[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incercare aquascaping - jurnal acvariu stefanp 2012-2013  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bafta la examen Stefan, dar HC-ul e mai al naibii decat o materie nebagata in seama

E bine ca te-ai lamurit si cu fierul ... insa daca pui noua licoare in acelasi ritm, ti-ai triplat brusc concentratia de fier. Pareai multumit de ce se intampla in acvariu la 0.2 dar totusi parca n-as sari brusc la 0.6 stiu si eu ? Mi-ar fi frica sau macar as tine acolo acvariul cateva zile (pana vine schimbul de apa) si sa vezi daca sesizez o schimbare, urmand ca imediat dupa schimbul de apa sa revin la 0.3 de exemplu daca observ ce-mi place.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Cred ca pe setupul viitor voi incerca sa-mi iau si macro tot "da firma".

Aprob pozitiv ideea , nu mai detaliez, am discutat la vremea respectiva aspectu', daca-ti permiti baga N de la Seachem si stai in fata, daca nu-ti permiti merge si KNO3.
Atentie insa la teste. Pe testu' meu pentru NO3 scrie ....... NO3 ....... iar licoarea Seachem are N in forma mai usor de asimilat de catre plante, in forme nedetectabile de catre test. Cind o folosesti te ghidezi dupa indicatiile lor: pui x ml la y litri pentru a creste N cu z ppm.

stefanp wrote:Si acum fierul. Stiti ca aveam probleme cu el pt ca testul imi arata undeva la 0.2 ppm.

La Fe e aceeasi "problema", testu' nu vede toate formele, de exemplu nu vede Fe din picaturile zilnice. Daca plantele merg bine si tu ai pus fertilizant cit trebuie ....... inseamna ca au Fe. Ca testu' e bou, e alta problema, atit face cit dai pe el.

stefanp wrote:Pentru ca PreaMaritul mi-a zis ca mai aveti rabdare deocamdata , asa ca nu trebuie sa ma intind prea mult

Avem rabdare, toti am trecut prin examene, intelegem, sintem toleranti da' cu masura , vrem sa vedem munca ta, ne e pofta de acvariu.
O dam la pace: noi avem rabdare cu masura, tu amini munca la acvariu cu masura .

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

@Iulian: Pai n-am de gand sa mai cresc concentratia de Fe. E intr-adevar o crestere relativ rapida a concentratiei de fier (cam o saptamana). Am sa-l urmaresc atent sa vad daca apar ceva schimbari negative.

@Porcu: Legat de Fe, asa concluzionasem data trecuta, ca nu vede testul. Dar ce m-a "dat peste cap" un pic e ca testul e acelasi acum. Dozele sunt aceleasi. Doar licoarea mi s-a parut diferita la culoare si "urma" care o lasa in apa pana se dilueaza...si testul a sarit la o concentratie mai mare.
Aaa si parca mi se pare ca didiplisul se coloreaza o idee mai tare la varfuri.

Dar ceapa masi', important e sa mearga plantele. Testul l-am facut mai mult de curiozitate.

Porcu wrote:O dam la pace: noi avem rabdare cu masura, tu amini munca la acvariu cu masura .

Pai gata, amanatul se termina cat de curand. Dupa care reincep munca

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Fierul isi face efectul.

image

Cred ca nu mai astept pana weekend ul viitor ca sa tund si voi face treaba asta luni. Ph-ul crescut si lipsa co2 ului cred ca e datorata tot cresterii plantelor. Si voi explica de ce.
In dreapta vine co2-ul de pe out-ul eheimului. In stanga am outul jbl-ului care circula apa prin tot acvariul printr-un curent de apa oarecum circular: din stanga spre dreapta in partea de sus si din dreapta spre stanga in partea de jos a bazinului. Problema e ca didiplisul a crescut pana sus, si celelalte tufe si ele aproape la fel, astfel incat impiedica circulatia apei intrerupand acest circuit. Astfel co2-ul nu mai ajunge in toata masa apei si pH-ul creste.
Iar asta incepe sa isi lase amprenta.

Asadar, nu mai aman tunsul, desi inca n-au crescut toate plantele cat vroiam eu. Dar decat sa creasca chircite si aiurea, mai bine ma grabesc un pic.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Chestia cu CO2-ul e o tendinta mai veche, sau s-a manifestat acum odata cu cresterea concentratiei de fier ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

E mai veche.
De obicei cand se colmateaza furtunele si difuzorul, scade concentratia de co2 in apa si de obicei si buruienile-s mai mari.

Revin maine dupa tunsoare sa va spun daca banuiala mea se adevereste.

Nu cred ca-i de la fier. Setupul trecut spre exemplu aveam concentratii asemanatoarea, daca nu cumva chiar mai mari si nu aveam probleme cu co2-ul (decat atunci cand se colmatau furtunele filtrului)

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Fain, ma simt ca un detectiv, oare care din factor (sau ce combinatie plauzibila) a dus la scaderea CO2-ului

Asteptam detalii. Armeaza-te cu rabdare .. si sa faci poze please si in timpul tunsorii - sunt curios cum arata jos HC-ul - si cate resturi aduni dupa ..

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Voi pune poze cu HC-ul, dar cu tot acvariul inca nu

Sper sa fie ok HC-ul, altfel imi dau pumni in cap

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aoleu! Pai de ce nu cu tot acvariul ? Nu se supara nimeni, mai tragem cu ochiu' si la 'bucatarie'...
Eu am pus mai dedemult: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/19079.page#p169693 (randul 2 de poze, cand acvariul era varza).

Curaj trebuie poze si din timpul 'pregatirii mesei' nu doar cu bucatele aranjate frumos la final.

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Pai nu vreau sa pun cu tot acvariul pentru ca inca nu cred ca ajung la forma finala in partea dreapta. Pentru ca plantele n-au crescut cat vreau eu dar sunt fortat de imprejurari sa bag coasa

Am facut poza cu HC-ul inainte, ca sa nu te fac sa astepti
Sa-mi scuzi sticla ce e putin murdara, trebuie stearsa.

image

image

P.S.: Are vreo 4-5 cm inaltime covorul

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2013 12:24:04

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu stiu cat conteaza CO2 si un volum de apa mult mai mare care circula, dar la mine daca as tunde HC dupa 4-5 cm, ar fi maro tot jos (chiar daca nu s-ar vedea pe laterale ) cred ca l-am taiat odata cand ajunsese la 2cm si era varza.

Asa ca multa bafta

Pentru idei de cat de mult trebuie tuns (adica foarte aproape de radacini) - http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=154254

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Au...multumesc de incurajari

Vedem. Va anunt dupa. Partea buna e ca as avea cu ce inlocui...dar parca n-as vrea sa ajung acolo

Gata, fug la examen....ULTIMUL

Voi reveni dupa MAREA TUNSOARE

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Voi reveni dupa MAREA TUNSOARE

Asteptam cu nerabdare. Fa-o bine, foarte bine, nu cred ca mai ai mult timp. Covoru' e spre final, n-o sa mai ai multe ocazii sa tunzi plantele pina va trebui sa-l refaci. Cred ca acum poate fi momentu' de glorie al acvariului tau. Daca-i faci o tunsoare corecta, bine corelata cu ritmu' de crestere a plantelor, ne poti da pe spate peste vreo 2 saptamini. Probabil ca nu stapinesti la perfectie arta de a face astfel incit plantele tale sa arate la maxim toate deodata ....... da' io zic ca esti aproape, ai ochi bun si daca n-o sa fie perfect data asta, o sa fie data viitoare. Cred ca ai sanse s-o comiti acum .

stefanp
Moderator

IP:

Multumesc faraoane
Cuvintele tale recunosc ca ma magulesc putin Sper doar sa n-o fi dat in bara prea tare cat am asteptat sa tund cuba.

Ma apuc acum, to be continued...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Buun...

Tocmai am terminat cu acvariul, o prima etapa.

Am trecut prin diverse stari de spirit. De la nervi pana la depresie , dupa care am realizat ca prima impresie e si un pic inselatoare si m-am mai calmat.
Asadar, Iulian a zis bine, trebuia sa-l tund mai devreme. Nu va inchipuiti ca e varza dedesubt, insa sunt unele zone unde e obosit binisor. Prima oara m-am panicat...dupa care mi-am dat seama ca nici rahatul asta de foarfece pe care il am nu taie cum trebuie si defapt unele pete maro sunt defapt radacinile scoase din manado si taiate...adica in loc sa taie, a tras hc ul si a ramas loc gol (adica radacini si atat)....
Prin urmare, dupa ce am terminat de taiat am purces la peticit. Intr-un final, pot sa spun ca in mare e ok. Maine mai urmeaza o tura de migaleala cu forfecuta de unghii, sa scurtez si mai tare gazonul in unele locuri, dupa care sa vad pe unde mai trebuie peticit.

Spuneam mai sus ca am trecut si prin depresie Asta pentru ca in timp ce taiam si vedeam pete maro, pana sa ma prind ca defapt sunt radacini, se corelau cu ENORMITATEA DE FRUNZE mici care mi-au umplut absolut tot bazinul. S-au agatat in toate plantele, pe muschi, pe sticla, pe furtunele de filtru, PESTE TOT. Dupa care, cand am inceput sa peticesc, m-am speriat de cata mizerie iese de sub covorul de cuba...am ramas socat...in conditiile in care pesti abia am de doua saptamani, crevetii nu i-am hranit inainte.

Am tras cu aspiratorul de substrat usurel peste cuba si am scos trei galeti negre. Nu mai spun ca apa s-a tulburat de la tot detritusul care s-a ridicat, iar in capul meu numa' gandul la algele care abia asteapta niste jeg...asa ca am mai schimbat gateva galeti de apa.

CONCLUZIONAND. Cuba trebuia tunsa mai devreme. Nu e foarte grav, insa e pacat de lenea mea...s-au scorojit peretii de la cuvintele ce-au fost la gura mea, majoritatea indreptate tot catre mine Dupa peticeala, arata relativ ok. Sper maine sa cosmetizez covorul si mai bine.
Tot maine reorganizez partea dreapta. Tund moss-ul din stanga (alta fericire, pentru ca firele de moss is al dracului si nu vor sa se ridice la suprafata sa poti curata ci se aseaza pe jos si incep sa creasca prin gazon). Tund si alternanthera reineckii.
Urmeaza alta etapa de jeg ridicat in apa din substrat. Pe de alta parte, e ok pentru ca il voi curata...

Acum m-am mai calmat, nu mai e dracul asa negru. Maine probabil iarasi o sa fie avalansa la gura mea

Cat despre poze. Nu pot poza acum, apa e inca destul de tulbure si mai am de cosmetizat.

P.S.: Daca ma includeti in rugaciunile voastre in noaptea asta, nu ma supar

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cooooooool maaaaan botezul HC !!!! Nu-i asa ???

Si felicitari ca a rezistat acolo jos aduna e drept mult detritus, si la mine e la fel. Sper ca ai oprit filtrele in perioada taierii frunzulitelor
Oricum, o sa mai cureti si maine si poimaine luciul de apa - la mine asa e mereu, zic ca-l las bec si a doua zi iar gasesc moate pe sus. Ar fi faina o poza cu galeata de HC pe care ai adunat-o.

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Ups...filtrele nu le-am inchis
Dar am prefiltru la ambele, deci nu cred ca au ajuns frunze si in canistra. Inca mai sunt frunze si fire prin plante, dar le voi curata maine, ca oricum umblu iarasi serios.

SI da, asta e botezul meu in HC
A rezistat el jos, insa tot se vad firicele galbene prin covor...nu e tot verde crud uniform, asa cum ar fi trebuit. Sper insa si cred ca in mod normal isi revine si ce creste nou va reda acel aspect verde uniform.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:m-am speriat de cata mizerie iese de sub covorul de cuba...am ramas socat...in conditiile in care pesti abia am de doua saptamani, crevetii nu i-am hranit inainte.

Am tras cu aspiratorul de substrat usurel peste cuba si am scos trei galeti negre. Nu mai spun ca apa s-a tulburat de la tot detritusul care s-a ridicat, iar in capul meu numa' gandul la algele care abia asteapta niste jeg...asa ca am mai schimbat gateva galeti de apa.

Ti-am zis io ca jegu' nu-i (doar) de la pesti si creveti . Nu te speria de jeg, se formeaza sub actiunea bacteriilor si nu-i chiar foarte periculos, da' e bine ca l-a scos.

Cind o sa vina momentu, daca desprinzi HC in bucati mici si le plantezi incredibil de aproape si daca ai incredibil de mult timp si incredibil de multa rabdare poti planta astfel incit sa ai un covor de concurs incredibil repede.

stefanp
Moderator

IP:

Porcu wrote:
Ti-am zis io ca jegu' nu-i (doar) de la pesti si creveti . Nu te speria de jeg, se formeaza sub actiunea bacteriilor si nu-i chiar foarte periculos, da' e bine ca l-a scos.

Asa e, mi-ai spus. Dar tot m-am crucit cand am vazut ce iese. Astazi am scos tot din partea dreapta...alte galeti cu apa neagra. Si daca agit pietrisul, tot mai iese

Porcu wrote:
Cind o sa vina momentu, daca desprinzi HC in bucati mici si le plantezi incredibil de aproape si daca ai incredibil de mult timp si incredibil de multa rabdare poti planta astfel incit sa ai un covor de concurs incredibil repede.

Dupa cele 5-6 ore (de pe la 4 pana la 9 si juma') de stat ghebos si durerea de "shale" care ma apasa acum nici nu vreau sa ma gandesc la ce-ai scris mai sus
Eu sper si cred ca-si va reveni cu bine. Poate nu in doua saptamani, dar in vreo 3...n-am reusit sa mai umblu la gazon azi, n-am mai avut rabdare. Maine insa cred ca voi mai bibili cate ceva.

In alte ordina de idei. Astazi a fost etapa 2. Am scos si replantat partea dreapta. Maine cred ca voi umbla un pic si in stanga.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Astazi a fost etapa 2. Am scos si replantat partea dreapta. Maine cred ca voi umbla un pic si in stanga.

Se apropie momentu' adevarului, pozele .......

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: