[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
Tonelson
Member

IP:

Salut cand pot sa imi dau seama ca o felela de guppy,platy.molly este gata sa nasca?
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

dupa punctul de gestatie, si burta mare

exceptie fac black molly la care nu se observa punctul de gestatie

pestisoru meu de aur
Calin Rusu
Junior member

IP:

Scuzatima ca intervin ,dar la ce virsta incepa viata sexuala a femelelor de molly
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

aprox 5-8 saptamani

depnide de mai multi factori

pestisoru meu de aur
Tonelson
Member

IP:

mersi mult!
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

mai corect ar fi 8-10 saptamani

totul depinde de dezvoltarea pestelui, hrana, spatiu, calitatea apei apei

sunt 2 tipuri de crestere (asa zic unii) valabil la vivipari :

1- mancare la greu artemia(congelata, vie) sau uscata , tempteratura apei mai ridicata, 27-28c

2-mancare max 3-4 ori/zi pana la 3 spatamani (de preferat doar artemia), dupa 4 saptamani 2 mese/zi , mancarea se alterneaza

im general bazinele de crestere ar trebui sa aiba 40-50 l (cel putin la mine e verificat, atat timp cat ii tin intr-un acv. de 22l dupa o anumita perioda stacneaza din crestere, trb sa-i mut si atunci incepe circu)

pestisoru meu de aur
Calin Rusu
Junior member

IP:

Multumesc ,dar mai concre ce fel de hrana xongelata?Eu ii hranesc cu fulgi si mincare de la Hakito din Germania (niste patrate care le ciugulesc).Si de miine doresc sa incep sa ii dau la pui de guppy si platy putin galbenus de ou fiert si daca o sa le placa o sa le dau regulat south i apa tot o sa o schimb regulat
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

as renunta la ideea cu galbenus, murdareste apa, plus tu ai vivipari,deci ei se nasc gata de haleala, mananca cam ori ce, mancare congleata artemia, micro viermi,

pestisoru meu de aur
Calin Rusu
Junior member

IP:

Multumesc,dar exista un termen de vabalitate a micro viermilor?stiu ca se tin la temperaturi scazute .
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

Eu microviermi congelati nu am vazut...poate or fi, dar nu am vazut eu. Si daca ar fi, acele blistere au un termen de valabilitate, si se tin automat...la congelator. Microviermi poti sa ai si proaspeti si foarte usor infiintand o cultura sau mai multe. Informatii despre acestia gasesti destule aici pe forum. In afara de microviermi, (ce totusi prefer sa ii dau ca hrana mai mult puilor de pesti ce depun icre) ar mai fi:viermii grindal, whiteworms, banana worms, etc. (acestia ca hrana vie), hrana congelata, asa cum zicea colegu` inaintea mea, sau orice alta hrana suficient de marunta cat sa le poata incape in gura. Chiar nu sunt pretentiosi...

Ape limpezi...

Forum Index » Vivipari
Go to: