta adancime trage aer fals si nu se poate amorsa pompa) iar cu prelungitor minim 27 de cm. Daca ai zone neplantate, atunci cand folosesti modulul scurt trebuie sa fii atent sa nu tragi nisip pentruca se blocheaza rotorul si va trebui sa il desfaci si sa-l cureti de nisip. Cel mai bine functioneaza cu ambele module pentruca e distanta mare de la nisip la rotor si se micsoreaza posibilitatea urcarii nisipului in timpul funtionarii. Daca ai acvariu steril atunci e foarte bun in utilizare cu conditia ca el sa fie scufundat cu minimii de cm mentionati mai sus. Deasemenea el functioneaza foarte bine in substratul plantat cu gazon deoarece gazonul impiedica ridicarea masiva a nisipului. Problema la gazon se pune in functie de ce fel de gazon ai si cum ajunge aspiratorul la substrat. Deschiderea de 5cm pe raza mare( spun asta pentruca el este oval) iti permite totusi accesul in conditii bune la substrat

[Yahoo!]
Calin Mihalte
Junior member
[Avatar]

IP:

@scorpionul

mare domn mare cacarte, tot respectul (teai trezit in dimineata asta sa faci teste pt mine?)....multumesc tare mult de infromatii, acuma imi beau cafeaua si miai luminat dimineatza, foarte ajutatoare informatiile tale, este exact ce doream sa stiu si nu am reusit sa aflu de nicaieri. deci la acvariul meu de 20l nu prea o sa mearga dar la restul sigur fac treaba cu putina atentie.
inca o data multumesc mult

o zi faina

ps: daca imi mai recomanzi si niste robineti cu reglaj fin pt co2 esti cel mai tare scorpion si o sati zic king scorpion....

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: