[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce substrat sa pun???  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Cousteau
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt pe cale de a achizitiona o frumusete de acvariu de 1000x400x550 mm. Am in el3 perechi de scalari maturi, ancistrusi si ma rog ceva plante(Anubias si Echinodorus amazonicus).
Ideea este ca vreau sa fac un acvariu tip amazon, bine plantat. SI DIN ACEST MOTIV AM NEVOIE DE NISTE SFATURI SERIOASE:
1. Ce tip de substrat sa pun ?
2. Ce fel de plante?
3. Ce instalatie de CO2?
Are filtru Fluval 204. Vreau bineinteles si niste mopani mari si frumosi. eventual si ceva decor in spate.
Astept orice fel de sugestie.
Si oricine vrea sa ma ajute cu plante sau mopani sau orice material pentru noul acvariu ii voi fi recunoscator?

Multumesc anticipat celor atenti cu post-ul meu!!!!

[/b]

Redescoperind un hobby mai vechi... ACUM l-am descoperit si merg mai departe!!!
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cousteau wrote:1. Ce tip de substrat sa pun ?
2. Ce fel de plante?
3. Ce instalatie de CO2?

La latimea aia de numa' 40 cm eu zic sa nu pui decor. Pune doar ceva inchis la culoare in spatele acvariului.

1. In functie de citi bani vrei sa investesti in substrat poti face alegerea. De la pietris de 3-5 mm luat de la balastiera (solutia ieftina) pina la diverse substraturi fertile.

2. Plante vei alege in functie de cita lumina esti dispus sa pui acolo.

3. Tot banii pe care vrei sa-i investesti hotarasc ce instalatie de CO2 vei folosi.

Hotaraste cit vrei sa investesti, si apoi putem sari pppaaa tine cu sfaturi . Faza e ca n-are rost sa folosesti, sa zicem, o instalatie de CO2 scumpa daca n-ai chef sa pui lumina multa si invers ....... toate se leaga intre ele si n-are rost sa investesti intr-o directie si sa neglijezi in alta.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: