[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
help me !  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
chaseyoung
Member
[Avatar]

IP:

salut ! detin un acvariu de 50 litri ! in el am 2 scalari xipho guppy neoni si gurami ! de la o vreme incep sa moara pestii ! de ce ? am pietris natural pe fund , plante artificiale ! acum 2 zile am gasit un mel descompus printre plante si azi am gasit un peste mort fara solzi pe el ! va rog frumos sa-mi spuneti cum se aface un burete bolborositor ! multumesc frumos !
FLORINO
Member
[Avatar]

IP:

Detali despre acvariu altfel nu te poate ajuta nimeni Salut si vino cu detali concrete sa vedem despre ce e vorba
[Email] [Yahoo!]
Black
Member
[Avatar]

IP:

Salut !
Nu este suficient sa spui doar ce pesti ai in acvariu conteaza in ce cantitate sunt.
Probabil sunt multi pesti si este incarcatura mare de mizerii.Pentru inceput incearca sa faci un aspirator simplu de substrat dintr-un furtun si un flacon de 0,25-0,5 litri.Cauta pe net principiul de functionare si ai sa vezi cum trebuie sa mearga.Aspiri bine substratul si pe cand ai terminat probabil vei goli 25-30 de litri de apa pe care o vei inlocui cu apa curata dar atentie cu temperatura apropiata de cea din acvariu.Daca nu ai un filtru sau o pompa de aer care sa improspateze apa cu oxigen macar daca nu cu efecte chimice benefice vietii pestilor fa schimburi zilnice de apa intre 5-10 litri.
In 50 de litri de apa nu poti tine scalarii si guramii deoarece sunt pesti care au nevoie de mult spatiu asta gandindu-te la ei si pe urma un volum de 50 este prea putin pentru mizeria pe care o produc si o sa ai nevoie de un filtru calumea sa mentii apa in parametrii ok,deci te chinui si tu si pestii.

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
chaseyoung
Member
[Avatar]

IP:

DECI CUM POT FACE UN BURETE BOLBOROSTOR ? am o pompa de aer resun 3000 cu 2 iesiri !
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca buretele are deja canalul in centru, poti introduce acolo un tub de aer cu o piatra de aer incat sa bolboroseasca in interiorul buretelui si sa iasa aerul afara. Daca tii pompa de aer SUB nivelul apei, trebuie sa pui si o valva antiretur, incat apa sa nu curga inapoi spre pompa in caz ca se opreste curentul:

E in engleza, dar e clar ce face ...

PS: ar fi mai bine sa iei un filtru intern (mult mai silentios) sau care atarna pe spatele acvariului (daca ai loc de capac) care e mult mai usor de curatat (si nu sunt scumpe)

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

votez pt filtru si nu pt "burete cu bulbuci", chiar daca pui filtru si faci schimb de apa, pesti pe care ii ai tu acolo vor da coltu, o pereche de gurami are nevoi de minim 50l net, scalari de vreo 70 l
scapa de scalarii si de gupii,
xipho sa fie maxim 3 buc

ma gandesc sa pastrezi gurami (o pereche nu mai mult) pt ca sunt ff rezistenti, la fel ca si cory , sa citez pe cineva de pe forum "trb sa te chinui sai omori"

pestisoru meu de aur
chaseyoung
Member
[Avatar]

IP:

multumesc mult viulian si cingo ! sunteti f de treaba ! pai si atunci ce pesti ar merge sa tin in acvaruiul meu ? fantomele negre tetra sunt bune ? sau dati-mi o sugestiee !
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

cingo171179 wrote:votez pt filtru si nu pt "burete cu bulbuci

Bolborositorii sunt filtre foarte bune,singurele dezavantaje sunt inesteticul si faptul ca nu se pot monta in preajma plantelor.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

"filtrele cu bulbuci" sunt ok in acvarii sterile, cu schimb de apa 30% la 3-4 zile, ele sunt ff indictae pt acvarile de puiet.

in acvarul tau merge cam ori ce peste care nu depaseste la maturitate 4-5cm, gen zebre , neoni, si cateva varietati de tetrazone

da fantomele tale sunt ok in contitile in care acvariul tau sa aibe minim 50 L NET . sa nu fie in numar mai mic de 6, 10 maxim, alturi doar niste corii max 6buc.

acvariul trb sa fie mediu plantat, periodela de iluminat nu trb sa fie ff lunga, adica un iluminat de 9 ore sa fie impartit in 3-4reprize (incazul in care pui tetrazone sau titea in acvariu)

genu acestia iubesc semi intunericul.

da serach pe google: carte acvariu 1976

pestisoru meu de aur

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: